با امید به تغییر شرایط جنگ به نفع زلنسکی
غرب نخستین محموله اف-16 را تحویل اوکراین داد
در ادامه حمایتهای غربیها از اوکراین در جنگ با روسیه، شبکه آمریکایی بلومبرگ خبر داد که اولین محموله از جنگندههای اهدایی اف-16 غرب وارد کیف شده است درحالی که به گفته کارشناسان و رسانههای غربی این جنگندهها قادر به تغییر اوضاع در اوکراین نیستند.
بلومبرگ به نقل از «منابع مطلع» نوشته است که چهارشنبه گذشته اولین سِری از جنگندههای اف-16 ساخت آمریکا وارد اوکراین شده است. این منابع که خواستند نامشان فاش نشود گفتهاند تعداد این جنگندهها «کم» است. مقامهای اوکراین هنوز درباره اینکه جنگندههای اف-16 وارد این کشور و تحویل آنها شده یا خیر اظهارنظر نکردهاند. هنوز مشخص نیست که کدام کشور منشا این هواپیماهای جنگی ارسالی به اوکراین است.
بر اساس گزارش رسانههای غربی سال گذشته گروهی از کشورهای ناتو از جمله دانمارک، هلند، بلژیک، کانادا، لوکزامبورگ، نروژ، لهستان، پرتغال، رومانی و سوئد، ائتلاف موسوم به «اف-16» را تشکیل دادند. یونان، آمریکا، بلغارستان و فرانسه بعداً به آن پیوستند.در حالی که هلند و دانمارک متعهد شدند که به ترتیب 24 و 19 هواپیمای اف-16 را از ذخایر خود به اوکراین بدهند، برخی دیگر از کشورهای عضو ناتو متعهد به آموزش خلبانان اوکراینی شدند.اخیرا مقامات سوئد اعلام کردند که این کشور تعداد 6 فروند جنگنده اف-16 به اوکراین خواهد داد. علیرغم تشکیل این ائتلاف کارشناسان و رسانههای غربی بر این باور هستند که این جنگندهها تغییر محسوسی در موازنه قوا به نفع اوکراین و به ضرر روسیه ایجاد نخواهد کرد و اوکراین در این جنگ حتی با وجود دریافت اف-16 پیروز نخواهد شد. تارنمای شبکه اسکای نیوز در گزارشی در همین زمینه نوشت: اگرچه حضور این جنگندهها باعث افزایش روحیه نیروهای اوکراینی شده است و تاثیر روانی مثبتی بر آنها خواهد گذاشت اما این جنگندهها کمک ملموسی به اوکراین نخواهند کرد. به گزارش ایرنا، در گزارش اسکای نیوز آمده است: اوکراین پس از تحویل جنگندههای اف-۱۶ نباید انتظار چرخش سریع در درگیری با مسکو را داشته باشد زیرا سامانههای موشکی پدافند هوائی اس-۳۰۰ و اس-۴۰۰ روسیه دامنه فعالیت این جنگندهها را بسیار محدود خواهند کرد. این گزارش میافزاید: یکی از تهدیدات اصلی که جنگندههای اف-۱۶ اوکراین در آسمان با آن مواجه خواهند شد، جنگنده روسی سوخو-۳۵ است که با تکیه بر رادار دوربرد خود میتواند تا هشت هدف را به طور همزمان رهگیری و منهدم کند.
در ادامه گزارش اسکای نیوز آمده است: از سوی دیگر استفاده از جنگندههای اف-۱۶ برای پشتیبانی از اقدامات تهاجمی نیروهای زمینی ارتش اوکراین نیز با توجه به سیستمهای دفاعی پیشرفته نظیر سامانههای موشکی پدافند هوائی اس-۳۰۰ و اس۴۰۰ که ارتش روسیه در خدمت خود دارد، با خطرات زیادی همراه خواهد بود. بر اساس این گزارش، بیشک حضور جنگندههای اف-۱۶ در اوکراین، قدرت نظامی این کشور را افزایش داده و دفاع هوائی آن را تقویت خواهد کرد اما به خودی خود قادر به تغییر سرنوشت جنگ نخواهد بود.