فعالان سیاسی تصریح کردند
9 دی تبلور بصیرت سیاسی ملت ایران است
فعالان سیاسی در آستانه یومالله 9 دی تاکید کردند که فتنه آمریکایی سال 88 با بصیرت و آگاهی سیاسی مردم و وفاداری آنها به آرمانهای انقلاب و شهدا و تجدید بیعت با رهبر معظم انقلاب در 9 دی خاموش شد.
آیتالله محسن مجتهد شبستری، نماینده ولیفقیه در استان آذربایجان و امام جمعه تبریز در گفتوگویی به تشریح فتنه 88 و حماسه 9 دی پرداخت. وی ضمن یادآوری قیام 8 دی مردم تبریز علیه اقدامات هنجارشکنانه،فتنهگران درباره علل شکلگیری آن گفت: فتنهگران در روزهای متعدد و به مناسبتهای مختلف مقدسات را نقض کردند. آنها در روز قدس، 13 آبان و روز 16 آذر شعارهای هنجارشکنانه داده و به مقام شامخ ولایت و حضرت امام و مقام معظم رهبری اهانت کردند و این مسائل تا روز عاشورا ادامه داشت. فتنهگران در عاشورای حسینی وقاحت را از سر گذراندند و با حمله به خیمههای عزاداری پرچمهای امام حسین(ع) را به آتش کشیدند و به روایتی قرآنها را نیز آتش زدند.
امام جمعه تبریز در مورد نقش راهپیمایی 8 دی تبریز و اعلام انزجار آنها از فتنهگران در پرشکوهتر شدن حماسه 9 دی اظهار داشت: قیام مردم تبریز در روز 8 دی سبب شد که این همت مردم یک روز جلوتر نمایش داده شود و رسانه ملی نیز با انعکاس راهپیمایی 8 دی در تکاثر و کثرت حماسه 9 دی نقش داشت البته مردم قطعا میآمدند، از این رو حضور گسترده مردم توانست این توطئه و فتنه را خنثی کند و آنها با شعارهای کوبنده از فتنهگران ابراز تنفر کرده و نسبت به ولایت و مقام معظم رهبری اظهار علاقه کردند و از این رو حماسه 9 دی تجدید میثاق با رهبر معظم انقلاب بود.
تبلور بصیرت سیاسی
به گزارش ایسنا محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه نیز در مراسم اولین سالگرد درگذشت استاد علیاکبر پرورش با بیان اینکه در آستانه 9 دی هستیم، گفت: 9 دی تبلور بصیرت سیاسی ملت ایران و حادثه مهمی است که باید آن را به یک تجربه که توانمندی نظام را در مقابل چالشهای بیرونی افزایش میدهد تبدیل کنیم. به نظر من فتنه 88 از جهت اشخاص، خیلی اهمیت ندارد. مهم، درک درست این موضوع این است که بروز انحراف در فهم دین در یک گرایش سیاسی، آن را به نفاق عملی کشاند و این نفاق عملی، آنها را به خروج در برابر حکومت مشروع وادار کرد.
لاریجانی با اشاره به اینکه فتنه 88 به چراگاهی برای تمام دشمنان اسلام و ملت ما تبدیل شده و همه آنها از رژیم صهیونی و دولت آمریکا که دشمنترین دشمنان ما در سه دهه گذشته بوده است گرفته تا منافقان و تروریستهایی که دستشان به خون ملت آغشته است سر این سفره گرد آمدند، گفت: درس مهم و حیاتی که همه باید از فتنه 88 و پس از آن از حماسه 9 دی بگیریم این است که دیگر اجازه ندهیم چنین سفره شومی در کشور ما پهن شود.
دبیر ستاد حقوقبشر گفت: فتنه 88 نه تنها خروج بر حاکم مشروع بود که اقدامی خلاف عقل و شرع و اخلاق است، بلکه اگر خدای نکرده موفق میشد میتوانست زمینه را برای کودتا و تبدیل نظام اسلامی به یک نظام دیکتاتوری سکولار آماده کند که البته مردم ما با تدبیر و شجاعت رهبری در مقابل این انحراف و توطئه بزرگ شجاعانه ایستادند و آن را خنثی کردند.
9 دی جواب دندانشکن به فتنه
حجتالاسلام سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمهجمعه هم در گفتوگویی با تسنیم گفت: 9 دی جواب دندانشکن ملت ایران به فتنهگران داخلی و خارجی بود.
تقوی با بیان اینکه مردم همواره عشق و علاقه خود را به نظام و رهبری به ویژه در حوادث پس از انتخابات سال 88 ثابت کردهاند، گفت: آن موقع که آقا میخواستند بیایند نمازجمعه تاریخی دانشگاه تهران 29 خرداد و آن صحبتهای بسیار ارزشمند و بلندی را که ایشان داشتند مثل همیشه یک روز قبلش آیتالله نوریهمدانی از قم زنگ زدند که به رهبری به شکلی منعکس شود من خودم هم میروم تهران جلوی جمعیت راه میافتم و بعد میرویم دانشگاه و در نماز آقا شرکت میکنیم که مامقدمات آمدن ایشان را فراهم کردیم بعد این مسئله را با دفتر درمیان گذاشتیم خدمت آقا گفته شد آقا فرمودند بگویید نیازی به آمدن شما الان نیست مزاحم ایشان نشوید مردم تهران متدینین تهران زن و مرد تهران در صحنه هستند و خیلی نگرانی نیست که از قم شما بخواهید بیایید تهران ما هم تشکر کردیم.
فتنه کودتای غرب
علیه ایران بود
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم درباره حوادث سال 88 و قیام 9 دی با اشاره به اینکه برخی افراد علاقه ندارند ابعاد فتنه را بررسی کنند؛ چرا که فکر میکنند فتنه دعوای شخصی بود، تاکید کرد: فتنه کودتای آمریکایی و انگلیسی علیه ایران اسلامی بود که برنامهریزی 10 ساله داشت.
این نماینده مجلس با بیان اینکه دشمنان برنامه در مقابل هم قرار دادن مردم در فتنه در راستای از هم پاشیدن کشور را دنبال میکردند، گفت: سران فتنه از ماهها قبل برای فتنه برنامهریزی داشتند و 9 ماه تلاش کردند تا دروغ بزرگ تقلب را جا بیندازند و خود را پیروز انتخابات معرفی کنند.
زاکانی به علل عدم محاکمه سران فتنه اشاره کرد و یادآور شد: سران فتنه برای اینکه رأفت و محبت اسلامی به آنها اثبات شود، محاکمه نمیشوند.
پیشبینی کشتهسازی از سوی دشمن در شورای عالی امنیت ملی
صادق محصولی وزیر اسبق کشور نیز در زمینه فتنه 88 در مصاحبه با تسنیم گفت: با توجه به گستردگی فتنهای که در سال 88 اتفاق افتاد تحلیلمان این بود که دشمن دنبال کشتهسازی است که نمونه آن کشتن ندا آقاسلطان بود، مسئلهای که هم در شورای عالی امنیت ملی و هم شورای تامین کشور تجزیه و تحلیل شد.
محصولی در مورد عوامل داخلی و خارجی فتنه 88 گفت: در این فتنه از عوامل جبهه منحله مشارکت گرفته تا سازمان مجاهدین حضور داشتند. بعضی از عوامل احزاب و جریانهای دیگر حضور داشتند. عوامل خارجی که در سفارتخانههای خارجی کار میکردند، هم حضور فیزیکی و هم نرمافزاری داشتند، بنابراین کل کار توسط دشمنهای خارجی طراحی شده بود و عوامل داخلی نسخهای که در خارج طراحی شده بود را پیگیری کرده و پیاده میکردند.
دولتمردان اعلام موضع کنند تا برخی مدعی نشوند
کامران دانشجو، رئيس ستاد انتخابات سال 88 نیز در مصاحبه با فارس گفت: برخی عوامل فتنه مدعی مناصب حساس هستند، زمانی که از سوی دولت اعلام موضع نمیشود مدعی میشوند، همین اعلام موضع نکردن یا خنثی بودن مسئولان دشمن را به طمع میاندازد که دوباره به دانشگاه ما چشم داشته باشند. اگر دولتمردان ما موضع قاطع خود را در برابر فتنه 88 بگویند کسی مدعی نمیشود.
دانشجو همچنین گفت: واقعا تحریم مهمتر است یا فتنه؟ تحریم در درازمدت به دنبال فشل کردن نظام است که البته خیال باطل است و مردم نشان دادند در تحریم هم پیشرفت میکنیم ولی فتنه در مدت کوتاهی نظام را براندازی میکند و اگر مواضع در برابر فتنه بیان شود دشمن طمع نمیکند، همانطور که دانشگاههای ما در 8 سال گذشته به دنبال علم بودند و دشمن به آنها طمع نکرد.