kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۵۴۶
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۱
پزشکیان در نشستی با مسئولان قرارگاه اجتماعی استان البرز:

ایران متعلق به مردم است و با همراهی مردم هیچ توطئه‌ای به نتیجه نخواهد رسید

 
 
 
رئیس‌جمهور گفت: ایران متعلق به مردم است و با همراهی مردم، هیچ توطئه‌ای به نتیجه نخواهد رسید. با اتکای به همین مردم، ان‌شاءالله بر همه مشکلات غلبه خواهیم کرد.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در جریان سفر به استان البرز، در نشست با مدیران و تلاش‌گران مردمی قرارگاه اجتماعی استان البرز، با اشاره به تجربیات خود در مسیر خدمت‌رسانی اظهار داشت: کارهایی که بر اساس گزارش‌های شما تاکنون انجام شده، قدمی بزرگ در مسیر اعتماد به مردم و توان داخلی است و باور دارم که می‌توان با مردم کار کرد.
وی با اشاره به برخی تجربیات خود از دوران مدیریت در دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: زمانی که ریاست دانشگاه را برعهده داشتم، در ابتدا به دنبال جذب بودجه بودم؛ تصورم این بود که مدیر خوب باید از بالا پول بگیرد و به مجموعه تزریق کند، اما زمانی که به تهران آمدیم تا برای استان پول بگیریم، دیدیم که بودجه‌ای برای ما در نظر گرفته نشده و دست خالی برگشتیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه پس از شش ماه ناامیدی، تصمیم به تغییر نگاه گرفتم، ادامه داد: وقتی دیدم با نگاه به بالا راه به جایی نمی‌برم، چشم از آنها بستم و به ظرفیت‌های مردم و توان داخلی در استان رجوع کردم. به این نتیجه رسیدم که اگر واقعاً دلسوز مردم هستیم، باید با تکیه بر خودمان مشکلات را حل کنیم.
پزشکیان تأکید کرد: من معتقدم حتی بیش از این نیز می‌توان کار انجام داد. توان مردم، اراده جمعی و امید به آینده، کلید عبور از محدودیت‌ها و حل بسیاری از مشکلات کشور است.
وی با اشاره به ضرورت مشارکت عمومی در حل ناترازی‌های کشور اظهار داشت: امروز بسیاری از ناترازی‌ها را می‌خواهیم با همراهی مردم حل کنیم و باور داریم که این کار شدنی است. برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا در توزیع منابع و یارانه‌ها عدالت برقرار شود و دیگر شاهد تبعیض و رانت نباشیم، به‌گونه‌ای که عده‌ای بهره‌مند شوند و عده‌ای هیچ سهمی نبرند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر نقش محوری مردم در تحقق عدالت اجتماعی گفت: اگر مردم در میدان باشند، می‌توانیم بسیاری از این ناترازی‌ها را با تکیه بر توان داخلی حل کنیم. باور ما این است که بدون حضور مردم، هیچ ساختاری کارآمد نخواهد بود.
وی با اشاره به دوران دفاع مقدس تصریح کرد: جبهه‌ها را مردم اداره کردند. ارتش، سپاه، بسیج، همه با حمایت مردم توانستند ساختار پیدا کنند و در میدان باقی بمانند. کسانی که در جبهه‌ها بودند، خوب می‌دانند که چگونه مردم بدون هیچ چشم‌داشتی کمک می‌کردند؛ بسیاری از نیروها داوطلب بودند، تدارکات را خود مردم فراهم می‌کردند و حتی هزینه‌های اعزام هم از جیب خودشان تأمین می‌شد.
رئیس‌جمهور با اشاره به تصور غلط برخی قدرت‌ها درباره شرایط داخلی ایران اظهار داشت: اسرائیلی‌ها، اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها گمان می‌کنند که ایران ضعیف شده و حالا می‌توانند با ایجاد اختلاف و دامن زدن به دعواها، هر اقدامی که خواستند انجام دهند. اما غافلند از اینکه هیچ قدرتی نمی‌تواند ملت ایران را از حرکت، رشد و توسعه باز دارد.
