kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۷۵۱
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۴
7 نظامی صهیونیست دیگر کشته شدند

تلفات سنگین ارتش اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی بزرگ از غزه

 
 
 
سرویس خارجی-
در کمین موفق نیروهای مقاومت فلسطینی علیه سربازان رژیم صهیونیستی، حداقل ۷ نظامی دیگر اشغالگر به هلاکت رسیدند. این عملیات موفق، موازی با مذاکرات آتش‌بسی صورت گرفت که صهیونیست‌ها را وادار به عقب‌نشینی از غزه و آزادی هزاران اسیر فلسطینی می‌کند.
برخلاف ادعاهایی که با تکیه بر کشتار زنان و کودکان و بمباران خانه‌ها و مساجد و بیمارستان‌های غزه به خورد مردم داده می‌شود تا، حماس را «تمام شده» و صهیونیست هار را «برنده» جا بزنند، تقریباً هیچ روزی نیست که خبری از عملیات موفق نیروهای مقاومت فلسطینی علیه ارتش رژیم منتشر نشود. ارتش این رژیم که با آغاز طرح موسوم به «ژنرال» به دنبال پاکسازی و سرکوب کامل مقاومت در شمال غزه بود، اما اکنون خود را در باتلاقی از تلفات انسانی و شکست‌های مکرر می‌بیند. صهیونیست‌ها به هلاکت 1000 نظامی خود از 7 اکتبر(15 مهر 402) به این‌سو اعتراف کرده‌اند حال آنکه همه می‌دانند، این رژیم آمار واقعی تلفات خود را منتشر نمی‌کند! طرح «ژنرال» که توسط مقامات صهیونیستی با هدف نابودی مقاومت طراحی شده بود، نه‌تنها به تحقق اهداف موردنظر منجر نشده، بلکه نتیجه‌ای کاملاً معکوس داشته است. افزایش قابل‌توجه تلفات ارتش رژیم صهیونیستی، روحیه نیروهای اشغالگر را به‌شدت تضعیف کرده و قدرت مقاومت فلسطینیان را بیش از پیش به نمایش گذاشته است. نیروهای مقاومت با بهره‌گیری از تاکتیک‌های هوشمندانه و عملیات‌های حساب‌شده، خسارت‌های سنگینی به اشغالگران وارد کرده و آنان را در شمال غزه زمین‌گیر کرده‌اند. در همین حال، گسترش حمایت‌های مردمی از مقاومت، امید به پایان سلطه‌گری رژیم صهیونیستی و تحقق حقوق ملت فلسطین را تقویت کرده است. در آخرین عملیات موفق مقاومت، منابع عبری از هلاکت هفت نظامی صهیونیست بر اثر انفجار ورودی یک تونل در شمال نوار غزه خبر دادند. در این انفجار، چهار نظامی از تیپ «ناحال»، 
دو نظامی از گردان «نیتسح یهودا» و یک نظامی دیگر از تیپ «جفعاتیم» کشته شدند. پیش از این، رسانه‌های رژیم صهیونیستی 
از زخمی شدن ۳۰ نظامی دیگر در درگیری‌های امروز نوار غزه و انتقال آنان به بیمارستان‌های مناطق اشغالی خبر داده بودند.
شکست وحشتناکی بود
این عملیات واکنش‌های متعددی از سوی صهیونیست‌ها به همراه داشت. «اسرائیل کاتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، در این‌باره گفت: «پس از اطلاع از کشته شدن سربازان‌مان که از بهترین فرزندان ما بودند و جان خود را برای امنیت و آینده اسرائیل از دست دادند، شبی بسیار سخت بر اسرائیل گذشت». «اسحاق هرتزوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی نیز این طور موضع گرفت که: «به دلیل کشته شدن سربازان در درگیری‌های نوار غزه، قلب ما شکسته است. این جنگ همچنان بهای بسیار سنگین و دردناکی را از ما می‌گیرد.» روزنامه «معاریو» نیز در گزارشی نوشت: «رخدادها در بیت‌حانون دردناک است و بهائی که ما در شمال نوار غزه با خون نظامیان‌مان می‌پردازیم، قابل تحمل نیست. زندگی سربازان اسرائیلی باید ارزشمندتر از منافع اقتصاد تسلیحاتی باشد.» به گزارش «ایرنا»، پایگاه خبری صهیونیستی «حدشوت لوتسنزورا» نیز درباره عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه نوشت: «عملیات زمینی بلندمدت ارتش در شمال نوار غزه طی چهار ماه گذشته با شکست وحشتناکی همراه بوده است. 
