آغاز دوباره عملیات اکتشافی نفت در دریای خزر
وزیر نفت فرمان آغاز دوباره عملیات حفاری اکتشافی در بخش کمعمق دریای خزر را با استقرار دکل حفاری صادر کرد.
به گزارش روابط عمومی وزارت نفت، فرمان عملیات اجرائی آغاز دوباره حفاری اکتشافی در بخش کمعمق دریای خزر، با استقرار دکل حفاری شرکت حفاری شمال در ساختار رودسر در بلوک ۱۸ خزر و عمق ۷۰ متری آب، دیروز در نمایشگاه بینالمللی نفت، ازسوی محسن پاکنژاد؛ وزیر نفت صادر شد. این حفاری اکتشافی تا عمق نهائی ۵۰۷۷ متر و با هدف ارزیابی مخزنی ساختار رودسر انجام میشود.
آخرین چاه بخش کمعمق دریای خزر در سال ۱۳۷۶ حفر شد. حفاری در بخش عمیق دریای خزر نیز از سال ۱۳۹۳ متوقف بود که آغاز دوباره فعالیت در این بخش نیز پس از تعمیرات سکوی نیمهشناور ایران- امیرکبیر در برنامه وزارت نفت قرار دارد.
منابع عظیم نفت و گاز خزر
محسن پاکنژاد؛ وزیر نفت در آیین آغاز دوباره عملیات حفاری اکتشافی در بخش کمعمق دریای خزر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از تحولات مهم، آغاز حفاری اکتشافی در ساختار رودسر واقع در بخش جنوبی دریای خزر پس از سه دهه وقفه است.
وی ادامه داد: این ساختار در فاصله ۱۵ کیلومتری ساحل و در عمق آب حدود ۷۰ تا ۷۵ متری قرار دارد. هدفگذاری انجامشده حفاری تا عمق پنج کیلومتر از بستر دریاست و در صورت موفقیت این عملیات، میتوانیم این ساختار هیدروکربنی را بهعنوان مخزن یا میدان نفتی اعلام کنیم.
وزیر نفت با اشاره به برآوردهای اولیه تأکید کرد: بر اساس مطالعات زمینشناسی و لرزهنگاری دوبعدی، احتمالا بیش از ۶۰۰ میلیون بشکه نفت خام درجا و حدود دو تریلیون فوت مکعب گاز وجود دارد. البته تأکید میکنم که این ارقام تقریبی است و باید پس از عملیات حفاری و مطالعات تکمیلی نهائی شود. این پروژه تحت قراردادی با مبلغ حدود ۵۰ میلیون دلار انجام میشود.
پاک نژاد با اشاره به وجود سکوی ایران- امیرکبیر و پروژههای گذشته در دریای خزر گفت: سکوی نیمه شناور ایران- امیرکبیر در گذشته نیز در آبهای عمیق و میدان سردار جنگل دو حلقه چاه اکتشافی حفاری کرده است اما نیازمند مطالعات بیشتری است تا بتوانیم بگوییم چه میزان نفت درجا در این ساختارها وجود دارد.
او با بیان اینکه عملیاتیسازی تولید از این میادین و میدانهایی که در عمق ۷۰۰ متری آب قرار دارند، بهدلیل پیچیدگی فنی، نیازمند دستیابی به فناوریهایی است که در تعامل با شرکتهای دانشبنیان در حال پیگیری آن هستیم، افزود: تجهیزات خاص و سایر ابزارهای مورد نیاز حفاری در آبهای عمیق باید تأمین شود و این مهم زمانبر است.