پزشکیان تأکید کرد: ایران متعلق به مردم است و با همراهی مردم، هیچ توطئه‌ای به نتیجه نخواهد رسید. با اتکای به همین مردم، ان‌شاءالله بر همه مشکلات غلبه خواهیم کرد. جلساتی نیز با حضور مسئولان و مجموعه وزارت کشور برگزار شده و در حال طراحی برنامه‌هایی هستیم که با مشارکت شما عزیزان اجرائی شود.
 رابطه با عراق یکی از مهم‌ترین عرصه‌های
روابط خارجی ایران است
رئیس‌جمهور همچنین در گفت‌وگوی تلفنی با آقای «عبداللطیف رشید» رئیس‌جمهور عراق، ضمن تشکر از تماس وی و تبریکات و آرزوهای نیک وی برای دولت و مردم ایران اظهار داشت: رابطه با عراق یکی از مهم‌ترین عرصه‌های روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران است و ما مردم کشور دوست و همسایه عراق را برادران خود می‌دانیم.
پزشکیان افزود: همان‌طور که جنابعالی گفتید امیدوارم هرچه زودتر فرصت ملاقات حضوری دوباره فراهم شود تا بتوانیم درباره راهکارهای تقویت همدلی و انسجام و نیز گسترش و تعمیق بیش از پیش روابط و همکاری‌های فیمابین در راستای تامین و ارتقای رفاه، آرامش و توسعه بیش از پیش مردم ایران و عراق و نیز ملت‌های منطقه گفت‌وگو کنیم.
«عبداللطیف رشید»، رئیس‌جمهور عراق نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ضمن تبریک اعیاد سپری شده و نیز آغاز سال جدید به دولت و ملت ایران و نیز ابلاغ سلام به رهبر معظم انقلاب اسلامی، با بیان اینکه دولت و ملت عراق همواره در کنار جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهند بود، تصریح کرد: مردم و دولت عراق همواره بهترین‌ها را برای همسایگان و دوستان خود در ایران خواسته‌اند.
«عبداللطیف رشید» با ابراز امیدواری نسبت به دیدار حضوری با پزشکیان در اولین فرصت و رایزنی درباره راهکارهای توسعه روابط متقابل گفت: عراق آماده هر نوع همکاری و همراهی با جمهوری اسلامی ایران در راستای ارتقای ثبات، امنیت و رفاه دو کشور و دیگر ملت‌های منطقه است.
 تاکید بر گسترش فرهنگ‌سازی ترافیکی 
و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین
 در کاهش ترافیک پایتخت
علاوه‌بر اینها، پزشکیان با حضور در ستاد مرکزی قرارگاه پلیس راهور تهران بزرگ، از بخش‌های مختلف مرتبط با مدیریت و اطلاع‌رسانی ترافیکی در پایتخت بازدید کرد. این بازدید در ادامه‌ سیاست‌های دولت چهاردهم در راستای ارتقای کیفیت خدمات شهری و افزایش ایمنی معابر شهری صورت گرفت.
در این بازدید، سردار سید ابوالفضل موسوی‌پور، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ، گزارشی تفصیلی از عملکرد این نیرو در ایام نوروز 1404 و همچنین وضعیت کلی ترافیک پایتخت در سال 1403 ارائه کرد. وی با اشاره به کاهش معنادار تصادفات منجر به فوت در ایام نوروز نسبت به مدت مشابه سال گذشته، اقدامات پلیس راهور در حوزه فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی را از مهم‌ترین عوامل این دستاورد برشمرد.
پزشکیان همچنین با حضور در استودیو رادیو و مرکز جامع اطلاع‌رسانی ترافیک برخط، از فرآیند اطلاع‌رسانی لحظه‌ای وضعیت ترافیک به شهروندان بازدید کرد.
رئیس‌جمهور سپس با حضور در سایت اطلاع‌رسانی و آموزشی فاتب، از تلاش‌های صورت‌گرفته در حوزه فرهنگ‌سازی ترافیکی تقدیر کرد.