علی‌رغم ویرانی گسترده در این منطقه، حماس توانسته قدرت خود را بازیابی کند.» این پایگاه خبری افزود: «عملیات راکتی حماس به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین اطراف نوار غزه افزایش یافته و آمار تلفات ارتش ما هر هفته ملموس‌تر می‌شود.»
اعتراض‌های بی‌پایان خیابانی
افزایش شدید تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در غزه و عدم موفقیت در آزادسازی اسرای صهیونیست باعث شد تا اعتراضات مردمی در اراضی اشغالی، بار دیگر شعله‌ور شود. به گزارش «فارس»، پلیس رژیم صهیونیستی شنبه‌شب تظاهرات صدها صهیونیست در شهر تل‌آویو را که علیه «بنیامین نتانیاهو» برگزار شده بود، سرکوب کرد. روزنامه «یدیعوت آحارونوت» هم گزارش داد که این معترضان در خیابان «بیگن» و مقابل مقر وزارت جنگ، خواستار آتش‌بس و توافق برای تبادل اسرا با گروه‌های مقاومت فلسطین شدند. تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که هزاران اسرائیلی در سایر مناطق اراضی اشغالی، از جمله تل‌آویو، حیفا و تقاطع کرکور در شمال فلسطین اشغالی، تظاهرات مشابهی برگزار کردند و نارضایتی خود از سیاست‌های «نتانیاهو» درخصوص پرونده اسرا را ابراز داشتند.
آتش‌بس، نزدیک‌تر از همیشه
شکست‌های متعدد رژیم صهیونیستی در غزه و اولتیماتوم ترامپ، مقامات این رژیم را به فکر خروج همه‌جانبه از باریکه‌ای به وسعت ۳۶۰ کیلومترمربع واداشته است. به گزارش خبرگزاری «ایرنا» به نقل از روزنامه «العربی‌الجدید»، منابع عبری اعلام کرده‌اند که ارتش رژیم صهیونیستی، با توجه به «پیشرفت قابل‌توجه در مذاکرات مربوط به مبادله اسیران، درصدد عقب‌نشینی سریع از بخش‌های گسترده‌ای از غزه بوده و طرح‌هایی را هم در این زمینه تدوین کرده است.» روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نیز در گزارشی اعلام کرد که ارتش اشغالگر اخیراً با طرح‌هایی برای «تخلیه سریع» بخش‌های گسترده‌ای از غزه در سایه پیشرفت مذاکرات آزادی اسیران موافقت کرده است و «ارتش اسرائیل بر توانایی خود برای اجرای هرگونه توافقی که توسط رهبران سیاسی به امضا برسد، تأکید کرده است، حتی اگر این توافق شامل عقب‌نشینی فوری از غزه باشد.» گزارش‌های دیگر هم منتشر شده‌اند که می‌گویند «دونالد ترامپ» نیز تأکید کرده تا هرچه سریع‌تر توافق آتش‌بس و مبادله اسرا به امضا برسد. به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که «استیون ویتکاف»، فرستاده دونالد ترامپ در امور منطقه غرب آسیا، جمعه‌شب در دیدار با «محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی»، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر در دوحه، بر اهمیت تسریع در مذاکرات تأکید کرده است. ویتکاف همچنین در سفر به اراضی اشغالی، به‌صراحت از کابینه رژیم صهیونیستی خواسته است تا پیش از ۲۰ ژانویه، روز برگزاری مراسم تحلیف، به توافقی درباره مسائل باقی‌مانده در مذاکرات آتش‌بس غزه دست یابد. روزنامه «العربی‌الجدید» نیز نوشت: «طبق اطلاعات موجود، توافق آتش‌بس شامل عقب‌نشینی کامل اسرائیل از محور صلاح‌الدین (فیلادلفیا) در مرحله نهائی خواهد بود. در مرحله اول، شاهد عقب‌نشینی جزئی نیروهای اشغالگر خواهیم بود. در مرحله دوم، مراکز دیده‌بانی اسرائیل همچنان برقرار خواهند ماند، اما در مرحله سوم، تمام نظامیان اشغالگر از غزه خارج می‌شوند.» همچنین، یک منبع بلندپایه در جنبش حماس در گفت‌وگو با پایگاه خبری «عربی ۲۱» تأکید کرد که شمارش معکوس برای اعلام توافق آتش‌بس در نوار غزه عملاً آغاز شده است؛ زیرا این جنبش انعطاف زیادی در قبال متن پیشنهادی توافقنامه نشان داده است.