کد خبر: ۳۱۵۲۷۵
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۱
گزارش خبری تحلیلی کیهان

رژیم صهیونیستی کشتی کمک‌رسانی حنظله را به همراه تمام سرنشینانش دزدید

سرویس خارجی-
صهیونیست‌‎ها بامداد یکشنبه کشتی کمک‌رسانی حنظله را که برای رساند کمک‌های غذایی و دارویی راهی غزه شده بود، به همراه تمام سرنشینانش ربودند. تا لحظه تنظیم این گزارش از سرنوشت 21 سرنشین این کشتی که از 12 کشور هستند، خبری نیست.
بامداد یکشنبه بود که، برخی از 21 سرنشین کشتی کمک‌رسانی «حنظله» که برای کمک به مردم گرسنه و محاصره شده غزه غذا حمل می‌کرد، با انتشار ویدئوهایی از خود و کشتی اعلام کردند، صهیونیست‌ها در آب‌های بین‌المللی در حال ورود به کشتی‌اند و آنها ربوده شده‌اند. برخی گزارش‌ها از جمله سایت‌های فلسطینی می‌گویند، کشتی حنظله بعد از ربودن شدن به بندر اشدود منتقل شده است. این هفتمین کشتی کمک‌رسانی به غزه است که تاکنون، صهیونیست‌ها آن را می‌دزدند. این کشتی حامل کمک‌های بشردوستانه برای فلسطینی‌های گرسنه در غزه، از جمله شیر‌خشک، پوشک، غذا و دارو بود. در این کشتی ۲۱ فعال از ۱۲ کشور حضور داشتند، از جمله اما فورو (نماینده پارلمان اروپا) و گابریل کاتالا (نماینده مجلس ملی فرانسه).
آخرین پیام سرنشینان لحظاتی قبل از حمله
«هویدا عراف» یکی از سرنشینان این کشتی که آمریکایی با انتشار پیامی ویدئویی از خود گفته: «ما در کشتی حنظله با ۲۱ سرنشین غیرنظامی، شامل سالمندان و نمایندگان پارلمان، در حال حرکت در آب‌های بین‌المللی هستیم و توسط نیروهای دریایی اسرائیل تهدید می‌شویم... ما در حال حرکت به سوی غزه و حمل محموله‌های حیاتی کمک‌های انسانی از جمله شیر‌خشک برای کودکان غزه هستیم که عمداً در حال گرسنگی کشیدن تا مرگ هستند... بندر العریش، از شما درخواست می‌کنیم که اجازه ورود به آب‌های مصر را برای ایمنی بیشتر در مسیر خود به غزه صادر کنید. لطفاً اجازه دهید.»
«گابریل کاتالا»، نماینده مجلس ملی فرانسه نیز در پیامی ویدیویی از پیش ضبط شده اعلام کرده بود: «اگر این ویدیو را مشاهده می‌کنید، به این معناست که من به طور غیرقانونی ربوده شده‌ام... من توسط ارتش نسل‌کش نتانیاهو یا نیروهایی که در نسل‌کشی فلسطینی‌ها در غزه شریک هستند، ربوده شده‌ام... از همرزمانم و مردم درخواست می‌کنم که فشار را بر امانوئل ماکرون و وزیر امور‌خارجه فرانسه وارد کنند تا برای آزادی من و ۲۰ عضو دیگر خدمه کشتی حنظله هر‌چه زودتر اقدام کنند...» «جاستین کمف» یکی دیگر از سرنشینان ربوده‌شده این کشتی کمک‌رسانی است که در پیامی ویدیویی از پیش ضبط‌شده همان متن گابریل کاتالا را قرائت می‌کند.
اکونومیست: جنگ غزه
 اسرائیل را بی‌آبرو کرد
جنایات رژیم صهیونیستی که بدون کمک‌ها و حمایت‌های آمریکا ممکن نبود، آبرویی برای منفورترین رژیم حال حاضر جهان نگذاشته است و این واقعیت، همان موضوعی است که تبدیل به گزارش و تیتر «اکونومیست» شده است. این هفته نامه با انتشار تصویر مادر فلسطینی که کودک نحیف، گرسنه و در حال مرگش را به آغوش کشیده تیتر زده است: «ادامه جنگ غزه اسرائیل را بی‌آبرو کرده است.» در ادامه این گزارش می‌خوانیم: «جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه به جنگی بی‌پایان، کورکورانه و از منظر نظامی بی‌فایده تبدیل شده است... این جنگ در حال ترسیم چهره‌ای منفور از اسرائیل در جهان است.»
سیاستمدار اروپایی: 
حمایت از این رژیم آپارتاید جنایت است
«میک والاس» نماینده سابق پارلمان اروپا نیز دیروز در واکنش به اظهارات اخیر «جوسپ بورل» مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره اوضاع انسانی در غزه، با انتقاد از عملکرد او در دوران مسئولیتش، دولت‌های غربی را به حمایت از نسل‌کشی در غزه و مشارکت در جنایات جنگی متهم کرد. والاس در پاسخ به پیام جدید «بورل» نوشت: «کجا بودید زمانی‌که می‌توانستید کاری برای متوقف کردن این نسل‌کشی انجام دهید؟ هیچ اقدامی نکردید. بدتر از آن، شما از رژیم آپارتاید اسرائیل حمایت و آن را تقویت کردید، در حالی ‌که تظاهر می‌کنید همه‌چیز از هفتم اکتبر (عملیات طوفان‌الاقصی در ۱۵ مهر ۱۴۰۲) شروع شده است. این (وضعیت) از سال ۱۹۴۸ آغاز شد، به لطف اروپا و آمریکا شما همگی مرتکب جنایات جنگی شده‌اید.»