وی ضمن تمجید از اقدامات آموزشی، فرهنگی و اطلاع‌رسانی انجام‌شده، بر ضرورت گسترش این فعالیت‌ها تأکید کرد و افزود: هرچند اقدامات ارزنده‌ای در زمینه آموزش همگانی و اطلاع‌رسانی صورت گرفته، اما این میزان کافی نیست. باید شرایطی فراهم شود تا مردم بیشتر به این سایت‌ها مراجعه کرده و در جریان آخرین وضعیت ترافیکی قرار گیرند.
در ادامه این بازدید، رئیس‌جمهور از اجرای پویش ملی «نه به تصادف» به عنوان یکی از عوامل مؤثر در ارتقای رفتار ترافیکی شهروندان به‌ویژه در ایام پرتردد نوروزی تقدیر کرد.
پزشکیان همچنین با اشاره به گزارش رئیس پلیس راهور مبنی بر اینکه بیش از 80 درصد تصادفات منجر به فوت در میان موتورسواران ناشی از عدم استفاده از کلاه ایمنی بوده است، خطاب به شهروندان به ویژه راکبان موتورسیکلت گفت: استفاده از کلاه ایمنی نه‌تنها تضمین‌کننده سلامت فردی است، بلکه موجب آرامش خاطر خانواده‌ها و کاهش هزینه‌های انسانی و اجتماعی ناشی از سوانح می‌شود.
سردار موسوی‌پور نیز در جریان این بازدید از مجموعه‌ اقدامات راهور تهران در زمینه رفع نقص‌های فنی سامانه‌های نظارتی و بهبود وضعیت حمل‌ونقل عمومی به عنوان گام‌هایی مؤثر در کاهش بار ترافیکی شهر یاد کرد.
 ساخت برج فناوری با کاربری بیوتکنولوژی
هوش مصنوعی و نانو تکنولوژی 
از برنامه‌های اولویت‌دار دولت  است
افزون بر اینها، رئیس‌جمهور در جریان سفر به شهرستان کرج، در دیدار با مدیران مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، ساخت یک برج فناوری با کاربری تولید واکسن، بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی، نانو تکنولوژی و تحقیقات زیستی را از جمله برنامه‌های اولویت‌دار دولت برای ارتقای جایگاه این مؤسسه علمی-تحقیقاتی عنوان کرد و افزود: هدف ما ساخت مجموعه‌ای متناسب با چشم‌انداز ترسیم شده از سوی رهبری معظم انقلاب و در حد نام ایران است که باید برای منطقه الگو و الهام‌بخش باشد.
پزشکیان در ادامه بر ضرورت تشکیل کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه، مدیران موسسه‌های رازی و پاستور و مسئولان وزارتخانه‌های بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی، به منظور هماهنگی، برنامه‌ریزی، طراحی و احداث این برج فناوری مطابق مجموعه‌های مشابه پیشرفته و به روز دنیا تاکید کرد و افزود: با اجرای این پروژه عظیم علمی-فناوری، زمینه برای ادغام دو مؤسسه رازی و پاستور و تبدیل آن به ‌هاب تحقیقاتی، تولیدی و خدماتی در حوزه پزشکی برای کل کشور و منطقه فراهم خواهد شد.
وی استفاده از ظرفیت نخبگان، به‌ویژه نخبگان خارج از کشور در احداث و بهره‌برداری از این برج فناوری را مورد تاکید قرار داد و گفت: در صورت موفقیت در اجرای این پروژه خواهیم توانست نخبگان کشور را گردهم آوردیم و با بهره‌گیری از توانمندی آنها برای کشور تولید ثروت کنیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در طراحی و احداث برج فناوری، الگوی مصرف انرژی و تامین نیازهای آن از انرژی‌های تجدیدپذیر، حتما باید مورد توجه و اهتمام باشد، تصریح کرد: قطعا آیندگان ما را بر اساس «عملکردها» قضاوت خواهند کرد و باید تلاش کنیم که بهترین باشیم و بهترین اهداف را برای کشور ترسیم و با قدرت در جهت رسیدن به آنها تلاش کنیم.
