kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۶۵۲۱
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۲
وزیر در دیدار با اعضای فراکسیون ورزش مجلس اعلام کرد

راه نجات پروژه‌های ورزشی مولدسازی است برنامه اجرائی با محوریت المپیک 2028 تنظیم شد



سرویس ورزشی-
وزیر ورزش و جوانان گفت: یک برنامه اجرائی چهارساله با محوریت اصلی المپیک تا سال ۱۴۰۷ تنظیم کرده‌ایم که به هیئت وزیران ببریم. 
احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان دوشنبه شب میزبان اعضای فراکسیون ورزش مجلس بود و در این جلسه ضمن تشریح آخرین شرایط ورزش، به تهیه یک برنامه اجرائی چهارساله با محوریت اصلی المپیک تا سال ۱۴۰۷ اشاره شد که قرار است در هئیت وزیران هم مطرح شود. 
در این دوره یکی از اهداف مهمی که در دستور کار وزارت ورزش و جوانان قرار دارد، ارائه «برنامه اجرائی المپیک» است که با هدف حضور قدرتمند در بازی‌های المپیک 2028 لس‌آنجلس و سایر رویدادهای بین‌المللی در چهار سال آینده تنظیم شده است. وزیر ورزش و جوانان در این‌باره گفت: حضور در بازی‌های المپیک لس‌آنجلس برای کشور خیلی حائز اهمیت است. بر این اساس از آبان تا به الان 40 نشست کارشناسی با فدراسیون‌های مختلف تشکیل دادیم تا وضعیت رشته‌ها را به طور ویژه آنالیز و بررسی کنیم. با توجه به این موضوع ما یک برنامه اجرائی چهارساله با محوریت اصلی المپیک تا سال 1407 تنظیم کرده‌ایم که به هیئت وزیران ببریم. در این برنامه جدا از المپیک‌، اهداف حضور در سایر رویدادها، به خصوص بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی 2026 نیز گنجانده شده است. متاسفانه ما در بازی‌های آسیایی دوره قبل سیر نزولی داشتیم و‌ کاهش چشمگیری در کسب آمار مدال طلا داشتیم. ما می‌گوییم فقط مدال طلا مهم است؛ چرا که فقط مدال طلاست که رتبه کشورها را ارتقا می‌دهد. برای همین می‌خواهیم جوری فرهنگ‌سازی کنیم که همه بگویند باید مدال طلا بگیریم.
دنیامالی با تاکید بر جمله «ورزش در همه سطوح متعلق به وزارت ورزش است»، به توسعه ورزش در بعد همگانی و قهرمانی اشاره کرد و گفت: من همیشه گفتم هر اتفاقی خوبی که برای ورزش افتاد متعلق به مربیان، ورزشکاران و فدراسیون‌هاست، اما مسئول دیگر اتفاقات وزیر است و وزارت ورزش. بنابراین معتقدیم که ورزش در همه سطوح از دانش‌آموزی گرفته تا دانشجویی، کارگری و حتی سیزم متعلق به وزارت ورزش است. برای ما عزت ملی مهم است. برای همین وارد عمل شدیم و در اولین قدم تعامل را با وزارت آموزش و‌ پرورش برای توسعه ورزش دانش‌آموزی شروع کردیم. 28 میلیارد تومان بودجه به فدراسیون دانش‌آموزی دادیم تا بتوانیم در المپیک صربستان حاضر شویم.
وی درخصوص سند آمایش سرزمینی گفت: سند آمایش سرزمینی تکلیف قانونی است که برعهده وزارت ورزش و جوانان بوده و جز قانون اهداف، وظایف و اختیارات این وزارتخانه است. تا پیش از این کار این طرح اجرائی نشده بود اما در دوره کنونی ما آن را جز اهم برنامه‌ها قرار دادیم و با هیئت نظارتی متشکل از کارشناسان وزارتخانه، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و دفاتر حقوقی در حال نهائی کردن آن هستیم. وزیر ورزش و‌ جوانان در ادامه صحبت‌هایش جوابگوی سؤالات و دغدغه‌های نمایندگان بود و به تفکیک درخواست‌های آن‌ها را پاسخ داد.
 سر و سامان دادن دارایی‌های وزارت ورزش
وی در رابطه با کمبود زیرساخت‌های ورزشی در استان‌ها خطاب به نمایندگان مجلس گفت: ما مطمئناً اموال و دارایی‌های وزارت ورزش را سر و سامان خواهیم داد. بایستی فضا را به سمتی ببریم که همپای ورزش قهرمانی، ورزش همگانی را در کشور گسترش بدهیم. واقعیت این است که راه نجات پروژه‌های ورزشی ما مولدسازی است. در کنار این قضیه ما حتما باید قوانین را بازنگری و اصلاح کنیم تا در مواردی که سالن‌های دولتی به بخش‌های خصوصی واگذار شده‌اند، پس گرفته و به هیئت‌ها واگذار شوند.
وزیر ورزش در پاسخ به نظرات نماینده‌های مجلس مبنی بر انتخاب مدیران ادارات ورزش و‌ جوانان استان‌ها خاطر نشان کرد: تلاش‌مان این است که مدیران را از بدنه مدیریتی ورزش معرفی کنیم. معاونان من در وزارتخانه موظف هستند با گزینه‌های منتخب مصاحبه کاری کنند و در نهایت خود من نیز این مصاحبه را با آنها انجام بدهم. نگاه ما در این زمینه مشورتی است و حتی در انتخاب مدیران ادارات استان‌ها از نماینده‌ها هم مشورت می‌گیرم. می‌خواهیم از داشته‌های موجود بهترین بهره را ببریم.
 امضای تفاهم‌نامه با وزارت بهداشت
امضای تفاهم‌نامه با وزارت بهداشت و درمان از دیگر اقداماتی است که وزارت ورزش و‌ جوانان به منظور سلامت جامعه در دست اجرا دارد. دنیامالی این موضوع را در واکنش به دغدغه نماینده‌های عضو فراکسیون ورزش مجلس درخصوص فقر حرکتی کودکان در کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه بچه‌های ما در سنین پایین دچار فقر حرکتی هستند. باید در حوزه ورزش همگانی روی این قضیه خیلی جدی کار کنیم. اگر شرایط به همین شکل باشد در بحث استعدادیابی و توسعه ورزش قهرمانی به مشکل می‌خوریم. درصددیم تا توافق‌نامه‌ای با وزارت بهداشت و درمان و بیمه امضا کنیم که این موانع را از میان برداریم. باید زنگ ورزش را در مدارس افزایش بدهیم. در این خصوص رایزنی‌هایی را هم با شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت آموزش و پرورش انجام دادیم.
 تاکید بر مبارزه با دوپینگ
تصویب لایحه نظام جامع باشگاه‌داری توضیح پایانی دنیامالی در مطالبات نماینده‌های فراکسیون ورزش مجلس در این نشست بود: عدم نظارت دقیق روی باشگاه‌ها موجب شده تا روند استفاده از مکمل‌ها و داروهای نیروزا در باشگاه‌ها رو به افزایش باشد. با همکاری معاونت سازمان غذا و دارو راهکارهایی را داریم که این معضل را ریشه‌‌کن کنیم. پروتکل جدیدی در نظام جامع باشگاه‌داری تعریف کردیم که نظارت بر باشگاه‌ها سختگیرانه شود. ضمن اینکه دوپینگ هم جرم‌انگاری شود.