kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۶۲۳۳
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۵
پزشکیان تأکید کرد

ما هستیم که تصمیم می‌گیریم از ترامپ کاری ساخته نیست

 
 
 
رئیس‌جمهور گفت: باید فرصت‌های داخلی و تهدیدهای خارجی را بشناسیم تا نقاط قوت را تقویت کنیم، ترامپ نمی‌تواند کاری کند و این ما هستیم که تصمیم می‌گیریم که آینده را چگونه شکل بدهیم.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور در نخستین برنامه خود در سفر استانی به غرب استان تهران، در جلسه توسعه عدالت فضاهای آموزشی با مشارکت مردم در شهرستان ملارد، با اشاره به ضرورت مشارکت عمومی در حل مشکلات آموزشی کشور خاطرنشان کرد: اگر راهی نباشد، باید راه را بسازیم. اگر تاکنون تلاش کرده‌ایم و به نتیجه مطلوب نرسیده‌ایم، باید مسیر دیگری را امتحان کنیم.
وی در ادامه، بر ضرورت ایجاد فرصت‌های برابر برای همه دانش‌آموزان تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: هر کودکی که در این کشور متولد می‌شود، باید فرصت برابر برای رشد و پیشرفت داشته باشد. عدالت آموزشی یعنی همه دانش‌آموزان، چه در روستاهای دورافتاده و چه در کلان‌شهرها، از امکانات آموزشی مناسب برخوردار باشند. این یک شعار نیست، بلکه یک وظیفه ملی است که باید برای تحقق آن تلاش کنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به دستاوردهای کشور در زمینه انرژی هسته‌ای و قدرت نظامی گفت: امروز اگر به انرژی هسته‌ای و قدرت نظامی خود می‌بالیم، این نتیجه تلاش‌های دانشجویان و نخبگان کشور است که علی‌رغم تمامی تحریم‌ها، در اینجا مانده‌اند و می‌سازند. این باور باید در نسل‌های آینده ایجاد شود که بمانند و بسازند. ما باید این روحیه را به فرزندان خود منتقل کنیم. نباید تنها به مدارس و آموزش‌هایی که به روش‌های معمولی آموزش می‌دهند، اکتفا کنیم. نباید فقط به فکر خروج از کشور باشند؛ بچه‌ای که در اینجا درس می‌خواند باید احساس کند که وظیفه‌اش ساختن آینده بهتر برای کشور خود است.
پزشکیان با اشاره به اهمیت همدلی و همبستگی در پیاده‌سازی چشم‌انداز مقام معظم رهبری گفت: امیدوارم که با کمک شما و با همدلی، همراهی و همبستگی بتوانیم آن نگاهی که مقام معظم رهبری برای آینده کشور ترسیم کرده‌اند، در عمل پیاده کنیم. 
وی ادامه داد: مادر شهیدانی که فرزند خود را فدای میهن کرده‌اند، مظهر ایثار و فداکاری هستند و باید چنین فرزندانی و چنین مادرانی را در این کشور حفظ کنیم. باید قدردان این عزیزان باشیم و در راه آنها قدم برداریم.
رئیس‌جمهور در پایان اظهار داشت: جناب آقای استاندار، زمین را پیدا کنید، ما راه را پیدا می‌کنیم. با مشارکت مردم، همه چیز ساخته می‌شود. مهم این است که این کار را به صورت پیوسته و با همکاری هم انجام دهیم. نه اینکه هر سال فقط کمی پیش برویم، بلکه باید مدرسه‌ها، کلاس‌ها و مکان‌های آموزشی را به‌سرعت و با همت جمعی بسازیم. این مسیر نیازمند همت و اراده است و با همراهی مردم و تمامی قوا، خواهیم توانست این اهداف بزرگ را محقق کنیم.
 کدام انسان آزاده کاری را که رژیم صهیونیستی 
با مردم غزه و فلسطین کرد، قبول می‌کند؟
پزشکیان همچنین در دیدار فرهیختگان و نخبگان شهرستان‌های ملارد، شهریار و شهر قدس تصریح کرد: آیا اینکه ترامپ بیاید برای ما در همه زمینه‌ها تعیین تکلیف کند و بگوید چه بکنید و چه نکنید، اسلحه و موشک نداشته باشید و هرچه ما گفتیم،‌ قبول کنید، بعد هم رژیم صهیونیستی را بالای سر منطقه بگذارد که هر وقت خواست بیاید به ما موشک بزند یا بمباران کند و خودش هم از او حمایت همه‌جانبه کند، منطقی و قابل قبول است!
