گزارشی تکاندهنده از سازمان ملل درباره «یخزدن نوزادان در غزه»
سرویس خارجی-
سازمان ملل متحد پس از مرگ یک نوزاد دیگر در غزه به دلیل یخزدگی، ابراز نگرانی کرد. این هشتمین مورد گزارششده از مرگ نوزادان در غزه بر اثر سرمای شدید در کمتر از 20 روز گذشته است.
خبرهای تلخ و تکاندهندهای که از غزه مخابره میشود، قلب هر انسان آزادهای را به درد میآورد. سرمای کشنده زمستان، همراه با محاصرهای بیرحمانه که مردم غزه را از ابتدائیترین امکانات زندگی محروم کرده، یک فاجعه تمامعیار را رقم زده است. قربانیشدن نوزادانی که حتی فرصت تجربه اولین روزهای زندگی را نیافتهاند، عمق این بحران و عمق توحش صهیونیستها را آشکار میسازد.
مقامات این رژیم کودککش آشکارا اعلام کردهاند که هدفشان «نسلکشی» است و به همین دلیل از ورود هرگونه کمک بشردوستانه جلوگیری میکنند. این اقدام ظالمانه که با حمایت آمریکا و آلمان انجام میشود به تدریج غیرنظامیان و نوزادان را به کام مرگ میکشاند. فصل سرد زمستان نیازهای اولیه مانند غذا و لباس را در غزه افزایش داده، و محرومیت از سوخت و وسایل گرمایشی، شرایط زندگی را به حدی دشوار کرده که مرگ نوزادان بیگناه به یک اتفاق روزمره تبدیل شده است.
گزارش اخیر سازمان ملل درباره مرگ دلخراش نوزادان بر اثر یخزدگی، عمق فاجعه انسانی در این منطقه را نشان میدهد. طبق این گزارش، تنها در سه هفته گذشته، هشت نوزاد فلسطینی به دلیل سرمای شدید و نبود امکانات گرمایشی جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش خبرنگار «ایرنا»، «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل متحد، در جمع خبرنگاران گفت: «دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) از گزارشها درباره مرگ یک نوزاد یکماهه در نوار غزه به دلیل هیپوترمی (افت شدید دمای بدن) عمیقاً نگران است. این هشتمین مورد مرگ کودکان به دلیل سرما در کمتر از سه هفته گذشته است.»
«استفان دوجاریک» تأکید کرد که اگر کمکهای بشردوستانه به خانوادههای غزه برسد، چنین مرگهای دلخراشی «کاملاً قابل پیشگیری» هستند. وی با اشاره به خصومتهای مداوم رژیم صهیونیستی در غزه، اظهار داشت که این اقدامات با گزارشهای روزانه از تلفات غیرنظامیان و آوارگی گسترده، بحران انسانی را بهطور چشمگیری تشدید کرده است. او همچنین به حمله به مدرسهای تحت مدیریت سازمان ملل از سوی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و یادآور شد: «غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی، از جمله فعالان، کاروانها و تجهیزات بشردوستانه، باید مطابق با قوانین بشردوستانه بینالمللی مورد محافظت قرار گیرند.»
وی محدودیتهای شدید اعمالشده توسط مقامات رژیم صهیونیستی برای دسترسی به مناطق تحت محاصره شمال غزه را یادآور شد و افزود: «سه تلاش سازمان ملل برای دسترسی به این مناطق با مخالفت اسرائیل ناکام ماند.» «دوجاریک» همچنین از ادامه غارت مسلحانه کاروانهای کمکهای بشردوستانه در جنوب و مرکز غزه خبر داد و گفت: «در روزهای گذشته، هشت کامیون حامل سوخت توقیف شدند که تنها دو دستگاه از آنها پس گرفته شد.» در همین حال، «لوئیس واتریج»، یکی از مقامهای ارشد آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، تأکید کرد: «نباید کودکی در غزه در قرن ۲۱ صرفاً به این دلیل که به پتو، لباس گرم یا کفش نیاز دارد، جان خود را از دست بدهد.»
