گاردین خبر داد
هراس انگلیس از شوک قیمت جهانی نفت
رئیس بانک انگلستان در هشداری اعلام کرد که قیمت جهانی نفت به دلیل نگرانیها در مورد اختلال در تأمین نفت از خاورمیانه، روند افزایشی دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ «اندرو بیلی» در مصاحبه با گاردین گفت که در پی تشدید درگیریهای منطقه، احتمال بروز یک شوک انرژی مشابه بحرانهای دهه ۱۹۷۰ وجود دارد. این وضعیت باعث افزایش قیمت نفت به میزان سه درصد شده است.
او افزود که نگرانیهای ژئوپلیتیکی بسیار جدی هستند و این بانک وضعیت را به دقت زیر نظر دارد. اگر اوضاع واقعا بد شود جلوگیری از افزایش قیمت نفت واقعا سخت خواهد شد. تغییرات قیمتی ناشی از این درگیریها نشاندهنده عدم اطمینان در بازار جهانی و نگرانی از تأثیرات منفی بر قیمت نفت و تأمین انرژی است.
گفتنی است، برخی منابع از احتمال افزایش قیمت نفت به ۱۰۰ دلار در هر بشکه در صورت اختلال در عرضه نفت در منطقه خبر دادهاند. قیمت نفت برنت دیروز به ۷۷ دلار و 50 سنت و نفت وست تگزاس آمریکا ۷۳ دلار و 60 سنت در هر بشکه رسیده است و روند قیمتهای آتی تحویل نفت در ماههای آینده هم روند افزایشی دارد.
اقتصاد اروپا، قربانی آمریکا
همچنین صنعت خودرو در اتحادیه اروپا در حال حاضر با بدترین ماههای خود از زمان همهگیری کووید ۱۹ مواجه شده است. فروش خودرو در اتحادیه اروپا در هشت ماه اول سال ۲۰۲۴ نسبت به همان دوره سال گذشته، ۲۰۰ هزار دستگاه کاهش یافته و پیشبینی میشود وضعیت بدتر شود.
بر اساس گزارش راشاتودی، فروش خودروهای الکتریکی هم سقوط داشته است به طوری که فروش خودروهای برقی هشت و سه دهم درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و ۱۴۰ هزار دستگاه کمتر به فروش رفته است. در این میان فروش در کشورهای بزرگی مانند آلمان و ایتالیا در هشت ماه نخست سال نیز با کاهش مواجه بودند و پیشبینی میشود که این روند ادامه داشته باشد.
به گفته «فردیناند دودنهوف»؛ بنیانگذار مرکز تحقیقاتی خودرو، «چند ماه آینده برای صنعت خودرو اروپا بسیار دشوار خواهد بود و برآورد کرده که وضعیت بدتر از دوران همهگیری کرونا خواهد بود؛ به طوری که حتی کشور صنعتی آلمان به شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت که بازسازی بازار تا قبل از سال ۲۰۲۶ امکانپذیر نخواهد بود.»
در این میان شرکت فولکسواگن، بزرگترین خودروساز اتحادیه اروپا، اعلام کرده که برای اولین بار در طول ۸۷ سال تاریخ خود احتمالا اخراج کارکنان یا حتی توقف تولید را در نظر دارد. بر اساس آمارهای رسمی آلمان در فصل دوم سال ۲۰۲۴ نیز با کاهش اقتصادی مواجه بوده است. ضعف در بخش خودروسازی اصلیترین عامل کاهش تولید صنعتی در ماه جولای بوده و این کشور ممکن است با رکود دیگری مواجه شود.
گفتنی است، اعمال تحریمهای مختلف علیه نیمی از جمعیت جهان که با تحمیل آمریکا رخ داده، اقتصاد اروپا را فلج کرده، بخصوص که بار هزینهای جنگ ناتو با روسیه، روی دوش اروپاییهاست.