از سوی وزیر دفاع پاکستان صورت گرفت
اعتراف عجیب پاکستان در آنتن زنده گروههای تروریستی را برای آمریکا آموزش دادیم!
سرویس خارجی-
وزیر دفاع پاکستان، در بخشی از مصاحبه تلویزیونی زنده خود، تأیید کرد که کشورش به مدت سه دهه از گروههای تروریستی و شبهنظامیان فعال در کشورهای منطقه، به نفع آمریکا و دیگر کشورهای غربی، پشتیبانی کرده است.
تحقیقات و مستندات متعددی ثابت کردهاند که بسیاری از گروههای تروریستی فعال در غرب آسیا در مقاطع مختلف به نحوی با سیاستها و حمایتهای مستقیم یا غیرمستقیم آمریکا ارتباط داشتهاند. به عنوان نمونه، اسناد منتشرشده درباره عملیات «سیکلون» در دهه ۱۹۸۰ نشان میدهد که سازمان سیا با هدف مقابله با شوروی، به تسلیح و آموزش مجاهدین افغان پرداخت که بعدها برخی از آنها در قالب گروههای افراطی مانند القاعده ظاهر شدند. همچنین، در جریان بحران سوریه، گزارشهایی از مراکز تحقیقاتی همچون «بروکینگز» و «رند» منتشر شد که از حمایت غیررسمی آمریکا و متحدانش از گروههای شبهنظامی معارض(!)، از جمله گروههای تروریست تکفیری، برای سرنگونی دولت سوریه خبر میدادند. در کنار این، برخی نمایندگان کنگره آمریکا نظیر «تولسی گابارد» نیز به صراحت اعتراف کردهاند که واشنگتن با ارسال تجهیزات و کمکهای نظامی به گروههایی در سوریه، ناخواسته به تقویت گروههای تروریستی کمک کرده است. حتی «دونالد ترامپ» نیز در جریان رقابتهای انتخاباتی سال ۲۰۱۶ اذعان کرد که سیاستهای دولتهای پیشین آمریکا در «خاورمیانه» به پیدایش داعش انجامیده است. این شواهد به خوبی نشان میدهد که بسیاری از گروههای تروریستی در غرب آسیا نهتنها زاده مشکلات داخلی منطقه بلکه محصول پروژههای سیاسی و مداخلات خارجی بهویژه از سوی آمریکا بودهاند.
در همین مورد، «خواجه آصف»، وزیر دفاع پاکستان، در مصاحبه با «اسکاینیوز» بدون نام بردن از گروه تروریستی مشخصی تأیید کرد که کشورش به مدت سه دهه از گروههای تروریستی و شبهنظامیان فعال در کشورهای منطقه پشتیبانی کرده است. او این سخنان را در پاسخ به پرسش «یلدا حکیم»، مجری اسکاینیوز، بیان کرد. یلدا حکیم از خواجه آصف پرسید: «آیا قبول میکنید که پاکستان در حمایت، پشتیبانی، آموزش و تامین مالی گروههای تروریستی سابقهای طولانی دارد؟» وزیر دفاع پاکستان در پاسخ گفت: «ما این کارهای کثیف را به مدت سه دهه برای ایالاتمتحده انجام دادیم؛ همچنین برای غرب، از جمله بریتانیا. این یک اشتباه بود و ما اکنون از تبعات آن آسیب میبینیم...» گفتنی است، دولتهای مختلف پاکستان در سه دهه گذشته به حمایت از گروههای تروریستی و افراطی، از جمله پناه دادن به طالبان و تسلیح این گروه، متهم شدهاند. البته بیشتر مقامهای رسمی پاکستان این اتهامها را رد میکردند و اکنون خواجه آصف نخستین مقام دولت شهباز شریف است که اذعان میکند این کشور در «حمایت، تجهیز، پشتیبانی و آموزش» گروههای تروریستی نقش داشته است.
اوضاع همچنان آشفته است!
از اواخر هفته پیش، تنشها میان هند و پاکستان در منطقه کشمیر بار دیگر افزایش یافته است. بر اساس گزارشها، درگیریهای مرزی در امتداد خط کنترل (LoC) منجر به زخمی شدن دو سرباز پاکستانی شد. ارتش پاکستان، ارتش هند را به جاسازی بمبهای دستساز در مرز متهم کرد. در مقابل، رسانههای هندی گزارش دادند که نیروهای پاکستانی بدون دلیل به پاسگاههای مرزی هند تیراندازی کردهاند، که منجر به تلفات سنگین در طرف پاکستانی شده است... اما ماجرا از آنجا شروع شد که در پی حمله تروریستی مرگبار روز سهشنبه (۲۲ آوریل / دوم اردیبهشت) در کشمیر تحت حکومت هند، تنشهای دیپلماتیک و امنیتی میان دهلینو و اسلامآباد بهشدت افزایش یافت. این حمله که در منطقه بایساران در نزدیکی پهلگام رخ داد، منجر به کشتهشدن ۲۶ نفر، عمدتاً گردشگران هندی و زخمی شدن بیش از ۲۰ نفر دیگر شد. در نخستین ساعات پس از حمله تروریستی در پهلگام، دولت هند موضعی سختگیرانه اتخاذ و بهطور رسمی پاکستان را به حمایت از تروریسم در منطقه کشمیر متهم کرد و...