وی تصریح کرد: کدام انسان آزاده و وجدان بیدار، کاری را که رژیم صهیونیستی با مردم غزه و فلسطین کرد قبول می‌کند. چرا آمریکا و اروپایی که دم از دفاع از حقوق بشر هم می‌زنند، از جنایات این رژیم دفاع کرده و حتی سلاح و تجهیزات در اختیار او قرار دادند؟ تعداد قابل توجهی از جوانان و دانشجویان حتی در خود آمریکا و اروپا علیه این اقدامات اعتراض کردند، اما آن وقت در ایران عده‌ای را خیال برداشته است.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: ممکن است ما با هم حرف و اختلاف داشته باشیم؛ طبیعی هم هست و ما حتی با فرزندان خود هم اختلاف‌نظرهایی داریم، اما بابت این اختلاف‌نظرها و تفاوت سلایق دعوا نمی‌کنیم؛ قرار نیست ما از عزت و سربلندی خود به خاطر تهدیدها کوتاه بیاییم.
پزشکیان در ادامه بر عزم و اهتمام دولت برای حل مشکلات آموزش و بهداشت و درمان تاکید کرد و گفت: 47 سال است که دائم برای ما مدرسه می‌سازند اما هنوز مشکل کمبود فضاهای آموزشی تمام نشده ولی ما می‌خواهیم بسازیم و آن را تمام کنیم، ما مراکز بهداشتی را می‌سازیم و آن را تمام می‌کنیم، ما روش آموزش را در مدارس تغییر خواهیم داد، بنده دروغ نخواهم گفت، با شما صادق خواهم بود، این حرف‌ها شعار نیست که به شما می‌گویم و شما می‌توانید بعدا از ما دراین باره سؤال بپرسید چرا که ما یقین داریم اگر شما و مردم به صحنه بیایید ما قادر هستیم این کارها را به سرانجام برسانیم.
 ترامپ یا هر سیاستمداری که ادعا می‌کند 
می‌تواند ایران را تحریم کند 
در واقع هیچ قدرتی برای متوقف ‌کردن ما ندارد
رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های سفر استانی به شهرستان ملارد، در نشست با مدیران غرب استان تهران با اشاره به ضرورت شناخت دقیق وضعیت کشور خاطرنشان کرد: رهبری و مدیریت در هر سطحی نیازمند درک صحیح از موقعیت موجود و آینده‌نگری است. پیام امیرالمؤمنین علی‌(ع) این است که خداوند رحمت خود را شامل حال کسی می‌کند که بداند کجا ایستاده و چگونه باید حرکت کند. این همان چیزی است که امروز در دنیا به‌عنوان چشم‌انداز، استراتژی یا ویژن از آن یاد می‌شود. ما باید بدانیم که کجا بودیم، چه فرصت‌هایی در داخل داریم، چه تهدیدهایی از بیرون متوجه ماست، چه اقداماتی می‌توانیم انجام دهیم، نقاط قوت ما چیست و چگونه باید برای مشکلات پیش‌رو برنامه‌ریزی کنیم.
پزشکیان با تأکید بر نقش کلیدی مدیریت در تنظیم منابع و مصارف خاطرنشان کرد: مدیر یعنی کسی که بداند. شما باید بدانید که در آموزش‌وپرورش، در صنعت، در کشاورزی، چه مقدار می‌توان تولید کرد، تا کجا می‌توان گسترش داد و با چه کیفیتی باید این کار را انجام داد. مدیریت یعنی شناخت ظرفیت‌ها، نه اینکه صرفاً برنامه‌ای را اجرا کنیم بدون اینکه از حدود و توانایی‌های خود اطلاع داشته باشیم.
