گزارش خبری تحلیلی کیهان
تمامی اعضای تیپ جنگی فرانسه قبل از اعزام به اوکراین فرار کردند!
در فرانسه انتقادها از دولت فرانسه به دلیل آموزش یک تیپ اوکراینی که قبل از اعزام به جنگ همه فرار کردهاند، بالا گرفته است.
طی 3 سال گذشته اتحادیه اروپا در کنار بیش از 100میلیارد دلار کمک مالی و تسلیحاتی به اوکراین، آن هم از جیب مالیاتدهندگان کشورهای اروپایی، هزاران سرباز اوکراینی را آموزش دادهاند. بسیاری از این سربازها در همان روزهای ورود به خطمقدم جنگ کشته یا زخمی شدهاند. طی نزدیک به 3 سال گذشته اخبار و گزارشهای زیادی از پر شدن قبرستانهای اوکراین، اعزام زنان، سالماندان و زندانیان و حتی بیماران روانی به جنگ در رسانههای غربی منتشر شده است. از سوی دیگر گزارشها حاکی است فرار سربازان از جنگ نیز بهشدت افزایش یافته است و جوانان اوکراینی حاضرند زندان بروند ولی در جنگ حضور نداشته باشند. فرار از خدمت در بین سربازان هم افزایش چشمگیری یافته است. مهرماه گذشته «آنا اسکوروخود» قانونگذار اوکراینی با ابراز نگرانی از فرار گسترده سربازان از جنگ گفت: «بیش از ۱۰۰هزار نظامی اوکراینی از فوریه ۲۰۲۲ (اسفند 1400) از نیروهای مسلح اوکراین فرار کرده یا داوطلبانه واحدهای خود را ترک کردهاند.» فرار سربازان از جنگ در شرایطی رخ میدهد که جنگ به نفع کییف پیش نمیرود. در فرانسه نیز آموش یک تیپ کامل اوکراینی که قبل از حضور در خطمقدم جنگ، همه فرار کردهاند، خبرساز شده است و منتقدین از دولت فرانسه به دلیل هدر دادن پول مالیاتدهندگان این کشور برای آموزش این افراد بهشدت انتقاد کردند. در همین رابطه «فلوریان فیلیپو» رهبر حزب میهنپرستان فرانسه، «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور این کشور را به دلیل هدر دادن پول برای آموزش یک تیپ اوکراینی که پس از بازگشت به کشور فرار کرد، به باد انتقاد گرفت.
گزارشها حاکی است حدود 1700 نفر از سربازان اوکراینی تیپ «Anne» که در فرانسه توسط سربازان این کشور آموزش دیده بودند، پس از بازگشت به اوکراین حتی پیش از اعزام به جبهه فراری شدند. به گزارش ایسنا «فیلیپو» در شبکه اجتماعی در واکنش به این خبر نوشت: «این یعنی ما مقدار زیادی از پول فرانسویها را خرج کردیم تا ماکرون و زلنسکی بتوانند تبلیغ خودشان را انجام دهند- آن هم برای یک تیپی که حتی وجود ندارد!». وی در ادامه با انتقاد شدید از سیاست دولت فرانسه در جنگ اوکراین مینویسد: «شرم بر تمام سیاستمدارانی که از این موضوع شگفتزده شدند! این باعث شعلهورتر شدن جنگ و هدر دادن پول مردم فرانسه شد! بیایید کشتار را متوقف کنیم. حتی یک سنت دیگر نیز برای اوکراین خرج نکنید.»
واردات اورانیوم از روسیه
از سوی دیگر گزارشها نشان میدهد که کشورهای اروپایی خود تحریمهای ضد روسی را که اتحادیه اروپا وضع کرده است، رعایت نمیکنند. در همین راستا دادههای وزارت محیطزیست، انرژی و حفاظت از اقلیم آلمان نشان میدهد که این کشور حداقل ۶۸.۶ تن اورانیوم از روسیه در سال ۲۰۲۴ وارد کرده است و این نشاندهنده افزایش ۷۰درصدی واردات این کالا نسبت به سال ۲۰۲۳ است. به گزارش ایرنا به نقل از نشریه اشپیگل، تامینکنندگان اورانیوم به آلمان دو شرکت تابعه شرکت دولتی روس اتم بودند. بر اساس این گزارش با وجود تحریمهای اتحادیه اروپا علیه مسکو پس از آغاز جنگ با اوکراین، واردات اورانیوم از روسیه تحت تأثیر این تحریمها قرار نگرفته است. وزارت محیطزیست، انرژی و حفاظت از اقلیم آلمان با تایید این واردات توضیح داد که اتحادیه اروپا «تحریمی بر واردات یا صادرات سوخت هستهای برای اهداف صلحآمیز اعمال نمیکند».
به گفته تحلیلگران، کشورهای غربی خرید نفت و گاز روسیه را از زمان آغاز جنگ در اوکراین بهشدت کاهش دادهاند، اما روسیه همچنان تامینکننده اصلی فلزات به بازارهای جهانی است، بنابراین کاهش یا توقف صادرات این محصولات میتواند باعث اختلال گسترده در بازارهای جهانی شود. در سال ۲۰۲۳، آمریکا و چین در صدر فهرست واردکنندگان اورانیوم روسیه و پس از آن کرهجنوبی، فرانسه، قزاقستان و آلمان قرار گرفتند. در ماه می (خرداد) جو بایدن رئیسجمهور آمریکا، ممنوعیت واردات اورانیوم غنیشده از روسیه را امضا کرد و به این ترتیب به تجارتی به ارزش سالانه حدود یکمیلیارد دلار پایان داد. با این حال، این دستور شامل معافیتهایی در صورت نگرانیهای عرضه بود که به وزارت انرژی آمریکا اجازه میداد تا سطح طبیعی واردات اورانیوم روسیه را تا سال ۲۰۲۷ حفظ کند. روسیه ۲۷درصد از اورانیوم غنیشده عرضهشده به راکتورهای هستهای تجاری آمریکا را در سال گذشته به خود اختصاص داده است.