kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۲۳۶
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۱
رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد

تولید داروی تزریقی ایرانی بیماران «اِس.اِم.اِی» در مرحله اخذ پروانه

 
 
 
رئیس سازمان غذاودارو درباره تامین داروی بیماران SMA گفت: داروی این بیماران در دنیا بسیار گران‌قیمت و درمورد اثربخشی آن اختلاف نظرهایی وجود دارد.
به گزارش ایسنا، مهدی پیرصالحی در نشست خبری در وزارت بهداشت اظهار داشت: در بدو ورودمان به سازمان، میزان کمبود داروهای بیمارستانی ۵۷ قلم بود که با اقدامات صورت گرفته امروز به کمتر از ۱۰ قلم رسیده است که امیدواریم این تعداد اقلام را نیز مدیریت کنیم.
پیرصالحی درباره وضعیت کمبود داروهای عمومی نیز بیان داشت: بسیاری از داروها به دلیل عرضه کمتر از نیاز بیماران، در داروخانه‌های خاصی عرضه می‌شوند که برای تامین بیشتر و بهتر این اقلام دارویی اقدام کرده‌ایم تا مردم بتوانند از نزدیک‌ترین داروخانه داروی مد نظر خود را تهیه کنند.
وی با تاکید بر اینکه در زمان بروز کمبود دارو، به ثبات رسیدن بازار بسیار مشکل‌تر می‌شود، گفت: سال گذشته داروی وارفارین با کمبود مواجه شد که از آن زمان تا امروز ۶ برابر نیاز کشور دارو وارد شده است اما هنوز به ثبات نرسیده است.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تامین داروی بیماران SMA اظهار داشت: داروی این بیماران در دنیا بسیار گران‌قیمت و درمورد اثربخشی آن اختلاف نظرهایی وجود دارد. هزار و 100 بیمار شناسایی شده داریم که پیش‌بینی می‌کنیم تا پنج هزار نفر باشند و می‌دانیم خانواده بیماران در مضیقه هستند و باید دانست که داروهای این بیماران بسیار گران‌قیمت هستند. موضوع نیاز بیمار و اثربخشی به معاونت درمان سپرده شد و دریافتیم دارو ١٠ تا ١۵ درصد در بهبود عملکرد اثربخش است.
پیرصالحی با بیان اینکه دو داروی این بیماران در شکل تزریقی و خوراکی که به صورت محدود وارد می‌شود، بسیار پرهزینه است، افزود: هر عدد داروی خوراکی این بیماران که به صورت شربت در دسترس است
٣٨٠ میلیون تومان قیمت دارد و هر بیمار 2.5 عدد شیشه در ماه باید مصرف کند. وی عنوان کرد: دو شرکت موفق شدند برای تولید شکل خوراکی این دارو پروانه بگیرند که یک مورد از آنها وارد بازار شده است. قیمت هر عدد شربت ایرانی ٢۴ میلیون تومان بوده که برای تعداد مورد نیاز بیماران در هر ماه  ۶٠ میلیون تومان هزینه مصرفی هر بیمار است. این هزینه برای بیماران قابل پرداخت نیست و در بسیاری از کشورهای دنیا مؤسسات خیریه بیماران را حمایت می‌کنند. بنابراین درخواست پوشش بیمه‌ای به شورای عالی بیمه رفته است اما ما باید از فضای رسانه‌ای استفاده کنیم که خیران پای کار بیایند. یک شرکت داخلی دیگر نیز به حوزه تولید داروی تزریقی بیماران SMA ورود کرده‌ است که در مراحل اخذ پروانه قرار دارد.
 نحوه برخورد با عرضه داروهایی نظیر داروی سقط جنین 
پیرصالحی در پاسخ به سؤالی درباره فروش داروهای سقط جنین، به نظارت‌های این سازمان بر مراجع رسمی عرضه داروها اشاره کرد و گفت: داروخانه‌ها دو ماه یک‌بار به صورت حضوری و از سوی معاونت‌های غذا و دارو نظارت می‌شوند. نسخ الکترونیکی نیز پایش می‌شوند.
وی افزود: فروش اینترنتی دارو توسط معاونت‌های غذا و دارو رصد می‌شود که به محض مشاهده، موارد را به پلیس فتا گزارش می‌دهند و برخوردهای قضائی و امنیتی صورت می‌گیرد. در مجموع سازمان غذا و دارو در حوزه رصد فروش این داروخانه‌ها  همکاری می‌کند.
 سفارش‌های جدید برای تأمین واکسن‌ آنفلوآنزا
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤالی درباره تامین واکسن آنفلوآنزا در کشور و همچنین امکان اثربخشی تزریق آن در فصل شیوع این بیماری، گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا همزمان با شروع فصل این بیماری یعنی شهریور و مهر ماه است. بر همین اساس نیز عمده برنامه‌ریزی برای تولید و واردات واکسن نیز برای همین ماه‌هاست.
پیرصالحی با اشاره به نیمه عمر یکساله واکسن‌های آنفلوآنزا، ادامه داد: این واکسن‌ها معمولا بین خرداد و تیرماه تولید می‌شوند و بر اساس مصارف سال‌های گذشته نیز سفارش‌ تولید و واردات آن داده می‌شود. امسال نیز طبق روال معمول سفارش‌ها صورت گرفت و مصرف شد.
وی بیان داشت: اکنون و در این فصل نیز برای مصرف باید سفارش‌گذاری شود. البته چندان نمی‌توان تعداد بالا سفارش داد و سفارش‌های کوچک انجام و وارد می‌شود. بنابراین سفارش‌هایی انجام شده که وارد داروخانه‌ها می‌شود. هرچند که ممکن است به دلیل سفارش‌های کوچک امکان توزیع در همه داروخانه‌ها نباشد. در این فصل که اغلب شیوع بیماری را شاهدیم، بیشتر مباحث پیشگیری مطرح است. برای امسال دو میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور شد و مابقی نیز از تولید داخل تامین شد.