روزنامه «رأیالیوم» افشا کرد
هماهنگی عربستان با آمریکا برای کاهش قیمت نفت
روزنامه «رأیالیوم» به نقل از منابع آگاه نوشت: اصرار سعودی بر عدم کاهش تولید نفت و کمکردن قیمت آن با هماهنگی واشنگتن بوده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه عربی «رأیالیوم» چاپ لندن در مقالهای به موضوع کاهش عمدی قیمت نفت از سوی برخی کشورهای عرب خلیجفارس پرداخت و نوشت: روزهای سخت این دولتها به خاطر مسئله مذکور کمکم آغاز شده و آنها باید منتظر آزمایش سختی در این زمینه باشند.
در این مقاله آمده است: درآمد سالانه نفتی کشورهای عربی خلیج (فارس) حدود 730 میلیارد دلار است و این موضوع باعث شده آنها با افزودن بر رقم بودجه (ویژه جلوگیری از ناآرامی) 150 میلیارد دلار از سال 2000 تا 547 میلیارد دلار در امسال (2014) از انقلابهای موسوم به «بهار عربی» جلوگیری کنند.
رأی الیوم افزود: کاهش 50 درصد از قیمت نفت در هفتههای اخیر باعث میشود این کشورهای عربی سالانه 350 میلیارد دلار ضرر کنند و بورس آنها با ضرر 50 میلیارد دلار در سال سقوط کند. امری که منجر به کاهش 50درصدی هزینهها خواهد شد و کشورهای مذکور را وادار میکند که به صندوقهای ذخیره ارزی روی بیاورند.
این مقاله در ادامه میافزاید: کمشدن قیمت نفت، کشورهای حوزه خلیج فارس را وادار کرده به فکر اجرای راهکارهایی بیفتند تا از هزینههای عمومی کم کنند. به عنوان مثال دوبی به فکر افزایش قیمت برق افتاده و کویت به شکل جدی برداشتن یارانه سوختی را دنبال میکند و برخی دولتها با یک گام به جلو به فکر تحمیل مالیات بر درآمد هستند. در ادامه مقاله مذکور آمده است: «علی النعیمی» وزیر نفت عربستان در کنفرانس ابوظبی منکر وجود هرگونه توطئهای از سوی این کشور در کاستن از قیمت نفت شد و ادعا کرد که تصمیم عربستان برای کاهش قیمت نفت براساس «اقتصاد» بوده است و به دنبال فلج کردن اقتصاد روسیه و ضرر به ایران نیست. اما رأیالیوم در تحلیل خود به نقل از منابع آگاه در زمینه نفت اعلام کرد: اصرار سعودی بر عدم کاهش تولید نفت و کم کردن قیمت آن با هماهنگی واشنگتن و برای انتقام از روسیه و ایران بوده است. انتقام از روسیه به دلیل حمایت از معارضان اوکراین و عقبنشینی این کشور از «کریمه» و انتقام از ایران به دلیل حمایت از سوریه، حوثیهای یمن و حزبالله لبنان. این روزنامه در نهایت اعلام میکند، این خود عربستان و کشورهای حاشیه خلیجفارس هستند که از تبعات منفی کاهش قیمت نفت ضربه میخورند و این مسئله منجر به ناآرامیهای سیاسی و اجتماعی در کشورهایشان خواهد شد.