بمباران هر روزه یمن از سوی آمریکا شورای دفاع ملی انصارالله برای پاسخ تشکیل جلسه داد
سرویس خارجی-
آمریکا در تداوم حملات خود به مناطق مختلف یمن این بار طی سلسله حملاتی، صنعا را هدف قرار داده است. همزمان خبر از تشکیل جلسه شورای دفاع ملی یمن در مورد تجاوز نظامی آمریکا به این کشور به گوش میرسد.
تشدید حملات نظامی آمریکا به یمن در کنار واکنشهای سازمانیافتهای که از سوی صنعاء و نهادهای دفاعی انصارالله مشاهده میشود، نشان از گذار جنگ به مرحلهای تازه و عمیقتر دارد؛ مرحلهای که دیگر صرفاً معادله قدرتنمایی هوائی یا تحمیل ارعاب نظامی نیست، بلکه شکلی تمامعیار از نبرد در برابر دیدگان جامعه جهانی است. یمن امروز دیگر صرفاً یک «هدف بمباران» نیست، بلکه به کنشگری فعال بدل شده که هر روز مقاومتش در برابر «اَبَر قدرت»، سندی برای اثبات ظهور قدرت جوانی در منطقه است. این روند همچنین آزمونی بزرگ برای قدرت بازدارندگی آمریکا در منطقه محسوب میشود؛ آنچه واشنگتن سالها با زرادخانههای پیشرفتهاش در پی تثبیتش بود، اکنون زیر باران پهپادها، موشکها و استقامت مردمی در حال فروپاشی است.
قرائن و شواهد حاکی از آن است که جنگ یمن و آمریکا به سمت تشدید شدنِ بیش از پیش حرکت میکند و حتی روزنهای هم از کمشدن این تنشها مشاهده نمیشود. جنگندههای آمریکا روز شنبه باز هم طی حملاتی صنعا را هدف قرار دادند. در مجموع، هواپیماهای جنگی آمریکایی، شنبه شب و بامداد دیروز، بیش از ۳۸ حمله هوائی به استانهای صنعاء، مأرب، عمران و حدیده انجام دادهاند که ۲۰ مورد این حملات به مناطق مختلف صنعا، پایتخت یمن، بوده است. به گفته منابع محلی، در حملات هوائی آمریکا به استانهای صنعاء، عمران و مأرب، تاکنون ۳ نفر شهید و ۴ نفر زخمی شدند. از طرف دیگر، خبر میرسد که جلسه شورای دفاع ملی یمن به ریاست «مهدی المشاط»، رئیس شورای عالی سیاسی این کشور، روز یکشنبه، برگزار شد. شبکه خبری «المسیره» یمن گزارش داد که در این جلسه آخرین تحولات و تجاوزات آمریکا به این کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نشت مواد سمی به دریای سرخ
خبر دیگر آنکه وزارت کشاورزی یمن با صدور بیانیهای نسبت به خطرات زیست محیطی ناشی از حملات وحشیانه آمریکا علیه بندر رأسعیسی واقع در استان الحدیده هشدار داد. به گزارش «مهر» به نقل از «المعلومه»، در این بیانیه آمده است: «بمباران مذکور باعث نابودی انبارها و نشت مواد نفتی و سمی به آب دریای سرخ شده است. این مسئله میتواند به یک فاجعه زیست محیطی بیانجامد. موجودات دریایی با نشت این مواد سمی در معرض خطر قرار گرفتهاند؛ این موجودات دریایی منبع غذایی هزاران خانواده یمنی هستند.» همچنین چند دیپلمات ترکیهای اعلام کردند که یک نفتکش متعلق به این کشور که در بندر رأسعیسی در استان الحدیده یمن پهلو گرفته بود، در نتیجه حملات سنگین جنگندههای آمریکایی به این بندر دچار آسیب شده است. شبکه خبری «المنار» لبنان نوشت، این منابع دیپلماتیک اعلام کردند: «در حال پیگیری این موضوع در بالاترین سطح هستیم.»