 پزشکیان از نمایشگاه اقدامات قرارگاه اجتماعی استان البرز بازدید کرد
در ادامه نیز، پزشکیان با حضور در مدرسه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی محله خط چهار حصار کرج، از نمایشگاه اقدامات قرارگاه اجتماعی استان البرز بازدید کرد و از اقدامات این قرارگاه برای محرومیت‌زدایی مطلع شد.
قرارگاه اجتماعی استان البرز در زمینه‌هایی از جمله آموزش مشاغل خانگی، قالیبافی، گلیم‌بافی، خیاطی، سفال‌کاری، مانتودوزی، آموزش به زنان سرپرست خانوار، کلاس‌های آسیب‌شناسی خانواده و ترک اعتیاد فعالیت می‌کند. این قرارگاه 27 هزار ساعت آموزش مشاغل خانگی برگزار و 14 هزار مجوز مشاغل خانگی صادر کرده است. همچنین این قرارگاه 200 میلیارد تومان تسهیلات برای مشاغل خانگی اعطا کرده است.
قرارگاه اجتماعی استان البرز طرح‌های خود را در قالب 67  محله و 2021 پروژه برای محرومیت‌زدایی در استان برنامه‌ریزی و طراحی کرده است.
به همت این قرارگاه در سال‌های اخیر، در محله‌های کم‌برخوردار کرج، از جمله چهار حصار، خدمات زیربنایی و محرومیت‌زدایی مختلفی از جمله ایجاد معابر اصلی و فرعی، آسفالت معابر و جدول‌گذاری، احداث بوستان و ساخت مدارس انجام شده است.
 حضور پزشکیان در جلسه رصد و پایش برنامه‌های توسعه در سازمان برنامه و بودجه
مسعود پزشکیان، با حضور سرزده در سازمان برنامه و بودجه کشور، در جلسه رصد و پایش برنامه‌های توسعه‌ای در سطح ملی و استانی این سازمان شرکت کرد.
وی در این جلسه با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی، اظهار داشت: برنامه‌ریزی راهبردی اصول مشخصی دارد و یکی از الزامات آن در سطح استان‌ها، شناخت دقیق فرصت‌ها، ظرفیت‌ها، چالش‌ها و ضعف‌هاست.
رئیس‌جمهور با اشاره به نقش محوری سازمان برنامه و بودجه در فرآیند برنامه‌ریزی، خاطرنشان کرد: این سازمان باید چارچوب و قالب برنامه‌ریزی در سطح ملی را تدوین کند و استانداران نیز با در نظر گرفتن این چارچوب و متناسب با شرایط اقلیمی، ظرفیت‌ها و چالش‌های استان خود، اقدام به تدوین برنامه توسعه‌ای استانی کنند.
پزشکیان یکی از آسیب‌های مهم در فرآیند برنامه‌نویسی در ادوار گذشته را نگارش برنامه‌ها توسط کارشناسان مستقر در مرکز عنوان کرد و گفت: این شیوه که برنامه‌ها بدون اتکا به اطلاعات کافی و دقیق تهیه می‌شد، منجر به بروز نواقص متعدد شده و یا انگیزه‌ای برای اجرای آنها به‌وجود نمی‌آمد، یا در صورت اجرا، مشکلات متعددی را برای استان‌ها به همراه داشت.
وی افزود: برنامه‌های توسعه باید به‌گونه‌ای تدوین شود که مجریان احساس کنند خود در نگارش آن نقش داشته‌اند. مشارکت همه نهادهای اجرائی در تدوین این برنامه‌ها ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
رئیس‌جمهور با اشاره به نقش برنامه‌های توسعه‌ای در آینده کشور تصریح کرد: آنچه امروز به عنوان چشم‌انداز و برنامه توسعه برای استان‌ها تدوین می‌شود، نشان خواهد داد که نسل آینده چگونه زندگی خواهد کرد و این امر نشان از اهمیت و حساسیت فراوان کار امروز سازمان برنامه و بودجه دارد.
پزشکیان بر بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در تدوین برنامه‌های توسعه تأکید کرد و گفت: با ایجاد یک چارچوب مشخص برنامه‌نویسی و استفاده از زبان و نگاه مشترک در سراسر کشور، می‌توان بر عملکرد استان‌ها نظارت و ارزیابی مؤثر داشت.