kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۲۳۴۵
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۵
مرکز آمار اعلام کرد

افزایش 41/5 درصدی اجاره‌بها در یک‌سال

 
 
 
بر اساس آمار مرکز آمار ایران، نرخ‌ اجاره‌بهای مسکن طی یک‌سال منتهی به آذرماه امسال بالغ بر ۴۱ و نیم درصد افزایش یافته است.
مرکز آمار ایران اعلام کرد: در بخش مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها، تورم نقطه به نقطه ۳۸ درصد و نرخ تورم سالانه ۴۰ و هفت دهم درصد افزایش یافته است. در بخش اجاره مسکن تورم نقطه به نقطه هم ۳۸ و دو دهم درصد افزایش یافته و نرخ تورم سالانه (یک‌سال منتهی به آذرماه سال ۱۴۰۳) اجاره مسکن ۴۱ و نیم درصد بوده است.
در بخش اجاره مسکن تورم نقطه به نقطه هم ۳۸ و دو دهم درصد افزایش یافته و نرخ تورم سالانه (یک‌سال منتهی به آذرماه سال ۱۴۰۳) اجاره مسکن ۴۱ و نیم درصد بوده است.
گفتنی است، سقف افزایش اجاره بها برای سال جاری ۲۵و دو دهم درصد مربوط به شهر یزد و کمترین با ۲۲ درصد برای شهر زاهدان و در شهر تهران نیز سقف افزایش نرخ اجاره ‌بها ۲۵ درصد تعیین شده بود؛ این در حالی است که سیاست‌های بانک مرکزی در دولت قبل، نوید ورود نرخ تورم به کانال 20 درصد را می‌داد اما تغییر سیاست بانک مرکزی در حذف دلار نیما با تغییر دولت و با اصرار وزیر اقتصاد، تورم 20 درصد را به رؤیا تبدیل کرد و روی همه بازارها تاثیر منفی خود را گذاشته است.
40 درصد مردم مستأجرند
البته در طی 10 سال گذشته، به دلیل سیاست نساخت مسکن از سوی دولت روحانی، اجاره‌بهای مسکن رشد چشمگیری را تجربه کرده و گفته می‌شود از سال ۹۱ تا ۱۴٠۲، نرخ اجاره‌بها در تهران، رشدی بیش از ۵۵۰ درصدی داشته است. 
آخرین باری که آماری درباره تعداد خانوارهای مستاجر کشور منتشر شد به سال ۱۴۰۰ برمی‌گردد که در طی آن، بیش از ۵۵ درصد خانوارهای شهری و ۲۵ درصد خانواده‌های روستایی، مستاجر هستند و بیشترین تعداد مستاجر به استان تهران، خراسان رضوی و فارس تعلق دارد.
بنابراین، به شکل میانگین، ۳۱ درصد کل جمعیت کشور مستاجر هستند و هشت درصد هم در خانه‌های سازمانی زندگی می‌کنند. بر اساس آمارهای سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۵۱ درصد جمعیت تهران مستاجر هستند؛ این در حالی است که آمارهای سال ۹۸ نشان می‌دهد که تعداد این مستاجران، ۴۳ درصد بوده است. البته بخش زیادی از دارندگان مسکن هم آپارتمان‌های کوچک، فرسوده یا کوچک و فرسوده دارند و بدمسکن محسوب می‌شوند.
کارشناسان حوزه مسکن علت افزایش مستاجرنشینی را در وهله اول به علت افزایش قیمت مسکن در کشور و در وهله دوم بخش عمده‌ای از این افزایش قیمت را ناشی از کاهش عرضه مسکن می‌دانند.
اگرچه طبق آخرین اطلاعات وزارت راه و شهرسازی در بافت‌های فرسوده امکان ساخت چهار تا هفت میلیون واحد مسکونی وجود دارد؛ اما به دلیل قیمت بالای زمین این بافت‌ها و گران درآمدن قیمت ساخت از سوی انبوه‌سازان، بهترین راه برای خانه‌دار شدن مردم، اعطای زمین رایگان، تسهیلات ارزان و ساخت تدریجی است.