گفتنی است، جنگندههای متجاوز آمریکایی پنجشنبه شب در چهار نوبت منطقه رأسعیسی از جمله بندر نفتی رأسعیسی در استان الحدیده را هدف قرار دادند که در جریان ۷۴ تَن شهید و ۱۷۱ تَن دیگر نیز زخمی شدند. «علی حمود الموشکی»، نایبرئیس ستاد کل نیروهای مسلح، یمن گفته است: «حمله آمریکا به بنادر یمن صفحه سیاهی به تاریخ آکنده از خونریزی آمریکا میافزاید.» همچنین «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان مللمتحد، نگرانی عمیق خود را از این حملات هوائی نیروهای آمریکایی ابراز کرده است.
رسانه چینی: آمریکا شکست سختی خورده
سایت چینی «سوهو» در گزارشی نوشت که قدرت نظامی برتر واشنگتن در برابر «ارتش مردمی»(یمن) با تواناییهای محدود، موفق نشد. به قول معروف سگی که گاز میگیرد هرگز پارس نمیکند. واقعاً قدرتمند صدایش را بلند نمیکند. با توجه به قدرت نظامی کنونی آمریکا، از نظر تئوری این امکان وجود دارد که رویارویی با ایران به نفع واشنگتن حل شود. با این حال، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا ابتدا بسیج نیروهای نخبه را برای مقابله با حوثیها انتخاب کرد؛ استراتژیی که در ظاهر معقول به نظر میرسد اما رمز و رازهای بسیاری را در پس خود پنهان دارد. آمریکا دارای دو ناو هواپیمابر و گروههای ضربتی همراه آنها در منطقه دریای سرخ است که توسط ناوگانی از ناوشکنها و کشتیهای اسکورت احاطه شدهاند. علاوهبر این، واشنگتن تعداد زیادی از بمبافکنهای رادارگریز 2-B را از خاک خود منتقل کرده و آنها را در پایگاهی در اقیانوس هند مستقر کرده است. این استقرار گسترده نظامی به وضوح علیه حوثیها است. اما واقعیت، ضربه سختی به آمریکا زده است. با وجود بیش از یک ماه بمباران مداوم هوایی، حوثیها تسلیم نشدهاند. در عوض هر از چند گاهی حملات متقابلی را انجام میدهند. واشنگتن در لحظه مذاکره با تهران ترجیح داد جنگ خود را علیه حوثیها آغاز کند. در حالی که این کار ممکن است شبیه نمایش قدرت برای وادار کردن ایران به پذیرش شرایط مذاکرات و اجتناب از جنگ مستقیم به نظر برسد اما این ترفند آمریکایی که با دقت طراحی شده بود به ثمر ننشست و در نهایت به یک شوخی و نمایش ساختگی تبدیل شد.
در چشماندازی که از تحولات کنونی یمن میتوان ترسیم کرد، یک حقیقت بیش از هر چیز آشکار است: موازنه قدرت نه براساس توان تسلیحاتی، بلکه بر محور تابآوری، مشروعیت و درک از منافع شکل میگیرد. آمریکا، با وجود هزینههای کلان نظامی و حضور گسترده در آبهای منطقه، در برابر جنبشی ایستاده که نهتنها زمین را ترک نکرده، بلکه میدان را به قلب استراتژیکترین معابر تجاری و نظامی کشانده است. مقاومت یمن، اکنون نه یک بحران منطقهای، بلکه به تدریج به نماد ناکارآمدی سلطهطلبی غرب بدل شده است؛ و آینده این نبرد، بیش از آنکه به پرتاب بمب و موشک وابسته باشد، به شجاعت ملتهایی گره خورده که ارادهشان را با خون و ایستادگی مهر میکنند. و این همان نقطهای است که امید است معادلات کلاسیک قدرت در برابر واقعیتهای جدیدِ مقاومت از هم بپاشند. جایی که پهپادهای بومیِ یمنی از دل محاصره، پیام اقتدار میفرستند و پایتختهای دوردست را به تأمل در میزان اثرگذاریشان وامیدارند. یمن امروز، بیش از آنکه در جغرافیا تعریف شود، در ذهن ملتها بهعنوان الگوی مقاومت زنده است.