عملکرد اقتصادی مطلوبی نداشته اما پیگیری زندانیان سیاسیاش عالیه(!)
روزنامه وابسته به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، موضوعاتی مانند پیگیری مشکلات برخی زندایان سیاسی و رفع حصر کروبی را به عنوان دستاورد دولت معرفی کرد و ضمناً تیتر زد: چه تحملی دارد این دولت(!)
روزنامه اعتماد بیآنکه به فشار و مشکلات پدید آمده برای مردم ظرف یک سال اخیر در اثر سوءمدیریت برخی مدیران دولتی اشاره کند، بیانیه سیاسی حزب اتحاد ملت را تیتر نخست خود کرده و نوشت: مهمترین دستاورد دولت پیش از جنگ 12روزه، بهبود نسبی شرایط ناپایدار، توقف گشت ارشاد، عدم اجرای قانون حجاب اجباری و پذیرش نسبی تنوع پوشش، بازگشت برخی اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه، رفع حصر آقای کروبی و پيگيري رفع حصر خانم رهنورد و مهندس موسوی بود. دولت پیگیریهایی را نیز برای آزادی زندانیان سیاسی انجام داده است.
... در زمان استقرار دولت دكتر پزشكيان رابطه ايران با آمریکا، اسرائيل و كشورهاي اروپايي در يكي از بحرانيترين شرايط قرار داشت. اولين نشانه اين وضعيت بحراني خود را در ترور اسماعيل هنيه توسط اسرائيل در روز تحليف رئيسجمهور چهاردهم در تهران نشان داد. اين شرايط بحراني در طول سال نخست دولت نيز با مجموعه تحولات بينالمللي و منطقهاي نظير تداوم جنايات اسرائيل در غزه و به شهادت رساندن رهبران اصلي مقاومت، سقوط دولت بشار اسد در سوريه، بازگشت دونالد ترامپ به كاخسفيد، تهاجم گسترده رژيم صهيونيستي به خاك كشور و وقوع جنگ ۱۲روزه استمرار پيدا كرد.
فضاي مجازي در ايران طي سه دهه گذشته از يك ابزار ارتباطي محدود به بستري فراگير براي تعاملات اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي تبديل شده است. با وجود ضريب نفوذ بالا، جمعيت جوان، و ظرفيتهاي گسترده در حوزه فناوري، مسير توسعه اين فضا با چالشهاي ساختاري، حقوقي، زيرساختي و اعتماد عمومي مواجه بوده است. از نقاط قوت دولت در زمينه فضاي مجازي ميتوان به بازنگري سياستهاي گذشته، حمايت از اقتصاد ديجيتال، تاكيد بر امنيت سايبري و تابآوري زيرساختها، گشايش نسبي در فضاي مجازي با رفع فيلترينگ برخي از سكوها و وعده ادامه رفع مميزيها و پرهيز از سياستهاي تنشزا در حوزه رسانه اشاره كرد.
سياست خارجي دولت، در چارچوب سياستهاي كلي نظام و با محدوديتهاي ناشي از دخالت نهادهاي غيرمسئول شكل گرفته است. عملكرد دولت در مهار بحران در دوره پاياني دولت بايدن، مذاكرات غيرمستقيم با دولت ترامپ پيش از شروع جنگ و مديريت جنگ در دوره جنگ دوازده روزه نسبتاً موفق ارزيابي ميشود. كمبود ابتكار و انفعال در دوره پساجنگ از نقاط ضعف دولت است كه بيشتر از عامليت نداشتن دولت در سياستگذاري سياست خارجي ناشي ميشود. ايران در شرايط بسيار خطير فعلي نيازمند دستگاه سياست خارجي مبتكر، مستقل و پرتحرك است.
بیانیه حزب اتحاد ملت بیآنکه به عملکرد نامطلوب تیم اقتصادی کابینه بپردازد، مینویسد: وضعيت شاخصهاي اقتصادي بسيار نامناسب است و امكان رسيدن به اهداف كمّي برنامه هفتم توسعه تقريباً غيرممكن به نظر ميرسد. به عنوان مثال، امكان رسيدن تورم حداقل 40درصدي پيشبيني شده براي سال 1404 به نرخ تورم 9.5درصدي هدفگذاري شده در برنامه هفتم، يا امكان رسيدن رشد اقتصادي صفر تا یک درصد پيشبيني شده براي سال 1404 به نرخ رشد 8درصد هدفگذاري شده در برنامه بسيار بعيد مينمايد.
هرچند، دولت بهرغم تلاشهاي بسيار نتوانسته است سطح وفاق ملي را از سطح حاكميت به سطح مردم و نخبگان معتمد آنان گسترش دهد و در برخي زمينههاي كاركردي مهم نظير ساماندهي امر مهم ماليه عمومي و برنامه و بودجه كشور و حوزههاي انرژي، اقتصادي، كشاورزي، حملونقل و ساختمان و سياست خارجي عملكرد چندان رضايتبخشي نداشته است. اگرچه شرايط محيطي حاكم بر فضاي كاركردي دولت نظير استمرار تحريمها، قفلشدگي نظام ارتباطات پولي و مالي بينالمللي به واسطه قرار گرفتن كشور در فهرست سياه FATF، شرايط شبهجنگي پيش از تجاوز اسرائيل و آمریکا به ميهن، شرايط جنگي دوازده روزه و آثار و تبعات آن و وضعيت تعليقي فعلي و آتي كشور در اين عدم موفقيت تاثير بسزايي داشته است، اما از اثرات عملي برخي نقاط ضعف دروني دولت نيز نبايد غافل شد.