وی با اشاره به ابتدای بحث آن جلسه، تصریح کرد:  استاد از ما پرسید اهل کجا هستید؟ گفتیم ایران. پرسید چه‌کاره هستید؟ با افتخار گفتیم رؤسای دانشگاه‌های ایران هستیم. بعد پرسید جمعیت ایران چقدر است؟ سال 1376 بود، گفتیم حدود 60 میلیون نفر. سؤال بعدی‌اش این بود که چند دانشگاه دارید؟ ما با غرور پاسخ دادیم که 39 دانشگاه دولتی داریم و تازه می‌خواستیم بگوییم که دانشگاه آزاد هم داریم، که نزدیک 200 واحد است. هنوز نرسیده بودیم به دانشگاه‌های علمی-کاربردی و پیام نور که تعدادشان به چند هزار می‌رسد. اما اجازه نداد ادامه دهیم و بلافاصله پرسید: شما این تعداد دانشجو را برای چه می‌خواهید تربیت کنید؟
رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی صحیح در مدیریت آموزش عالی خاطرنشان کرد: ما به تعداد زیادی دانشگاه افتخار می‌کنیم، اما آیا واقعاً به این فکر کرده‌ایم که این دانشجویان قرار است کجا مشغول به کار شوند؟ ما دانشگاه آزاد را مثال زدیم، اما آنها در پاسخ گفتند که در کشورهای دیگر، دانشگاه‌های آزاد اغلب در رشته‌های پزشکی متمرکز هستند. حالا بماند که در حوزه‌های دیگر چه وضعیتی داریم. اینجاست که باید به چهار سؤال اساسی در اقتصاد پاسخ دهیم: چقدر دانشجو می‌خواهیم تربیت کنیم؟ در چه حوزه‌هایی باید آموزش ببینند؟ با چه کیفیتی باید آموزش داده شوند؟ و در نهایت، آنها را به کدام بخش از جامعه و اقتصاد باید هدایت کنیم؟
پزشکیان با انتقاد از نبود برنامه‌ریزی دقیق در برخی حوزه‌های آموزشی تصریح کرد: ما نسلی از دانش‌آموختگان را تربیت کرده‌ایم که بسیاری از آنها مهارت کافی ندارند، بعضی بیکار مانده‌اند و برخی هم اساساً در حوزه‌ای تحصیل کرده‌اند که نیازی به آن در بازار کار نبوده است. زمانشان را گذاشته‌اند، اما نه مهارت کافی دارند، نه علمی که بتواند آنها را در جامعه توانمند کند. اینجاست که باید بپرسیم: چه کسی مقصر است؟ چه کسی باید تصمیم می‌گرفت که چه تعداد دانشجو، در چه رشته‌هایی و با چه هدفی آموزش ببینند؟ اگر ما مدیران، این تصمیم را درست نگیریم، نتیجه همین می‌شود که امروز شاهد آن هستیم.
وی با اشاره به فشارهای خارجی و تحریم‌ها اظهار داشت: ترامپ یا هر سیاستمداری که ادعا می‌کند می‌تواند ایران را تحریم کند، در واقع هیچ قدرتی برای متوقف‌ کردن ما ندارد، مگر اینکه خودمان ذهن و باور خود را تحریم کنیم. این ما هستیم که با تصمیم‌ها و رویکردهای خود، مسیر آینده را تعیین می‌کنیم. اگر اجازه ندهیم که خود را محدود کنیم، هیچ‌کس قادر نخواهد بود ما را متوقف کند. همه مشکلات راه‌حل دارند.
 تحقیقات در کشور باید بر اساس نیاز جامعه 
و با هدف حل مشکلات باشد
علاوه‌ بر اینها، رئیس‌جمهور در یکصد و یازدهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی، راهبرد محوری دولت در نظام سلامت را برقراری عدالت در این حوزه دانست و گفت:‌ ما در دولت به دنبال ارتقای سلامت و ایجاد عدالت در این زمینه در جامعه هستیم که درمان هم جزئی از آن است. به عبارتی ما به دنبال حفظ سلامت اقشار محروم و حاشیه‌نشین هستیم که دیده نمی‌شوند، چون آنها هم باید سهم خود را از سلامت داشته باشند.
پزشکیان خطاب به اعضای فرهنگستان علوم پزشکی که خواهان برخی اقدامات در حوزه سلامت بودند، گفت: کمک کنید با منابع موجود مشکلات حل شود و بر اساس عدالت، به شکلی که بیشترین افراد تحت پوشش قرار گیرند، سلامتی مردم را تامین کنیم. من زمانی که در تبریز رئیس دانشگاه علوم پزشکی بودم با همان سرانه سلامتی که دولت در اختیارمان قرار می‌داد، برنامه‌ریزی و نظام پزشک خانواده را آنجا اجرا کردم.
