اعلام سیدبندی کشتی آزاد و فرنگی المپیک
همگروهی امامی با کایل دیک آمریکایی و زارع با آکگل مسیر ساروی تا رسیدن به فینال هموار است
اتحادیه جهانی کشتی سیدبندی رقابتهای کشتی المپیک پاریس را اعلام کرد تا مسیر آزاد و فرنگیکاران ایران برای رسیدن به مدال مشخص شود.
سرویس ورزشی-
رقابتهای کشتی در بازیهای المپیک پاریس از 15 مردادماه با رشته فرنگی شروع خواهد شد. تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان با کسب 6 سهمیه در این آوردگاه مهم حضور خواهد داشت. شاگردان رنگرز با ترکیب مهدی محسننژاد در 60 کیلو، سعید اسماعیلی در 67 کیلو، امین کاویانینژاد در 77 کیلو، علیرضا مُهمدی در 87 کیلو، محمدهادی ساروی در 97 کیلو و امین میرزازاده در 130 کیلوگرم در این رقابتها حضور دارند.
مسابقات کشتی آزاد در المپیک پاریس از 19 مردادماه برگزار خواهد شد و تیم ملی کشتی آزاد که نتوانست سهمیه کامل را در این مسابقات به دست بیاورد با حضور 5 کشتیگیر در این رقابتها شرکت میکنند. رحمان عموزاد در 65 کیلو، یونس امامی در 74 کیلو، حسن یزدانی در 86 کیلو، امیرعلی آذرپیرا در 97 کیلو و امیرحسین زارع در 125 کیلو ترکیب تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات المپیک را تشکیل میدهند.
اما در فاصله 3 هفته تا شروع این رقابتها، اتحادیه جهانی کشتی با اعلام ۸ نفر برتر رنکینگ اوزان المپیکی کشتی آزاد و فرنگی نحوه سیدبندی و رویارویی نفرات برتر در رقابتهای المپیک را مشخص کرد. طبق سیدبندی اعلام شده از سوی اتحادیه جهانی کشتی، نفرات اول، چهارم، پنجم و هشتم رنکینگ در بالای جدول مسابقات المپیک در هر وزن قرار میگیرند و نفرات دوم، سوم، ششم و هفتم رنکینگ نیز در سمت دیگر جدول قرار خواهند گرفت. در هر وزن رقابتهای کشتی المپیک ۱۶ کشتیگیر حضور دارند.
طبق سیدبندی اعلام شده، ۸ نفر برتر رنکینگ در دور نخست مسابقات المپیک مقابل ۸ کشتیگیر دیگر حاضر در این مسابقات طبق قرعه مبارزه خواهند کرد و در صورت برتری، در دور دوم و مرحله یک چهارم نهائی در بالای جدول نفرات اول و هشتم برابر هم قرار میگیرند و نفرات چهارم و پنجم رنکینگ نیز مقابل یکدیگر به میدان میروند. همچنین در پایین جدول در دور دوم و مرحله یک چهارم نهائی، نفرات دوم و هفتم رنکینگ به مصاف هم میروند و نفرات سوم و ششم نیز برابر هم مبارزه خواهند کرد.
در مرحله نیمه نهائی نیز نفرات اول و چهارم رنکینگ در صورت شکست رقبا به مصاف هم میروند و نفرات دوم و سوم نیز رو در روی یکدیگر قرار میگیرند و طبق این سیدبندی نفرات اول و دوم رنکینگ تا فینال برابر هم قرار نمیگیرند. ۸ نفر برتر رنکینگ در هر وزن المپیکی بر اساس جایگاه و امتیاز کشتیگیران در رقابتهای قهرمانی جهان ۲۰۲۳، مسابقات قهرمانی قارهای ۲۰۲۴ و مسابقات رنکینگ زاگرب کرواسی و بوداپست مجارستان مشخص شدهاند.
قرعه مناسب برای ساروی
در کشتی فرنگی، مسیر ساروی برای رسیدن به فینال هموار است. محمدهادی ساروی دارنده مدالهای برنز المپیک و طلای جهان، نماینده وزن ۹۷ کیلوگرم ایران در المپیک پاریس است. ساروی در رده سوم رنکینگ جای دارد. او در دور نخست طبق قرعه به مصاف یکی از ۸ کشتیگیر خارج از رنکینگ میرود و در صورت برتری در دومین مبارزه به مصاف برنده آروی ساوولاینن دارنده مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان ۲۰۱۹ و نقره اروپا از فنلاند و حریفش در دور نخست خواهد رفت. کشتیگیران لیتوانی و بلاروس نیز در گروه ساروی قرار دارند و کشتیگیر ایران مسیر نه چندان دشواری برای رسیدن به فینال خواهد داشت. ساروی و آرتور الکسانیان کشتیگیر ۳۴ ساله ارمنستانی و دارنده ۴ طلای جهان و المپیک در صورت شکست همه رقبای خود در فینال به مصاف هم میروند.
