حکومت خانوادگی جولانی در سوریه
رهبر تروریستهای حاکم بر سوریه، این بار برادر خود «ماهر الشرع» را به عنوان دبیرکل ریاستجمهوری سوریه معرفی کرد تا بار دیگر بحث «حکومت خانوادگی» در سوریه بر سر زبانها بیفتد.
یک روزنامه محلی سوریه گزارش داده است که «احمد الشرع» یا همان «محمد الجولانی»، رئیس تروریستهای حاکم بر سوریه، برادر خود «ماهر الشرع» را به عنوان «دبیرکل ریاستجمهوری» منصوب کرده است. به گفته منابع آگاه، «ماهر الشرع» که پیش از این در دولت موقت جولانی به عنوان وزیر بهداشت فعالیت داشته، اکنون وظایف متعددی را بر عهده خواهد گرفت. از جمله مهمترین این وظایف، «برقراری ارتباط مؤثر بین رئیسجمهور و سایر نهادهای دولتی» عنوان شده است.
«شرع» همچنین به عنوان «مدیر دفتر رئیسجمهور» فعالیت خواهد کرد و مسئولیت کلیه مراسم پذیرایی، افتخارات و انتصابات را بر عهده خواهد داشت. آنطور که «باشگاه خبرنگاران جوان» به نقل از «سانا» نوشته است، این منابع همچنین تأکید کردهاند که «ماهر الشرع»، «مسئول حفاظت و همراهی رئیسجمهور است و به عنوان رئیس تیم لجستیکی، مسئول تمامی امکانات، خدمات و نیازهای کاخ ریاستجمهوری خواهد بود. این تغییرات در مدیریت ریاستجمهوری سوریه به منظور تقویت هماهنگی و بهبود ارتباطات داخلی دولت صورت گرفته است.»
پیشتر نیز در گزارشهایی آمده بود که افراد نزدیک به «ابومحمد جولانی»، سرکرده هیئت تحریرالشام، از جمله برادران، دامادها و پسرخالهها، مسئولیتهای مهمی در این گروه را بر عهدهدارند. در این راستا، نقدهای مشابهی نیز از سوی ناظران سیاسی و افکار عمومی مطرح شده است. برای نمونه، «علی کده» داماد خانواده جولانی به عنوان وزیر کشور منصوب شده بود. واکنشهای عمومی، بهویژه در داخل مناطق تحت کنترل گروه تروریستی «هیئت تحریرالشام»، به شکل اعتراضات و نارضایتیهای عمومی بروز پیدا کرده است. این اعتراضات معمولاً در قالب نارضایتی از فساد در درون گروه، تبعیض در توزیع منابع و موقعیتها، و ناتوانی در ارائه خدمات به مردم ظاهر میشود. بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکنند که در آینده، این نارضایتیها میتواند به یک جنبش اعتراضی وسیعتر تبدیل شود که ممکن است ساختار رهبری هیئت تحریرالشام را به چالش بکشد.
نشنال اینترست: به جولانی اعتماد نکنید
همچنین نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» نسبت به تعامل بیقیدوشرط با جولانی به دولتمردان آمریکا هشدار داده و تأکید کرده که اعتماد کامل به او محکوم به شکست است. این نشریه نوشت: «سه ماه از خوشرفتاریهای یک تروریست جهانی بههیچعنوان تضمینی برای همراستا شدن او با ما در برابر دشمنانمان نیست.» نشنال اینترست تأکید کرده که هرگونه تعامل- بدون شرایط روشن- با جولانی، آمریکا را وارد همان الگوی قدیمی و شکستخوردهای میکند که در نهایت به ضرر منافع این کشور تمام میشود. نشنال اینترست در گزارش خود در مورد نقش آمریکا در سوریه پس از اسد تأکید کرده که این کشور بهتر است از تمرکز بر نزاعها و سیاستهای داخلی سوریه خودداری کرده و بهجای آن به افزایش همکاریهای خود با اسرائیل و اردن بپردازد.