وی با بیان اینکه «معتقدم اگر دست به دست هم بدهیم و علمی و درست عمل کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم»، بر ضرورت تقویت و تصحیح مسیر تحقیقات در کشور تاکید و تصریح کرد: تحقیقات در کشور باید بر اساس نیاز جامعه و با هدف حل مشکلات باشد. ما هم اکنون مراکز تحقیقاتی زیادی داریم که دستاوردهای چندانی ندارند. از شما عزیزان در فرهنگستان علوم پزشکی می‌خواهم که در این زمینه دولت را یاری کنید. باید به یک زبان و نگاه مشترک برای حل مشکلات برسیم و اساتید در این زمینه می‌توانند کمک کنند.
 ثمره 15 ماه مقاومت ملت فلسطین، شکستن ابهت قدرت‌ها در مقابل خون بی‌گناهان بود
رئیس‌جمهور در دیدار «زیاد نخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، با تبریک پیروزی مقاومت و ملت فلسطین بر دشمن صهیونیستی و نیز تسلیت به مناسبت شهادت جمع زیادی از مردم و فرماندهان و رزمندگان مقاومت فلسطینی اظهار داشت: شکستن ابهت قدرت‌های بزرگ در مقابل خون انسان‌های بی‌گناه، ثمره 15 ماه مقاومت ملت فلسطین بود.
پزشکیان با بیان اینکه هرچه تلاش و هر قدر هزینه می‌شد، باز هم به این شکل عیان و مؤثر ذات و چهره جنایتکار و نسل‌کش رژیم صهیونیستی و حامیانش برای جهانیان آشکار نمی‌شد، افزود: ننگ این جنایات به هیچ وجه از چهره رژیم صهیونیستی و حامیانش پاک نخواهد شد.
وی با اشاره به تلاش‌های دشمنان برای ایجاد و تقویت اختلاف میان امت اسلامی و در میان مردم کشورهای اسلامی تصریح کرد: عمیقا باور دارم که باید دست به دست هم دهیم و اختلاف و تفرقه را کنار بگذاریم، چرا که رژیم صهیونیستی و حامیانش دقیقا روی اختلافات ما انگشت گذاشته و از اختلافات بین ما علیه خودمان سوءاستفاده می‌کنند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم فلسطین و مقاومت اسلامی خواهد ایستاد، گفت: کشورهای اسلامی باید در کنار یکدیگر، ملت فلسطین و مردم غزه را یاری کنند تا این منطقه را به شایستگی بازسازی کنند؛ اطمینان دارم که اگر با یکدیگر متحد و منسجم باشیم، به حول و قوه الهی می‌توانیم همه مشکلات را پشت سر بگذاریم.
«زیاد نخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در این دیدار با بیان اینکه ملت قهرمان فلسطین با مقاومت خود افتخاری آفرید که تا ابد بر سینه امت اسلامی می‌درخشد، خاطرنشان کرد: جنبش جهاد اسلامی از ابتدای عملیات طوفان ‌الاقصی دوشادوش برادران خود در جنبش حماس و دیگر گروه‌های مقاومت ایستاد. همچنین قدردان حمایت‌های بی‌بدیل جمهوری اسلامی ایران هستیم و از رشادت‌های برادران خود در حزب‌الله لبنان نیز قدردانی می‌کنیم.
«زیاد نخاله» اظهار داشت: امروز دشمن صهیونیستی به دنبال این است که آنچه را نتوانست در میدان نظامی به دست بیاورد، در میدان سیاسی کسب کند و حامیان این رژیم، در این عرصه نیز در حال بسترسازی برای موفقیت او هستند و این هوشیاری بیشتر ما را طلب می‌کند.
رئیس‌جمهور از نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا بازدید کرد
رئیس‌جمهور همچنین از نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا که با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت ایرانی و هیئت‌های تجاری از کشورهای روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس برگزار شده است، بازدید کرد.
رئیس‌جمهور و هیئت همراه از تعدادی از غرفه‌ها بازدید کرده و ضمن گفت‌وگو با مدیران و متخصصان صنایع گوناگون، بر نقش کلیدی توسعه تعاملات تجاری با اوراسیا تأکید کرد.
پزشکیان این نمایشگاه را فرصتی مهم برای توسعه روابط تجاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا برشمرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت که در این بازدید رئیس‌جمهور را همراهی می‌کرد، با اشاره به قرارداد تجارت آزاد ایران و اتحادیه اوراسیا، این نمایشگاه را گامی مؤثر در مسیر افزایش صادرات و تقویت همکاری‌های بین‌المللی دانست.