آیا موج جدید گرمای شدید وارد کشور میشود؟
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی درباره اخبار و ادعاهای مطرح مبنی بر موج گرمای شدید در راه کشور و ثبت گرمترین دما در این هفته توضیحاتی ارائه کرد.
صادق ضیاییان درباره صحت و سقم اخباری مبنی بر ورود موج جدید گرمای شدید به کشور طی روزهای آینده، به ایسنا گفت: شرایط برای مناطق کشور متفاوت خواهد بود. طی روز یکشنبه (۸ تیرماه) نسبت به شنبه، در نیمه شمالی کشور افزایش دما دیده میشود. استانهایی مانند زنجان، آذربایجانغربی، اردبیل، قزوین، گلستان و خراسانشمالی بیشترین افزایش دما را نسبت به روز قبل خواهند داشت. در مقابل پیشبینی شده است که استانی مانند هرمزگان نسبت به روز قبل اندکی خنکتر شود، اما بقیه مناطق کشور تقریباً بدون تغییر دما خواهند بود.
ضیاییان ادامه داد: روز دوشنبه (۹ تیرماه) در شمالغرب کشور و استانهای ساحلی دریای خزر کاهش دما رخ خواهد داد اما در استانهایی مانند تهران، سمنان، خراسانشمالی، خراسانرضوی و به طور کلی نیمهشرقی کشور از جمله خراسانجنوبی، کرمان، یزد و سیستانوبلوچستان با افزایش دما روبهرو خواهد بود و سایر مناطق تقریباً بدون تغییر دما باقی خواهد ماند.
به گفته وی، برای روز سهشنبه (۱۰ تیرماه) نیز اندکی کاهش دما در نوار ساحلی دریای خزر و استانهای شمالغربی و غربی کشور پیشبینی میشود؛ در حالی که در نواحی شرقی کشور افزایش دما ادامه خواهد داشت و دما در سایر مناطق بدون تغییر باقی خواهد ماند. بر همین اساس طی هفته پیشرو تغییرات دمایی در مناطق مختلف، متفاوت خواهد بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی هواشناسی در پاسخ به این پرسش که آیا تهران نیز تحت تأثیر این شرایط قرار خواهد گرفت، گفت: در تهران از روز دوشنبه روند افزایشی دما آغاز میشود و تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت. سپس از روز جمعه انتظار میرود دما دوباره کاهش یابد. بنابراین در تهران طی هفته پیشرو، ابتدا تغییر محسوسی در دما پیشبینی نشده اما از دوشنبه روند افزایشی آغاز میشود و در روزهای پایانی هفته، بار دیگر دما کاهش پیدا میکند.
ضیاییان با رد اخبار منتشرشده در برخی کانالها و فضای مجازی مبنی بر اینکه «کشور در روزهای دوشنبه تا چهارشنبه گرمترین دما را از ابتدای سال تجربه خواهد کرد»، افزود: با توجه به تغییر فصل و ورود به تابستان، ثبت دماهای بالا در این بازه زمانی طبیعی است. در این ایام، بسیاری از نقاط کشور ممکن است بیشینه دمای ۴۰ درجه را تجربه کنند، که البته قبلاً نیز در همین سال چنین دماهایی ثبت شده است.
وی ادامه داد: برای مثال، در استانهایی مانند خوزستان، دمای حدود ۴۸ درجه پیشبینی میشود که در فصل بهار نیز تجربه شده است. در روز سهشنبه که یکی از روزهای گرم است نیز، مناطقی از شرق استان کرمان و سیستانوبلوچستان ممکن است دمایی نزدیک به ۵۰ درجه داشته باشند، اما این گرما اتفاق تازهای نیست و در همین سال جاری هم در مقاطع مشابه تجربه شده است.
رئیس مرکز ملی پیشبینی هواشناسی در پاسخ به این ادعا برخی کانالهای خبری که مناطق سردسیر نیز ممکن است دماهای نزدیک به ۴۰ درجه را تجربه کنند، گفت: در بعضی اخبار منتشر شده مشخص نیست که منظور از مناطق سردسیر کدام استانهاست اما چنین اخباری صحت ندارد؛ برای مثال، در مناطق سردسیری مانند آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، زنجان و اردبیل، بیشینه دما
بین ۲۴ تا ۳۲ درجه خواهد بود.