به گزارش ایرنا، «بشری خالدی»، مسئول سیاست‌گذاری منطقه‌ای نهاد امدادرسان «آکسفام» نیز به خبرگزاری فرانسه گفت: «قحطی با چند کامیون یا پرتاب هوائی کمک‌ها حل نمی‌شود. آنچه مورد نیاز است، یک پاسخ واقعی بشردوستانه است؛ [یعنی برقراری] آتش‌بس، دسترسی کامل، باز بودن تمام گذرگاه‌ها و جریان مداوم و گسترده کمک‌ها به غزه.» در حالی ‌که رژیم صهیونیستی مدعی ورود کمک‌ها به غزه شده بود- و این ادعا فوراً از سوی فلسطینی‌ها تکذیب شد-، خالدی اظهار داشت: «ما به آتش‌بسی دائمی، رفع کامل محاصره و تضمین‌های روشنی نیاز داریم که نشان دهد این صرفاً یک اقدام موقت نیست. در حال حاضر، مشخص نیست که این موضوع در عمل چگونه محقق خواهد شد.»
غزه نیازمند روزانه ۶۰۰ کامیون کمک است
اما در بحبوحه‌ بحران انسانی در نوار غزه، گزارش‌ رسانه‌های فلسطینی نشان می‌دهد این منطقه برای تأمین نیازهای اولیه‌ ساکنان خود، روزانه به ۶۰۰ کامیون کمک بشردوستانه و ماهانه به ۲۵۰ هزار قوطی شیرخشک نیاز دارد. این گزارش‌ها می‌گویند که راه‌حل واقعی و فوری، شکستن کامل محاصره، بازگشایی بدون ‌قیدوشرط گذرگاه‌ها و تضمین جریان دائمی و کامل کمک‌ها و شیرخشک است؛ نه اقدامات محدود یا موقتی که تنها مُسکن بحران باشد. به تأیید نهادهای بین‌المللی، گرسنگی و سوء‌تغذیه در نوار غزه به سطحی بی‌سابقه رسیده است. سازمان ملل هشدار داده که یک فاجعه انسانی در راه است که جان ده‌ها هزار زن و کودک نیازمند درمان فوری را تهدید می‌کند.
محاصره سفارت مصر
گزارش‌های تصویری نیز از بغداد منتشر شده است که نشان می‌دهد، مردم با تجمع مقابل سفارت مصر به کوتاهی این کشور در بازگشایی گذرگاه‌های غزه اعتراض می‌کنند. آنها مصر را شریک جرم رژیم صهیونیستی در جنایات غزه خواند و خواستار بازگشایی فوری گذرگاه‌ها می‌شوند. در «لیل» فرانسه نیز مردم با برپایی تجمعات مشابه علیه جنایات اسرائیل در غزه و نسل‌کشی در این باریکه با ابزار گرسنگی، شعار دادند. طبق گزارش کانال تلگرامی «مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین» صدها تن از شهروندان و فعالان حقوق بشری در این شهر شمالی فرانسه با برپایی تظاهرات گسترده‌ای ضمن اعلام همبستگی با غزه، نسل‌کشی و گرسنگی دادن رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین را به‌شدت محکوم کردند. در سایه ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، شهروندان نه‌تنها عراق و فرانسه که، بسیاری از کشورهای جهان با برگزاری راهپیمایی‌های گسترده، ضمن محکوم‌کردن سیاست گرسنگی و نسل‌کشی، خواستار توقف فوری جنگ علیه مردم فلسطین شده‌اند. مثلاً در شهر نیویورک، صدها نفر در چارچوب «روز جهانی تحرک» به خیابان‌ها آمدند و با سر دادن شعارهایی علیه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی، خواستار توقف کامل جنگ، پایان محاصره و پایان دادن به سیاست‌های گرسنگی و مجازات جمعی در غزه شدند. برگزارکنندگان این راهپیمایی، آن را بخشی از موج جهانی اعتراضات برای شکستن سکوت جامعه بین‌المللی در برابر جنایات غزه دانستند. سارایوو پایتخت بوسنی نیز شاهد برگزاری راهپیمایی باشکوهی بود که طی آن معترضان با حمل پرچم فلسطین و طبل زدن با قابلمه‌های خالی، نمادین به فاجعه گرسنگی در غزه اعتراض کردند. تظاهرات‌کنندگان پلاکاردهایی با شعارهایی چون «غزه از گرسنگی می‌میرد و جهان فقط نظاره‌گر است» و «کودکان غزه گرسنه‌اند» در دست گرفتند. در شهر اسلامبول ترکیه، معترضان در مقابل کنسولگری رژیم صهیونیستی تجمع کرده و با کوبیدن قابلمه‌های خالی، شعارهایی از جمله «در غزه نه دارو هست و نه نان، فقط قتل‌عام است» سر دادند.‌ در تونس نیز صدها نفر در اقدامی بی‌سابقه، در برابر سفارت آمریکا تحصن کردند. برگزارکنندگان این تجمع هدف خود را اعتراض به نقش مستقیم واشنگتن در حمایت از جنگ نسل‌کشی در غزه اعلام کردند. معترضان خواستار تعطیلی سفارت آمریکا و اخراج سفیر آن شدند و تأکید کردند تا زمان ورود کمک‌های انسانی به غزه، به تحصن خود ادامه خواهند داد.