برگزاری پنجاه و سومین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک
دنیامالی: کسی که عاشق فضای ورزش نیست برود باید رشتههای مدالآور در المپیک بیشتر شود
وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد که تلاش همه عوامل مرتبط با ورزش باید این باشد که کاروان ایران در المپیک بعدی در تعداد بیشتری رشته مدال کسب کند و اولویت هم کسب مدال طلا باشد.
سرویس ورزشی-
پنجاه و سومین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک صبح دیروز سهشنبه 13 آذرماه 1403 با حضور احمد دنیامالی در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد. محمود خسروی وفا رئیس کمیته ملی المپیک، غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک، اسبقیان معاون توسعه ورزش قهرمانی و رؤسای فدراسیونها در این مجمع حضور داشتند. در آغاز مجمع کمیته ملی المپیک کلیپی از رؤسا و دبیران کل پیشین این کمیته و همچنین رؤسای پیشین فدراسیونهای المپیکی که بعد از انقلاب مسئولیت داشتند و در قید حیات نیستند، پخش شد. پخش این کلیپ باعث تاثر دنیامالی و خسروی وفا شد و هر دو اشک ریختند. رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه خواستیم با پخش این کلیپ از گذشتگان یاد کنیم، گفت: چرخ ورزش روی دوش کسانی است که دیده نمیشوند. مانند خانوادهها و نتیجه همه این همراهیها ایجاد غرور ملی میشود.
گزارش دبیرکل از برنامههای کمیته
در ادامه منافهاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک با خیر مقدم به وزیر ورزش گفت: پیرو تاکید رئیس مجمع تلاش است خیلی صحبت نکنیم و بیشتر گزارشها را ارائه دهیم. فقط در مورد عملکرد کمیته در سال ١٤٠٢، بگویم که همه واحدها تلاش داشتند تمام برنامهها طبق پیشبینیها ارائه شود. هاشمی تاکید کرد: در سال ١٤٠٢ بازیهای آسیایی مهمترین برنامه بود که در مورد گزارش آن در مجمع سال گذشته صحبت شد، خیلی از فعالیتهای سال گذشته در راستای المپیک بود. ٥٠ نشست با فدراسیونها داشتیم و جلسات مشترک زیادی هم با وزارت داشتیم. ادامه مجمع عمومی کمیته ملی المپیک به گزارش مالی و حسابرس کمیته اختصاص داشت که توسط بابایی حسابرس مستقل کمیته انجام شد.
تجلیل از پیشکسوتان
تجلیل از پیشکسوتان بخشی از مجمع امروز کمیته ملی المپیک بود که برای نخستین بار انجام شد. در این بخش از تقی عسگری دارنده مدال نقره شیرجه بازیهای آسیایی ١٩٥١ دهلینو و ناصر عظیمی پیشکسوت فوتبال تقدیر شد. عظیمی با تاکید بر اینکه همه ما بدهکار مردم هستیم بابت برخی بیتوجهیها و مشکلاتی که با آنها به خصوص در دوره بیماری مواجه بود، انتقاد کرد.
دنیامالی: کسی که عاشق فضای ورزش نیست برود
در بخش پایانی مجمع عمومی کمیته ملی المپیک احمد دنیا مالی وزیر ورزش به اقدام کمیته برای پخش کلیپ از درگذشتگان اشاره کرد و گفت: درست است که ناراحت میشویم اما یادآوری شد که غفلت و فراموشی ما را نگیرد. همه شما در جریان رویدادها هستید، بازیهای تاشکند هم سالهای آینده برگزار میشود، بازیهای جوانان هم به بحرین منتقل شد، البته ما میتوانستیم میزبان شویم اما به خاطر محدودیتها در برخی رشتههای بانوان دست نگه داشتیم.
وزیر با بیان اینکه به کار فشرده نیاز داریم، افزود: عملکرد پاریس شبیه پکن بود، نه از حیث مدال از این حیث که نشان داد همچنان آسیبپذیری را داریم. در رشتههای محدودی مدال میگیریم درحالیکه اعتقاد دارم در هر رشتهای کار شود، ظرفیت مدالآوری داریم. اگر کار شود میتوانیم، در المپیک لسآنجلس طوری باشیم که تغییری در نگاه IOC به ورزش ایران ایجاد کنیم اگر همدلی باشد. ورزش رسم عاشقی است و باید زندگی را پای آن گذاشت، اگر کسی عاشق این فضا نیست، ترکش کند.
وزیر ورزش با اشاره به بازیهای آسیایی ناگویا به ادوار گذشته این بازیها و عملکرد کاروان ایران هم اشارهای داشت و خاطرنشان کرد: طی ١٢ سال یک روند خطی داشتیم، باید به فکر پیشرفت بود و مثلا اینکه ١٣ طلای هانگژو را ٢٥ کنیم، نمیشود؟ باور کنید میشود. وی تصریح کرد: من به دنبال مدیریت شرایط فعلی نیستم، میمیرم اگر فضای رقابتی و جهشی نباشد. نکتهای را حاج محمود گفتند و من تاکید میکنم، بچههای مردم دست ما امانت هستند، قرار نیست فقط روی ابعاد قهرمانی انها کار کنیم باید روی مسائل فرهنگی هم تاکید کنیم تا دختر ١٥ ساله از بازگشت امتناع نکند.
باید رشتههای مدالآور در المپیک بیشتر شود
وزیر ورزش همچنین در پایان مجمع و در جمع خبرنگاران گفت: قبلا در مجامع زیادی شرکت داشتم. در مجمع امروز صورتهای مالی ارائه شد که خیلی خوب بود. یکی از مشکلات همیشگی بندهای حسابرسی بود که برطرف شده است.
وی ادامه داد: همچنین در مورد رویدادهای آتی صحبت شد. سال آینده دو رویداد مهم داریم، در دو بخش المپیک و پارالمپیک حضور قوی در ریاض خواهیم داشت، بازیهای آسیایی جوانان هم یکی از رویدادهاست که از ازبکستان به بحرین منتقل شده است. وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: همه این رویدادها مقدمهای برای بازیهای آسیایی در ناگویا است، برآیند همه این برنامهریزیها هم چشم اندازی است که برای المپیک ٢٠٢٨ داریم تا آنجا به جز کشتی و تکواندو در سایر رشتهها هم مدال بگیربم. باورم این است در بسیاری رشتهها میتوانیم مدال بگیریم، بوکس ایران زمانی قبل از انقلاب در آسیا و جهان درخشش داشت. باید در این رشتهها بدرخشیم.
وی در مورد افزایش مدالهای طلا که همواره مورد تاکید است، گفت: مدالآوری مهم است، زمانی سهمیه ارزشمند است الان هم مهم است، باید تلاش کنیم بیشترین سهمیه را برای المپیک بگیریم، اما رتبهبندی کشورها بر اساس طلا محاسبه میشود سپس نقره. پس ورزشکاران باید برای اول شدن بجنگند. برنامهریزی ما جامع است، دولت و شخص رئیس جمهور به ورزش توجه دارد، از این ظرفیت باید برای به حداقل رساندن مسائل مالی استفاده میکنیم.