اما چند خبر را هم از اوضاع آشفته بین دهلی و اسلامآباد مرور کنیم. وزیر دفاع پاکستان در مصاحبه با روزنامه «نیویورکتایمز» گفت که پاکستان معتقد است تحقیقات بینالمللی در مورد قتل ۲۶ مرد در یک مکان توریستی در کشمیر هند ضروری است و اسلامآباد مایل به همکاری با بازرسان بینالمللی است. آصف در مصاحبهای با این روزنامه گفت که پاکستان آماده همکاری با هرگونه تحقیقاتی است که توسط بازرسان بینالمللی انجام شود.
«الجزیره» نیز نوشت: «سربازان در کشمیر تحت کنترل هند، خانههای دو مرد مظنون به انجام مرگبارترین حمله علیه گردشگران را تخریب کردند... پلیس میگوید مهاجمان اعضای جبهه مقاومت (TRF) شاخهای از لشکر طیبه مستقر در پاکستان هستند. این در حالی است که پاکستان این ادعا را رد میکند. نیروهای امنیتی هند جستوجوی گستردهای را برای یافتن عاملان قتل ۲۶ مرد در پهلگام آغاز کردهاند. مقامات پوستر افراد تحت تعقیب را منتشر کردهاند که طرحهایی از سه مظنون را نشان میدهد: عادل حسین توکار، یک مظنون کشمیری و دو شهروند پاکستانی که به نامهای علی بای و هاشم موسی شناسایی شدهاند...»
ارتش هند اعلام کرد که جمعهشب و بامداد دیروز، نیروهای پاکستانی بار دیگر آتشبس در امتداد خط کنترل کشمیر را نقض کردند. به گزارش خبرگزاری «ایانآی» به نقل از ارتش هند: «ارتش پاکستان بهصورت پیشدستانه از پاسگاه خود در سراسر خط کنترل کشمیر تیراندازی کرد. نیروهای هندی نیز با سلاحهای سبک به شکلی مناسب پاسخ دادند.» ارتش هند همچنین اعلام کرد که تاکنون هیچ گزارشی از تلفات این حادثه منتشر نشده است.»
با تداوم تشدید تنشها بین دهلینو و اسلامآباد، وزیر خارجه سابق پاکستان به هند نسبت به تصمیمش برای معلق کردن معاهده توزیع آب رود سند که در پی حمله تروریستی اتخاذ شد هشدار داد و در تهدیدی عجیب گفت به تلافی قطع سهم آب پاکستان از این رود «جریان خون هندیها» به جای این آب جاری خواهد شد. «بیلاوال بوتو زرداری»، وزیر سابق خارجه پاکستان، در یک سخنرانی در منطقه «سوکور» در استان زادگاهش یعنی استان سند از بابت تصمیم هند برای معلق کردن «معاهده آب سند» که چندین دهه قدمت داشته و براساس آن ۲ همسایه سهم آب خود از رود سند را مدیریت میکردند، هشدار داده و گفت «اگر آب رود سند قطع شود خون آنها در این رود جاری خواهد شد.»
پَرتگویی ترامپ!
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا، نیز که فهرست سخنان پَرتش پایان ندارد، درباره این موضوع هم پَرتگویی کرده است. رئیسجمهور آمریکا، در مسیر شرکت در مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس، در هواپیمای ریاستجمهوری درباره تنشهای اخیر میان هند و پاکستان در کشمیر گفت: «من هم با هند و هم با پاکستان روابط خیلی نزدیکی دارم. آنها هزاران سال است که بر سر کشمیر میجنگند؛ مسئله کشمیر شاید هزار سال یا بیشتر قدمت داشته باشد. این مشکل مرزی ۱۵۰۰ سال است که وجود دارد.» ترامپ مثل بسیاری از چیزهای دیگر این را هم نمیداند که پیش از سال 1947 اصلاً پاکستانی نبوده تا مشکل مرزی با هند داشته باشد! گفتنی است، ریشه بسیاری از مشکلات و تنشهای میان هند و پاکستان به دوران استعمار انگلیس و نحوه تقسیم شبهقاره در سال ۱۹۴۷ بازمیگردد. پس از خروج انگلستان از هند، تصمیم گرفته شد تا این سرزمین عظیم به دو کشور مستقل با اکثریتهای مذهبی متفاوت تقسیم شود: هند با اکثریت هندو و پاکستان با اکثریت مسلمان.