kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۹۹۱
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۵
با امضای 23 قرارداد تجاری پیگیری شد

گام‌های مهم ایران و تاجیکستان در توسعه تجارت دوجانبه



امضای ۲۳ قرارداد و تفاهمنامه دوجانبه در زمینه‌های مختلف اقتصادی بین مقامات ایران و تاجیکستان و امضای ۱۳ سند همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور، زمینه تقویت همکاری‌های دو جانبه را فراهم کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ در سفر اخیر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران به تاجیکستان که به همراه وزرای اقتصادی کابینه و یک هیئت تجاری شامل بیش از یکصد نفر از تجار و فعالان اقتصادی انجام شد، وی از آمادگی ایران برای رفع موانع موجود در مسیر سرمایه‌گذاری و تجارت میان دو کشور خبر داد.
 این دیدار که با هدف تقویت روابط اقتصادی و افزایش همکاری‌های دو جانبه انجام شد، زمینه‌ای برای بررسی چالش‌ها و راهکارهای عملیاتی‌سازی این هدف‌گذاری فراهم کرد.
امضای ۲۳ قرارداد و تفاهمنامه دوجانبه در زمینه‌های مختلف اقتصادی و غیره بین مقامات دو کشور، امضای ۱۳ سند همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور در همایش مشترک تجاری، سرمایه‌گذاری و گردشگری که با مشارکت بیش از ٣٠٠ نفر از فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران ایرانی و تاجیکستانی در راستای افزایش همکاری‌ها و مبادلات اقتصادی و تجاری برگزار شد از جمله رویدادهای مهم در سفر پزشکیان به شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان بود.
«صمد حسن‌زاده»، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران روز پنجشنبه در دیدار با وزیر اقتصاد تاجیکستان اظهار داشت: فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم در حوزه‌های بانکی و مالی، حمل‌ونقل، استاندارد و انعقاد موافقت‌نامه‌های تجاری به ویژه توافق تجارت ترجیحی و تعدیل تعرفه‌ها میان دو کشور برای تقویت سطح مناسبات، ضروری است.
وی افزود: این حداقل انتظارات بخش خصوصی از مسئولان محترم دولت‌های دو کشور است تا فعالان اقتصادی بتوانند در رقابت با رقبای قدرتمند به تثبیت و گسترش جایگاه خود در بازار بپردازند.
حسن زاده با اشاره به جایگاه ایران در تولید صنایع دستی اشاره کرد و بیان داشت: ایران از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فرش دستباف است و فرش‌های نفیس دنیا را تولید می‌کند. محصولاتی که به‌عنوان سفیر اقتصادی در خانه‌ها برای مردم دلخوشی ایجاد می‌کند. سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ایرانی می‌توانند بازار صنایع دستی را در تاجیکستان توسعه دهند.
گفتنی است گسترش همکاری‌های صنعتی و تولیدی، سرمایه‌گذاری مشترک در بخش‌های تولیدی و صنعتی به منظور افزایش تنوع محصولات قابل مبادله و ایجاد نمایشگاه‌های تجاری با برگزاری نمایشگاه‌های مشترک برای معرفی ظرفیت‌ها و فرصت‌های اقتصادی هر کشور از جمله راه‌های گسترش همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری شرکت‌ها بین ایران و تاجیکستان است.
یکی از دستاوردهای سفر پزشکیان به تاجیکستان هم لغو روادید بود که به منظور تسهیل در سفر اتباع ایرانی از جمله گردشگران و تاجران به دو کشور انجام شده است.
 مشارکت فعال مهندسان ایرانی
 در پروژه‌های تاجیکستان
به گزارش وزارت نیرو، «عباس علی‌آبادی» هم در حاشیه سفر هیئت دولت به کشور تاجیکستان و با حضور در همایش تجاری سرمایه‌گذاری و گردشگری ایران و تاجیکستان گفت: باتوجه به اشتراک‌های فرهنگی و تاریخی بسیار زیاد ایران و تاجیکستان باید تلاش کنیم زمینه‌های همکاری دو کشور به ویژه در حوزه انرژی و خدمات فنی مهندسی توسعه یابد.
وی در ادامه بر اهمیت تبادل تجاری و توسعه زیرساخت‌ها در حوزه انرژی به ویژه انرژی‌های نو تأکید و خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین جلوه‌های حضور موفق ایران در تاجیکستان، مشارکت شرکت‌های مهندسی ایرانی در پروژه‌های مهمی چون سنگ‌توده ۲ و راغون بوده است که این همکاری‌ها می‌تواند الگویی برای سایر حوزه‌ها باشد.
وزیر نیرو در جریان جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان، از شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری و حضور گسترده‌تر در پروژه‌های زیرساختی و انرژی تاجیکستان دعوت به عمل آورد و گفت: دولت تلاش خواهد کرد بسترهای لازم برای صدور خدمات فنی مهندسی ایران به تاجیکستان را تسهیل کند.
علی‌آبادی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های دو کشور برای گسترش همکاری‌ها تأکید کرد و گفت: تاجیکستان با منابع غنی آبی و ظرفیت‌های فراوان، فرصت‌های بی‌نظیری را برای توسعه انرژی نو فراهم کرده و حضور شرکت‌های ایرانی می‌تواند در تقویت این ظرفیت‌ها نقش بسزایی داشته باشد.
در این همایش «دلیر جمعه» وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان ضمن تاکید بر لزوم توسعه همکاری‌ها میان ایران و تاجیکستان هم گفت: از شرکت‌های ایرانی به ویژه شرکت‌های فعال در صنعت آب و برق برای حضور و سرمایه‌گذاری در تاجیکستان استقبال می‌کنیم.