kayhan.ir

کد خبر: ۳۳۴۶۳
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۴
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

واردات دارو به کشور امسال30 درصد کاهش یافت

رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واردات دارو به کشور در سال جاری 30 درصد کاهش یافته است.


رسول دیناروند که برای گشایش دو آزمایشگاه معاونت غذا و دارو و نیز بازدید از کارخانه تولید داروی باختر بیوشیمی به کرمانشاه سفر کرده بود در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: تولید دارو در کشور از نظر کمی در مرز 96 درصد است ولی از نظر ارزش بازار حدود 64 درصد را داروهای تولید داخل و 36 درصد دیگر را داروهای وارداتی تشکیل می‌دهند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که واردات دارو در کشور از نظر ارزبری دارای کاهش بوده است افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای سال 94 برنامه صدور 500 میلیون دلار اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی به کشور عراق را دارد که در صورت تحقق این رقم، افزون بر 10 برابر رقم صادرات امسال خواهد بود.
وی افزود: دولت عراق نیز در این زمینه همکاری بسیار خوبی با وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی دارد. دیناروند با اشاره به وجود داروهای قاچاق و فاقد مجوز در کشور گفت: معضل قاچاق دارو در کشور جدی، اما در استان‌های مرزی بیشتر است و نوع قاچاق هم در مرزهای شرقی، جنوبی و غربی با هم تفاوت دارد.
وی افزود: عمده داروهای قاچاقی که وارد استان‌های غربی کشور می‌شود از کشورهایی است که سیستم نظارتی ندارند.
وی از روند نسخه‌نویسی الکترونیکی خبر داد و گفت: این طرح تا 3 ماه آینده در 3 استان کشور از جمله کرمانشاه به صورت پایلوت اجرا می‌شود.
دیناروند گفت: با تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان غذا و دارو و سازمان‌های بیمه‌گر سال گذشته 180 قلم و امسال 300 قلم از داروهای بیماران خاص مشمول بیمه می‌شود.
وی بیان داشت: این حمایت‌ها به صورت حمایت 70 درصدی برای داروهایی که قبلاً تحت پوشش نبوده و حمایت 90 درصدی برای داروهایی که قبلاً 70 درصد مشمول بیمه بودند است.
معاون وزیر بهداشت گفت: برای حمایت از بیماران صعب‌العلاج 200 میلیارد تومان از اعتبارات از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز که قرار بود به این بیماران اختصاص یابد در پیشنهاد دولت و در بودجه 94 کاهش یافته که در صورت اصلاح در مجلس این حمایت‌ها افزایش می‌یابد.
وی گفت: متأسفانه اکنون داروهای گیاهی سهم قابل قبولی در سبد دارویی کشور ندارند به طوری که ظرفیت تولید این نوع داروها در کشور تنها پنج درصد است که این سهم در سال آینده به 15 درصد افزایش می‌یابد.
وی گفت: تاکنون حدود یک هزار فقره پروانه ساخت داروهای گیاهی از سوی وزارت بهداشت و درمان صادر شده است.