kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۸۰۶۰
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۰

جنگ تعرفه‌ای ترامپ خودکشی اقتصادی آمریکاست(خبر ویژه)

 

دونالد ترامپ پس از اعلام جنگ تجاری و اقتصادی علیه بیش از 200 کشور و تحمیل تعرفه‌های گمرکی بر صادرات این کشورها و به هم ریختن نظام سرمایه‌داری و تجارت آزاد بین‌المللی، آمریکا را تبدیل به منفورترین کشور دنیا در تمام تاریخ کرده است.
روزنامه رای الیوم ضمن انتشار تحلیل فوق نوشت: ترامپ با این کار ائتلاف استراتژیک غرب به رهبری آمریکا را که از جنگ جهانی دوم در سطوح نظامی (پیمان ناتو) و اقتصادی و سیاسی (گروه هفت) برقرار بود، از هم گسست. این اقدام در نهایت به نفع چین و روسیه و مجموعه بریکس خواهد بود.
تحمیل تعرفه گمرکی بر واردات آمریکا به ویژه از کشورهای غربی و چین (یکی از قویترین رقیبان اقتصادی آمریکا) باعث از بین رفتن اعتماد دوستان و متحدان آمریکا خواهد شد. ترامپ در واقع «بمب هسته‌ای» ویرانگر را بر سر نظام تجارت جهانی انداخته و ناتو و دولت آمریکا از بارزترین قربانیان آن خواهند بود. با تحمیل این تعرفه‌ها، اعضای ناتو دیگر به آمریکا، به عنوان رهبر این پیمان، اعتماد نخواهند کرد.
قربانی اصلی این سیاست، نزدیک‌ترین متحدان آمریکا به خصوص 27 کشور اروپایی هستند که حجم مبادلات تجاری آن با آمریکا در مجموع سالانه به 1.7 تریلیون دلار می‌رسد؛ ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و انگلیس در رتبه‌های بعد قرار دارند.
امروزه جهان با زنجیره‌ای از جنگ‌های تجاری و ظهور ائتلاف‌های سیاسی جدید بر مبنای منافع اقتصادی و دشمنی با آمریکا رو‌به‌روست و همه جنگ‌ها حول محور واحد یعنی اعمال تعرفه‌های متقابل و حتی سنگین‌تر بر صادرات آمریکا و اجرای معادله «مقابله به مثل» می‌چرخد.
در جهان عرب، کشورهایی مثل عربستان، امارات، کویت و قطر که بیشترین معامله را با آمریکا دارند، به دلیل کاهش ارزش سرمایه‌گذاری خود در آمریکا -که آن‌هم ناشی از کاهش احتمالی ارزش دلار است - و کاهش قیمت نفت در بورس جهانی بیشتر از دیگر کشورها آسیب خواهند دید.
هدف اعلام شده از این اقدام، جبران ناترازی تجاری آمریکاست که در فوریه گذشته به 307 میلیارد دلار رسید. برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند اعمال چنین تعرفه‌هایی، نتایج عکس دارد که از آن جمله می‌توان به تورم شدید و رکود اقتصادی و بیکاری در داخل آمریکا اشاره کرد. به گفته نخست‌وزیر استرالیا، آمریکا بیش از هر کشور دیگری از اعمال چنین سیاست‌هایی زیان خواهد دید.
با افزایش رایزنی و مذاکره بین کره جنوبی و ژاپن در یکسو و چین در سوی دیگر، بلوک اقتصادی سه گانه جدیدی شکل خواهد گرفت و از این رهگذر انقلاب جدیدی در اقتصاد و شاید سیاست جهانی در تقابل با آمریکا و همه رؤیاهای رئیس‌جمهور ابله آن شکل خواهد گرفت.
آمریکا در حال حاضر 41 تریلیون دلار کسر بودجه دارد و این میزان در حال افزایش است. اگر پیش‌بینی‌های اقتصادی جهانی درباره افت شدید قیمت دلار درست باشد، خسارتی بسیار سنگین در انتظار این سه کشور عربی است که اغلب سرمایه‌گذاری‌های خود را بر اساس دلار انجام داده‌اند. یک ضرب‌المثل عربی می‌گوید: «دولت‌ها وقتی ورشکسته می‌شوند به سراغ دفاتر قدیمی می‌روند»؛ این ضرب‌المثل یادآور زمانی است که وزیر تجارت آمریکا اعلام کرد که کویت 200 میلیارد دلار هزینه آزادسازی این کشور در جنگ 1991 را به آمریکا بدهکار است. البته همتای کویتی وی گوشزد کرد که طبق اسناد آمریکا این جنگ 60 میلیارد دلار هزینه داشته است که همان زمان توسط کویت، عربستان، امارات و قطر پرداخت شد اما وزیر آمریکا با رد این توضیح، بر خواسته خود اصرار ورزید. هنری کیسینجر سالها پیش گفته بود «دوستی با آمریکا مصیبتی بزرگ است اما دشمنی با آن مصیبت بزرگ‌تری است».
البته باید از ترامپ که با این سیاست‌ها آمریکا را به نابودی خواهد کشاند، تشکر کرد. امیدواریم 7 میلیارد انسانی که روی کره زمین زندگی می‌کنند به زودی شاهد چنین اتفاق خجسته‌ای باشند.