آتشبس؛ طشت رسوایی غرب و صهیونیستها در غزه(یادداشت روز)
ظاهرا مقامات رژیم صهیونیستی تمایل دارند هر 20 سال یکبار شکست تلخی را از مردم مقاوم غزه تجربه کنند. اتفاقی که با توافق آتشبس موقتی که قرار است از روز یکشنبه اجرائی شود، درست
20 سال پیش در اوت 2005 اتفاق افتاد. در سال 2005 صهیونیستها طی عملیاتی بهطور یکجانبه 21 شهرک اسرائیلی را در نوار غزه تخلیه کردند و شهرکنشینان صهیونیست و ارتش این رژیم از داخل غزه خارج شدند. این عملیات خروج یکجانبه در سال 2003 توسط «آریل شارون» نخستوزیر خونآشام صهیونیستی که در کارنامه نخستوزیری خود در جنایت و خونریزی دست کمی از نتانیاهو نخستوزیر فعلی این رژیم نداشت، پیشنهاد شد. این پیشنهاد در ژوئن 2004 توسط دولت پذیرفته شد و در فوریه 2005 توسط کنست یا همان پارلمان اسرائیل به عنوان «قانون اجرای برنامه خروج» تصویب شد. این عملیات در اوت 2005 اجرا شد و در سپتامبر همان سال به اتمام رسید. اکنون پس از 20 سال مجددا صهیونیستها همان مسیری را طی میکنند که 20 سال پیش طی کردند. بیجهت نیست که کارشناسان صاحبنام منطقهای از همان روزی که در مهر 2024 اسرائیل به نوار غزه حمله کرد، میگفتند «غزه باتلاقی است که اسرائیل به سختی از آن بیرون خواهد آمد». در 2005 شارون میخواست با کنارهگیری از قدرت، افتخار خروج - بخوانید خروج ذلتبار - از غزه را به نام خود ثبت کند و اکنون نتانیاهو که گرفتار پرونده فساد و در آستانه سقوط است این افتخار را به دو رئیسجمهور آمریکا داده است و هر کدام از آنها به دنبال آن هستند که آتشبس در غزه و خروج مفتضحانه از این باریکه همیشه مقاوم را به نام خود ثبت کنند.
در همین رابطه «جو بایدن» رئیسجمهور دموکرات آمریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر میبرد، همراه با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه و «کامالا هریس» معاون خود در کاخ سفید حاضر شد و در سخنانی دستیابی به توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس را اعلام کرد. بایدن که نگران است ترامپ آتشبس غزه را به نام خود سند بزند در اعلام خبر آتشبس گفت: «دلیل این توافق نهتنها فشار شدید بر حماس و تغییر معادلات منطقهای پس از آتشبس در لبنان و تضعیف ایران است، بلکه نتیجه دیپلماسی سختگیرانه و جدی آمریکاست.» رئیسجمهور دموکرات آمریکا گفت: «دیپلماسی من هرگز در تلاش برای دستیابی به توافق متوقف نشد.» بایدن حداقل در این یک مورد درست میگوید چراکه تاکنون برای این آتشبس موقت، بیش از 20 نشست بین طرفین حماس و رژیم صهیونیستی با میانجیگریهای قطر، مصر و آمریکا برگزار کرده است و هر بار هم شروط حماس برای آتشبس همان بوده که از روز اول بر آن پافشاری میکرده است و این اسرائیل بوده که از مواضع اولیه و سختگیرانه خود عدول کرده و تسلیم خواستههای مقاومت حماس شده است. در این سو، در رقابت بین دو رئیسجمهور برای ثبت توافق آتشبس به نام خود، ترامپ هیجانزده از انعقاد توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس، این متن را در رسانههای اجتماعی خود منتشر کرد: «این توافق آتشبس حماسی تنها میتوانست در نتیجه پیروزی تاریخی ما در نوامبر اتفاق بیفتد..... با انجام این توافق، تیم امنیت ملی من، از طریق تلاشهای «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه در خاورمیانه، به همکاری نزدیک با اسرائیل و متحدانمان ادامه خواهد داد..... ما حتی بدون حضور در کاخ سفید به موفقیتهای زیادی دست یافتهایم. فقط تصور کنید که وقتی من به کاخ سفید برگردم و دولت من کاملاً تأیید شود، اتفاقات شگفتانگیزی رخ خواهد داد تا بتوانند پیروزیهای بیشتری را برای ایالات متحده تضمین کنند.»
حالا میان این کشمکش ثبت افتخار آتشبس موقتی که مقامات آمریکایی تلاش دارند به نام خود ثبت کنند، مقامات رژیم صهیونیستی طی این یک سالی که با حمله به غزه به دنبال آن بودند، چه آرزویی داشتند و امروز که تسلیم اراده مقاومت مردم غزه شدهاند، به کجا رسیدهاند. اگر به این گزارههای مقامات صهیونیست توجه شود میتوان فهمید که اسرائیل آنچه در غزه پس از این یک سال جنایت به آن دست یافته، هیچ دستاوردی نداشته است.
- وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی 27 مهر 1402: اولویت اول ما نابودی حماس است.
- سخنگوی ارتش صهیونیستی 26 آبان1402: نیروهای حماس را در جنوب غزه نابود میکنیم.
- نتانیاهو نخستوزیر 17 آذر 1402: حماس باقی نخواهد ماند، زیرا این رژیم آن را نابود خواهد کرد.
- گالانت وزیر دفاع 9 اردیبهشت 1403: حماس را نابود میکنیم.
- نتانیاهو نخستوزیر 21 خرداد 1403: تا زمانی که حماس نابود نشود آتشبس در غزه برقرار نخواهد شد.
- نتانیاهو نخستوزیر 30 آذر 1403: با اتمام جنگ قبل از نابودی حماس موافقت نخواهم کرد.
- نتانیاهو حتی در همین روزهای اخیر در 11 دی 1403 گفته بود: جنگ در غزه بدون نابود کردن حماس پایان نخواهد یافت.
خوشبین به آتشبس موقتی که قرار است از یکشنبه اجرائی شود نیستیم و احتمال نقض آن از سوی صهیونیستها بسیار است اما آن چیزی که کاملا روشن است اینکه حماس که به گفته ارتش اسرائیل پیش از حمله به غزه تا 30 هزار نیروی سازماندهی شده در اختیار داشته و صهیونیستها مدعی هستند توانستهاند نیمی از آنها را از بین ببرند، اکنون دارای ظرفیت بالایی است که نابودی آنها محال خواهد بود. این در حالی است که مقامات حاضر حماس پس از شهادت «یحیی سنوار» این مجاهد فی سبیل الله میگویند اکنون حماس از یک سازمان نیرویی
120 هزار نفری آموزش دیده برخوردار است و این تعداد نیرو یعنی آیندهای تاریک برای صهیونیستها در غزه و سرزمینهای اشغالی.
امروز آنچه مقامات تلآویو را به پای میز مذاکره کشانده و بدون دریافت امتیاز، وادار به آتشبس هرچند موقت کرده نه شکست حماس، بلکه عوامل مهمی است که نتانیاهو را مجبور به زانو زدن در مقابل حماس و مقاومت مردم غزه کرده است. عواملی از قبیل؛ مقاومت مقتدرانه و استراتژیهای دفاعی حماس در طول 15 ماه جنگ با وجود اینکه بیش از 70 درصد زیر ساختهای غزه نابود شده و مردم در تنگنای شدید از گرسنگی گرفته تا بهداشتی - درمانی قرار دارند، فشارهای بینالمللی و ملاحظات منطقهای و جهانی که راهپیماییهای بزرگ در پایتختهای کشورهای حامی اسرائیل نمونه بارز آن است، تغییر نگاه اکثریت جامعه صهیونیستی پس از شکستهای متوالی که اعتراضات شهرهای صهیونیستی گواه بر این واقعیت است، بالا گرفتن ابعاد حقوقی و مسئولیتهای بینالمللی در قبال غزه که حکم دیوان دادگستری لاهه برای نخستوزیر رژیم صهیونیستی موئدی بر آن است، افزایش پیامدهای روانی و اجتماعی داخلی بهویژه خودکشی در میان ارتش این رژیم، عدم دستیابی به اهداف و نتایج از پیش تعیین شده
در حمله به غزه، ترس از پیامدهای پسا جنگ و نگرانی از ظهور حماسهای بزرگتر از حماس فعلی و گروههای جهادی، افزایش تاثیرات منفی جنگ بر اقتصاد شکننده رژیم تا آنجا که حداقل 3 بندر مهم این رژیم تعطیل یا نیمه تعطیل شده است و همچنین بروز اختلاف شدید بین اعضای حزب حامی نتانیاهو از عواملی است که این رژیم را وادار به تسلیم در مقابل مقاومت مردم غزه و پذیرش آتشبس آنهم با قبول همه شروط حماس کرده است.
بنابراین، ممکن است ترامپ یا بایدن یا هر دولت میانجی در برقراری آتشبس موقت، این اقدام را موفقیتی برای خود بداند و برای بقا در قدرت یا به رخ کشاندن ظرفیت خود در تحولات منطقهای این تلاشها را فاکتور کند اما واقعیت این است که آتشبس در غزه چه موقت باشد یا دائم، طشت رسوایی برای صهیونیستها و حامیان غربی آنها بهویژه آمریکا خواهد بود که نزدیک به 16 ماه صدها هزار تن بمب را در اختیار رژیم کودککش صهیونیستی قرار دادند تا هیچ مکان امنی در غزه وجود نداشته باشد. اگر این جنگ تمام هم شود ننگ آن برای همیشه بر پیشانی مدعیان صلح و دولتهای مسلمانی که با سکوت مرگبار خود کشتار کودکان غزه را تایید کردند، خواهد ماند و این جنایت صهیونیستها و خیانت کشورهای حامی اسرائیل در تاریخ ماندگار خواهد شد.
حسن رشوند