کشاورزان خبر دادند
آسیب قطع برق به کشت پاییزه
به گفته کشاورزان قطع مکرر برق، موجب اختلال در برنامهریزی کشت و آسیب به کشت پاییزه شده است.
به گزارش اقتصاد معاصر؛ بررسیها نشان میدهد که قطع برق چاههای کشاورزی در زمان خاموشی روستاها، به پنج ساعت (۱۶ تا ۲۱) میرسد. از همینرو به دلیل عدم برنامهریزی دقیق در خاموشیهای شبکه برق روستایی، ساعات قطع برق چاهها در عمل بیش از پنج ساعت بوده و هفت تا هشت ساعت میشود.
در همین راستا نیز «قاسم پیشهور»، رئیس اتاق اصناف کشاورزی ادعا کرد که وضعیت خاموشیها، باعث کاهش
۳۰ درصدی تولید محصولات پاییزی شده است. برخی کشاورزان حتی موفق به انجام کشت نشدهاند و در صورت انجام کشت نیز محصولات آنها دچار آسیبهای جدی شده است.
به گفته کشاورزان قطع مکرر برق نه فقط تولید محصولات کشاورزی را کاهش داده، بلکه تجهیزات فنی چاههای کشاورزی را نیز با آسیبهای جدی مواجه کرده است. قطع و وصل مکرر برق موجب بالا و پایین رفتن سطح آب در چاهها میشود و این تغییرات، ریزش چاهها و خرابی تجهیزات فنی را به همراه دارد. تعمیر این تجهیزات بسیار زمانبر و پرهزینه بوده و کشاورزان اغلب قادر به تامین هزینههای آن نیستند.
چاههای کشاورزی در ایران، به طور متوسط ۱۰۰ متر عمق دارند و هرگونه اختلال در عملکرد آنها، خسارتهای مالی سنگینی برای کشاورزان به همراه دارد.
خسارت قطع برق برای امنیت غذایی
قطع برق در بخش کشاورزی، خساراتی به مراتب جدیتر از صنعت به دنبال خواهد داشت. در واقع صنعت میتواند با افزایش تیراژ تولید در ماههای بعد، زیان ناشی از خاموشیها را جبران کند اما کشاورزی به دلیل زمانبندی خاص کشت، چنین امکانی را ندارد.
کاهش کشت پاییزی نه فقط معیشت کشاورزان را با خطر جدی مواجه میکند بلکه امنیت غذایی را نیز با چالش روبهرو میکند. یکی دیگر از اتفاقاتی که خاموشیها برای امنیت غذایی به همراه دارند، آسیب به ذخایر موجود در انبارها خواهد بود.
در واقع قطع برق سردخانهها، ذخایر مواد غذایی را در معرض نابودی قرار میدهد و خسارات سنگینی به زنجیره تامین غذا وارد میکند؛ به طوری که مستقیما امنیت غذایی کشور را تهدید و معیشت مردم را نیز با چالش مواجه خواهد کرد.