کد خبر: ۳۱۱۰۳۱
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۵
رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد

ضرورت تجدیدنظر در شکل مدیریت بنادر و گمرکات کشور

 
 
 
سرویس اقتصادی-
رئیس اتاق بازرگانی ایران، انفجار در بندر شهید رجایی را زنگ خطری بزرگ برای سیاست‌گذاری اقتصادی کشور دانست و خواستار تجدیدنظر در شکل مدیریت بنادر و گمرکات کشور شد.
به گزارش خبرنگار ما، صمد حسن‌زاده در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با گرامیداشت یاد سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان در آسیب‌شناسی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، ضمن اعلام آمادگی بخش خصوصی برای مشارکت در بازسازی این بندر، خاطرنشان کرد: بررسی عوامل حادثه بندر شهید رجایی و دامنه‌دار شدن آسیب‌های آن را باید در مواردی نظیر «رسوب و ماندگاری کالاها در بنادر» و «دپوی حجم انبوه کانتینر در این بندر» جست‌وجو کرد.
وی افزود: وقتی «قصور در رعایت اصول ایمنی و پدافند غیرعامل»، «عمر بالای ناوگان دریایی کشور و فرسودگی و قدیمی بودن تجهیزات بنادر» و «نبود کدگذاری دقیق کالاهای خطرناک و عدم رعایت استانداردهای جهانی در چیدمان مواد در بنادر» به عوامل رسوب و ماندگاری کالا در بنادر اضافه می‌شوند ضرورت اصلاح ساختارها و تجدیدنظر در برنامه‌ریزی و شکل مدیریت بنادر و گمرکات کشورمان، بیشتر روشن می‌شود.
مدیریت لجستیک کشور؛ نیازمند بازنگری
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تدبیر و تصمیم‌گیری لازم برای بازسازی بندر شهید رجایی و تسریع در جبران خسارت‌های بخش خصوصی، نیازمند ورود مسئولان ملی است، افزود: مشارکت فعالان بخش خصوصی در فرآیندهای مدیریت ریسک و کنترل ایمنی در بنادر و استفاده از تجربه‌های عملی بخش خصوصی در این زمینه، موضوعی است که در کشورمان مورد غفلت قرار گرفته است. بنابراین تحقق این مهم، نیازمند بازنگری‌های جدی در امر مدیریت بخش لجستیک کشور است.
گفتنی است، در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، چند تن از نمایندگان اتاق‌های استانی از رواداری بیش از حد اتاق ایران با دولت چهاردهم، انتقاد کردند.
همچنین حسن‌زاده؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران در نشست شورای رؤسای اتاق‌های استانی که با حضور رئیس سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد گفت: ناترازی انرژی، بخش خصوصی و اقتصاد کشور را با محدودیت‌های زیادی مواجه کرده است. در صورتی که برای ناترازی انرژی تدبیری اندیشیده نشود امسال شاهد تعطیلی بیشتر بنگاه‌های اقتصادی خواهیم بود و در آینده، خسارت ناترازی انرژی برای کشور بسیار سنگین خواهد بود.
او با بیان این که نیازمند ترویج روحیه حل مسئله در میان مدیران و تصمیم‌گیری برای حل مشکلات هستیم، تصریح کرد: آسیب‌شناسی صرف و بیان مکرر مشکلات، مسئله‌ای را حل نمی‌کند. برای همین باید راه‌حل اجرائی پیدا کرده و عملیاتی کنیم.
درخواست خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری
رئیس اتاق بازرگانی ایران از وضعیت بنگاه‌داری بانک‌ها انتقاد کرد و افزود: بانک‌ها امروز در شرایطی بنگاه‌داری می‌کنند که واحدهای تولیدی در کوچک‌ترین مسائل پولی و مالی مشکل دارند و به دلیل قیمت‌های بالا و افزایش نرخ ارز و بهره‌های بانکی در اداره واحدهای تولیدی دچار مشکل شده‌اند. 
حسن زاده به گذشت دو دهه از اجرای اصل 44 قانون اساسی، اشاره کرد و گفت: با وجود گذشت این مدت زمان، بر اساس آماری که وجود دارد، فقط 11 درصد از کل واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی صورت گرفته است. از سازمان بازرسی کل کشور می‌خواهیم که بر روند خصوصی‌سازی نظارت دقیق‌تر و جامع‌تری داشته باشد.
ذبیح‌الله خدائیان؛ رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر لزوم شناسایی گلوگاه‌های فساد و مقابله با ترک فعل مدیران، ضمن اشاره به ناکامی درخصوصی‌سازی واقعی، اقتصاد دولتی و عدم اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی را عامل اصلی نابسامانی‌های اقتصادی دانست و معتقد است که بسیاری از بنگاه‌های واگذار شده به نهادهای عمومی غیردولتی اکنون ورشکسته‌اند و این مسیر خصوصی‌سازی را منحرف کرده است.