امین میرزازاده کشتیگیر با اخلاق و عنواندار ایران در وزن ۱۳۰ کیلوگرم المپیک پاریس است. میرزازاده تنها فرنگیکار ایران است که در رده نخست رنکینگ جای دارد. دارنده مدال طلای جهان ۲۰۲۳ در دور نخست به مصاف یکی از ۸ کشتیگیر خارج از رنکینگ مبارزه میکند و در صورت برتری با برنده آدام کون آمریکایی و رقیبش در دور نخست مبارزه خواهد کرد. در غیاب رضا کایالپ ترکیهای که به دلیل دوپینگ از المپیک محروم شد، میخایین لوپز اسطوره سنگین وزن جهان و دارنده ۴ طلای المپیک و ۵ طلای جهان از کوبا، جدیترین رقیب میرزازاده برای رسیدن به مدال طلای المپیک است. لوپز در بین ۸ نفر برتر رنکینگ قرار ندارد و مصاف او با میرزازاده در هر مرحلهای امکانپذیر خواهد بود.
در وزن ۶۰ کیلوگرم کار محسننژاد مقابل عنوانداران جهان و المپیک سخت است. محسننژاد در دور نخست طبق قرعهکشی با یکی از ۸ کشتیگیر خارج از رنکینگ مبارزه میکند. او در دومین مبارزه و در یک چهارم نهائی در یک مبارزه دشوار، کنچیرو فومیتا دارنده مدال نقره المپیک توکیو و ۲ طلای جهان را در پیش خواهد داشت. ژولامان شارشنبکوف دارنده مدالهای طلای جهان ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ از قرقیزستان و یکی از شانسهای اصلی کسب عنوان قهرمانی نیز در گروه محسننژاد قرار دارد.
در وزن 67 کیلوگرم، سعید اسماعیلی در صورت پیروزی در مبارزه نخست مقابل یکی از ۸ کشتیگیر خارج از رنکینگ، در یک مصاف دشوار با طعم انتقام به مصاف لوییز اورتا سانچس دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۲۰ توکیو و طلای ۲۰۲۳ جهان از کوبا میرود. در اوزان 77 و 87 کیلوگرم کاویانینژاد و مهمدی در بین ۸ نفر برتر رنکینگ قرار ندارند و وضعیت رقبای او پس از قرعهکشی مشخص خواهد شد.
همگروهی امامی با کایل دیک آمریکایی
اما در کشتی آزاد و در وزن ۶۵ کیلوگرم، رحمان عموزاد دارنده مدال طلای جهان در رده دوم رنکینگ جای دارد. اسماعیل موسوکایف کشتیگیر روسیالاصل مجارستان و دارنده مدال طلای جهان ۲۰۲۳ و حاجی علیاف دارنده مدالهای نقره و برنز المپیک و ۳ طلای جهان از آذربایجان نیز در سمت جدول عموزاد قرار دارند تا او کار سختی برای رسیدن به نیمه نهائی و فینال داشته باشد.
در وزن ۷۴ کیلوگرم، یونس امامی در رده هشتم رنکینگ قرار دارد. امامی در دور نخست با یکی از ۸ کشتیگیر غیر رنکینگ طبق قرعه مبارزه میکند و در صورت برتری برای رسیدن به نیمه نهائی، در سختترین و حساسترین مبارزه خود که میتواند حکم فینال زودهنگام را داشته باشد، کایل دیک دارنده مدال برنز المپیک و ۴ طلای جهان از آمریکا را پیشرو خواهد داشت.
حسن یزدانی چهره شاخص و عنواندار ایران در رده دوم رنکینگ جای دارد. یزدانی در صورت برتری در دور نخست، در دومین مبارزه به مصاف برنده دارن کوروگلیف کشتیگیر روسیالاصل یونان و دارنده ۲ مدال طلای اروپا و حریفش در دور نخست مبارزه خواهد کرد. مایلس آمینه از سن مارینو یا کشتیگیر مغول حریفان احتمالی یزدانی در نیمه نهائی خواهند بود. آرون بروکس که با شکست دیوید تیلور در انتخابی تیم ملی آمریکا راهی المپیک میشود در بین ۸ نفر برتر رنکینگ حضور ندارد و ممکن است در هر مرحلهای با حسن یزدانی روبهرو شود.
امیرعلی آذرپیرا نماینده وزن ۹۷ کیلوگرم ایران در این رقابتهاست که جایی در بین ۸ نفر برتر رنکینگ ندارد و باید منتظر قرعه او در این رقابتها باشیم. اما در وزن 125 کیلوگرم، امیرحسین زارع دارنده مدالهای طلای جهان و برنز المپیک و یکی از بختهای اصلی ایران برای کسب مدال طلای المپیک، تنها کشتیگیر ایران است که در رده نخست رنکینگ قرار دارد. زارع در صورت برتری در دور نخست، در مبارزه دوم به مصاف برنده دنگ از چین و حریفش میرود. طاها آکگل ترک نیز با قرار گرفتن در رده چهارم رنکینگ در سمت جدول زارع قرار دارد و احتمال رویارویی آنها در نیمه نهائی وجود دارد.