هلاکت دو نظامی صهیونیست دیگر
جوانان مسلح فلسطینی اما در برابر این همه جنایت، دست روی دست نگذاشتهاند و به محض یافتن فرصت، از صهیونیستها با چنگ و دندان هم که شده، تلفات میگیرند. مدتی است که شمال غزه مجدداً به میدان نبردی مرگبار برای سربازان رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. رژیمی که هدف نابودی این منطقه را دنبال میکرد، اکنون روزی نیست که ناچار به انتقال جنازههای سربازان خود از این منطقه نشود. کمینهای موفق نیروهای مقاومت فلسطینی، ترس و وحشتی عمیق به جان صهیونیستها انداخته است و خواستهها برای ترک غزه و پذیرش آتشبس در میان مقامات و نیروهای این رژیم نیز افزایش یافته است.
در همین راستا، رسانههای رژیم صهیونیستی از هلاکت دو نظامی و زخمی شدن دو تن دیگر در درگیریهای شمال نوار غزه خبر دادهاند. روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» گزارش داد که این رویداد در درگیریهای شدید در منطقه «بیتحانون» رخ داده است. طبق این گزارش نیروهای مقاومت یک موشک ضدتانک به سمت نیروهای صهیونیستی شلیک کردند که در نتیجه آن، دو نظامی کشته و دو نظامی دیگر بهشدت زخمی شدند.
همچنین سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که شمار کشتههای ارتش این رژیم از آغاز جنگ علیه غزه تاکنون به ۸۲۶ نفر افزایش یافته است. این در حالی است که همه میدانیم، شمار تلفات صهیونیستها بسیار بیشتر از این اعدام اعلامی است.
اعتراضات جهانی ادامه دارد
با افشای واقعیتهای رژیم صهیونیستی در افکار عمومی جهان، این رژیم دیگر جایگاه پیشین خود را از دست داده است. از زمان آغاز طوفانالاقصی (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، دهها شهر در سراسر جهان با برگزاری تظاهرات گسترده، حمایت خود را از فلسطین اعلام کردهاند. یکی از وقایع اخیر که موج جدیدی از اعتراضات جهانی را برانگیخته، دستگیری دکتر «حسام ابوصفیه»، پزشک برجسته و مدیر بیمارستان «کمال عدوان»، توسط رژیم صهیونیستی است.
در این راستا، هزاران نفر از حامیان فلسطین در مقابل پارلمان اروپا در بروکسل تجمع کرده و خواستار آزادی این پزشک فلسطینی و فعال حقوق بشر شدند که در بازداشت نیروهای رژیم صهیونیستی به سر میبرد. به گزارش «ایسنا»، بسیاری از معترضان حاضر در این تجمع از کادر درمان بودند و با سر دادن شعارهایی در محکومیت نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه و حملات علیه مراکز درمانی، پرچم فلسطین را در دست داشتند.
تظاهرات مشابهی نیز در لندن، مقابل ساختمان پارلمان انگلیس، توسط کمپین همبستگی فلسطین و متحدان آن برگزار شد. هزاران نفر از مردم شامگاه دوشنبه با شرکت در این تجمع، یکی از بزرگترین تظاهرات حمایتی از فلسطین را رقم زدند. هدف این تجمع، اعتراض به وضعیت وخیم کادر درمان در غزه و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مراکز پزشکی و کارکنان درمانی بود.
«عدنان حمیدان»، سرپرست انجمن فلسطین در انگلیس، در این تظاهرات گفت: «این راهپیمایی یک فراخوان فوری برای نجات کارکنان بهداشتی غزه و پایان دادن به نسلکشی مداوم در این منطقه است. بیمارستانها و مراکز درمانی تحت حملات مداوم قرار دارند و ما بر لزوم فشار بر دولت بریتانیا برای اقدامات فوری، از جمله توقف صادرات سلاح به اسرائیل و آزادی کادر درمان بازداشتشده، تأکید میکنیم. عزم مردم بریتانیا برای حمایت از مردم غزه تا زمان تحقق عزت، امنیت و حقوق اولیه آنان متوقف نخواهد شد.»
در کبک کانادا نیز پزشکان و کادر درمان با برگزاری راهپیمایی، اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه کادر درمان در نوار غزه را محکوم کردند. همچنین، در سانفرانسیسکو، صدها نفر از فعالان حقوق بشر و حامیان فلسطین مقابل یکی از بیمارستانهای این شهر تجمع کرده و خواستار آزادی دکتر «حسام ابوصفیه»، مدیر بیمارستان «کمال عدوان»، و پایان اشغال فلسطین شدند.
این اعتراضات جهانی نشاندهنده افزایش آگاهی عمومی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت گسترده از مردم فلسطین است.