استمرار گستاخی اروپا با انتشار بیانیه جدید
سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس در ادامه موضعگیریهای گستاخانه، با انتشار بیانیهای مشترک، باز هم به زیادهخواهی پرداختند.
سرویس سیاسی-
تروئیکای اروپا در ادامه موضعگیریهای گستاخانه، با انتشار بیانیهای مشترک، باز هم به زیادهخواهی پرداختند.
سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس در بیانیهای مشترک پس از رایزنیها با ایران بیان کردند که در این گفتوگوها توافق شد تا رایزنیهای دیپلماتیک ادامه داشته باشد.
در بیانیه تروئیکای اروپایی آمده است: مدیران سیاسی انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو با کاظم غریب آبادی، همتای ایرانی خود دیدار و درباره برنامه هستهای ایران و تحریمها، مسائل دوجانبه و وضعیت منطقه گفتوگو کردند.
این سه کشور اعلام کردند: توافق شد که گفتوگوهای دیپلماتیک را در آینده نزدیک ادامه دهیم.
اشاره طرف اروپایی درباره برنامه هستهای ایران در حالی است که این سه کشور در توافق برجام، به هیچ عنوان به تعهدات خود عمل نکردند. محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه پیش از این گفته بود که طرف اروپایی 11 تعهد داشت ولی به هیچ کدام از تعهدات خود عمل نکرد.
همچنین اشاره تروئیکای اروپا به مسائل منطقهای در حالی است که اولا مسائل غرب آسیا به هیچ عنوان به طرف اروپایی ارتباطی ندارد و این موضوع باید توسط دولتهای منطقه بررسی شود. ثانیا تروئیکای اروپا همواره حامی اقدامات تروریستی و جنایتکارانه در منطقه غرب آسیا بوده است و به همین دلیل، این سه کشور اروپایی در جایگاه متهم قرار دارند.
درخصوص تحریمها نیز باز هم طرف اروپایی در جایگاه متهم قرار دارد و باید به ایران جواب پس بدهد. متاسفانه طرف اروپایی از رویکرد دولت پزشکیان در سیاست خارجی سوءاستفاده کرده و با موضعگیریهای گستاخانه خود، جای طلبکار و بدهکار را عوض کرده است.
روز پنجشنبه و جمعه گذشته مجید تختروانچی و کاظم غریبآبادی، معاونان وزیر امور خارجه در ژنو با مقامات اروپایی دیدار و گفتوگو کردند.
غریبآبادی درخصوص دیدار با انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: «با انریکه مورا گفتوگوی صریحی در مورد طیفی از موضوعات و همچنین چشم انداز مذاکرات هستهای و رفع تحریم در پرتو تحولات جدید داشتیم.
به مورا گفته شد اتحادیه اروپا باید دست از رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه خود در قبال موضوعات و چالشهای این قاره و مسائل بینالمللی بردارد؛ اروپا نباید مشکلات و اشتباهات خودش، از جمله در رابطه با منازعه اوکراین، را با درگیر کردن دیگران فرافکنی کند.
اروپا با رفتار همدستانهای که بهویژه سه کشور مهم آن در قبال نسلکشی در غزه داشتهاند، اکنون هیچ جایگاه اخلاقی برای نصیحتکردن دیگران در مورد حقوق بشر ندارد.»
معاون وزیر خارجه در پایان تاکید کرد: «اروپا در موضوع هستهای ایران نیز به دلیل عدم برخورداری از روحیه مسئولیتپذیری و اعتماد به نفس لازم، مدتها است از بازیگری تاثیرگذار فاصله گرفته است. اروپا نیازمند خودبازیابی است.»