kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۸۶۷۱
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱

 آزمایش سلاح اتمی در روسیه، 5 روز مانده به انتخابات آمریکا!

 
 
 
5 روز مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دولت روسیه به فرمان ولادیمیر پوتین موشک اتمی آزمایش کرد؛ نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که مردم آمریکا به شدت از تشدید تنش‌ها در اوکراین و غرب آسیا و شروع یک جنگ اتمی نگران هستند.
5 روز مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تمامی نظرسنجی‌ها از رقابت نزدیک هریس و ترامپ (هردو 49درصد) حکایت دارد. بر اساس داده‌های منتشرشده در روز سه‌شنبه، بیش از ۵۱میلیون آمریکایی پیش از انتخابات سراسری هفته آینده در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده‌اند. تقریباً ۲۶.۸میلیون نفر برای رأی دادن به مراکز رأی‌گیری مراجعه کرده‌اند و ۲۴.۶میلیون نفر دیگر از طریق پست رأی داده‌اند. این در حالی است که حزب دموکرات بیشتر از جمهوری‌خواهان به صورت زودهنگام رای داده‌اند. 
در صحنه سیاست داخلی نگرانی‌ها از تشدید خشونت سیاسی پس از انتخابات حکایت دارد. بر اساس نتایج نظرسنجی که شبکه خبری ای‌بی‌سی انجام داده، 66درصد از رأی‌دهندگان آمریکایی معتقدند که ترامپ آمادگی پذیرش شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 را ندارد. اما در انتخابات ریاست‌جمهوری این دوره گفته می‌شود سیاست خارجی نقش بسیار ویژه‌ای دارد. گزارش‌ها حاکی است سایه جنگ‌های غزه و اوکراین و مسئله تایوان به شدت روی انتخابات این دوره سنگینی می‌کند. گفته می‌شود رای‌دهندگان خشمگین مسلمان و عرب آمریکایی که صدای اعتراض‌شان به همراهی کامل دولت دموکرات بایدن با رژیم اسرائیل در جنگ غزه، شنیده نشد، ‌اکنون ناامید از هرگونه تغییر در روند سیاست خاورمیانه‌ای «هریس» در دولت احتمالی او، ‌ قصد دارند این بی‌اعتنایی و خیانت حزب دموکرات را با عدم حمایت از هریس در پای صندوق‌های رای پاسخ دهند. طی ماه‌های گذشته کارزای برای عدم رای به هریس در میان مسلمانان شکل گرفته است. به گزارش ایرنا به نقل از رسانه‌های آمریکایی ناامیدی و خشم جامعه عرب و مسلمان آمریکایی از شکست دولت بایدن در مهار جنگ در غزه و عدم وجود نشانه‌های واضح از تغییر در رفتارهای انتخاباتی هریس تنها به سود «دونالد ترامپ» جمهوری‌خواه بوده است. کمپین او به شدت در جوامع مسلمان و عرب تبلیغ کرده و در تلاش است تا حمایت رهبران آن را به دست آورد.وعده ترامپ مبنی بر این که در صورت راهیابی به کاخ‌سفید به جنگ غزه پایان خواهد داد، مورد توجه آمریکایی‌های مسلمان و عرب قرار گرفته است. نامزد جمهوری‌خواهان ‌در هفته‌های اخیر چندین‌بار با رهبران مسلمان در میشیگان ملاقات کرده است. از سوی دیگر ائتلاف «مسلمانان حامی ترامپ» در چندین ایالت در حال تشکیل و فعالیت برای پیروزی ترامپ است. با این وجود مسلمانان آمریکایی رویکرد حمایتی ترامپ از رژیم صهیونیستی را نیز از یاد نبرده‌اند و به خوبی می‌دانند که انتخاب بین هریس و ترامپ انتخاب بین بد و بدتر خواهد بود.
جنگ اوکراین و آزمایش هسته‌ای روسیه
سایه جنگ اوکراین نیز بر انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به شدت سنگینی می‌کند هریس در ادامه رویکرد بایدن قول داده است که به حمایت از اوکراین تا هر زمان که لازم باشد ادامه خواهد داد، رویکردی که شعله‌های جنگ اوکراین را روزبه‌روز شعله‌ورتر می‌کند. اما در نقطه مقابل ترامپ قول داده است که به حمایت نظامی از اوکراین پایان داده و جنگ اوکراین را با توافق با روسیه خاتمه دهد از این جهت روسیه مخالف پیروزی هریس و طرفدار پیروزی ترامپ در این انتخابات تلقی می‌شود. دیروز رسانه‌های روسیه از جمله اسپوتنیک گزارش دادند که ارتش روسیه به منظور شبیه‌سازی «پاسخ عظیم» به اولین حمله اتمی دشمن، موشک‌های اتمی جدید خود را آزمایش کرده است. به گفته کارشناسان این آزمایش اتمی با هدف تاثیرگذاری بر انتخابات آمریکا و تقویت موضع ترامپ و تضعیف جایگاه هریس در افکار عمومی آمریکا انجام شده است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که مردم آمریکا از تشدید جنگ‌های منطقه‌ای غزه و اوکراین به شدت نگران هستند ترامپ خود را به عنوان کسی جا زده است که می‌تواند جلوی یک جنگ اتمی جهانی را بگیرد. ترامپ همچنین بارها هشدار داده است که در صورت پیروزی هریس جنگ جهانی سوم اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. با اعلام ولادیمیر پوتین ارتش روسیه در رزمایش خود یک موشک بالستیک قاره‌پیما با قابلیت حمل کلاهک اتمی از نوع «یارس» را از سکوی پرتاب «پلستسک» در شبه‌جزیره کامچاتکا در خاور دور روسیه و در اقیانوس آرام شلیک کرد. موشک یارس در سال ۲۰۰۷ توسعه یافت. این یک موشک گرماهسته‌ای است که می‌تواند با چهار کلاهک که به صورت تکی برای حمله به اهداف مختلف حمله کنند، عمل کند. بر اساس گزارش اسپوتنیک روسیه موشک‌های اتمی را از زمین، هوا و دریا و با هدف شبیه‌سازی یک واکنش گسترده به حمله‌ای از سوی غرب آزمایش کرد. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، ۲ زیردریایی هسته‌ای در دریای برنت واقع در شمالگان و در دریای اوخوتسک در اقیانوس آرام موشک‌های بالستیک را شلیک کردند. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه هنگام برگزاری این رزمایش اتمی گفت: «با توجه به تنش‌های ژئوپلیتیکی فزاینده و ظهور تهدیدها و خطرات خارجی جدید، داشتن نیروهای راهبردی مدرن و دائماً آماده برای استفاده از اهمیت زیادی برخوردار است.» وی در ادامه افزود: استفاده از سلاح هسته‌ای اقدامی ضروری برای تضمین امنیت کشورمان به‌شمار می‌آید. ما به بهبود نیروهای بازدارنده راهبردی خود ادامه خواهیم داد. از منابع لازم برای این منظور برخورداریم. سه‌گانه هسته‌ای ضمانت قابل اعتمادی برای حاکمیت کشور است.
چین و انتخابات آمریکا
چین موضع دوگانه‌ای در مقابل انتخابات آمریکا دارد ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود طی سال‌های 2016 تا 2020 با رویکرد «اول آمریکا» تعرفه‌های سنگینی علیه چین وضع کرد و در همین راستا جنگ تجاری گسترده‌ای بین دوطرف شکل گرفت. طی روزهای اخیر «جی دی ونس» معاون دونالد ترامپ با بیان اینکه هکرهای چین تلفن‌های او و ترامپ را هدف قرار داده‌اند، ادعا کرده بود که چین در تلاش برای جلوگیری از پیروزی ترامپ است. ونس گفت: «آنچه نشان می‌دهد این است که چینی‌ها تشخیص می‌دهند که کامِلا هریس رهبر ضعیفی است و دونالد ترامپ رهبری قدرتمندی را ارائه می‌کند، بنابراین آنها سعی می‌کنند هر کاری که می‌توانند برای جلوگیری از بازگشت ترامپ به کاخ‌سفید انجام دهند». 
علی‌رغم ادعای معاون ترامپ، کارشناسان بر این باور هستند که رویکرد ترامپ در مورد مسئله تایوان بسیار به نفع چین است و چینی‌ها حداقل در این موضوع هم که شده مایل هستند ترامپ به قدرت برسد. دونالد ترامپ، بارها در کارزارهای انتخابای خود گفته که تایوان باید برای حفاظت از خود هزینه بپردازد. ترامپ همچنین این جزیره را به سرقت تجارت نیمه‌رساناهای آمریکا متهم کرده است. ترامپ هفته گذشته در یک مصاحبه که در پادکستی با عنوان «تجربه جو روگان» منتشر شد، بار دیگر اظهارات خود مبنی بر سرقت صنایع نیمه‌هادی آمریکا توسط تایوان و لزوم پرداخت هزینه‌های حمایتی توسط تایپه را تکرار کرد. این اظهارات همچون گذشته به کاهش ارزش سهام شرکت صنایع نیمه‌هادی تایوان منجر شد. یک سخنگوی دولت چین نیز در اظهارنظر تازه‌ای اعلام کرد اگر ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پیروز شود، چون سیاستش مثل همیشه «اول آمریکا» خواهد بود، تایوان را کنار می‌گذارد. 
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، یکی از سخنگوهای دفتر امور تایوان در چین در پاسخ به اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه تعرفه‌های بیشتری را بر چین وضع می‌کند اگر که پکن وارد جنگ با تایوان شود، گفت: «این که آیا آمریکا در تلاش برای محافظت یا آسیب رساندن به تایوان است، من معتقدم اکثر هموطنان تایوانی ما قبلاً یک قضاوت منطقی انجام داده‌اند و به وضوح می‌دانند که آنچه آمریکا آن را دنبال می‌کند همیشه سیاست اول آمریکا است.» «ژو فنگلیان»، سخنگوی دفتر امور تایوان در چین همچنین گفت که ترامپ همیشه منافع آمریکا را در اولویت قرار داده است. وی ادامه داد، مردم تایوان می‌دانند که هر لحظه ممکن است به دست فراموشی سپرده شوند. وزیر اقتصاد تایوان نیز دیروز به خبرنگاران در تایپه گفت که با توجه به ادامه مبارزات انتخاباتی آمریکا، اظهارنظری درباره گفته‌های ترامپ نخواهد کرد و فقط گفت: «امیدوارم آمریکا یک انتخابات دموکراتیک موفقیت‌آمیز داشته باشد.»