علوم و معارف دفاع و مقاومت وارد دروس دانشگاهی میشود
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای دفاع مقدس در اولین گردهمایی معاونین و استادان درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت گفت: این درس از ترم آینده جزء واحدهای الزامی تدریس در دانشگاهها خواهد شد.
اولین گردهمایی سراسری معاونین آموزشی دانشگاهها و اساتید درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت صبح دیروز (یکشنبه) در تالار خلیجفارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این گردهمایی امیر سرتیپ «نبی سهرابی» جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار «نادر ادیبی» مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، و جمعی از خانواده معزز شهدا حضور یافتند.
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در ابتدای این مراسم اظهار داشت: هدف از تشکیل این گردهمایی آشنایی جوانان و نوجوانان کشورمان با ارزشهای دفاع مقدس است.
امیر سهرابی افزود: باید برای نسل جوان و دانشجویان برنامه داشته باشیم تا فرمان فرمانده معزز کل قوا اجرائی شود و فرهنگ دفاع مقدس را به نسل جوان منتقل کنیم.
وی با بیان اینکه آیا صرف بیان خاطرات، نبردها و عملیاتهای دفاع مقدس مشکل را حل میکند و آیا با گفتن تاریخ دفاع مقدس میتوانیم فرهنگ دفاع مقدس منتقل کنیم، گفت: مسلما باید روشهای دیگری در عرضه درس دفاع مقدس و مقاومت را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
امیر سهرابی بیان کرد: باید مفاهیم و فرهنگ دفاع مقدس به گونهای به جوانان و دانشجویان منتقل شود تا جوانان به رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و پیروزیهایشان، افتخار و احساس غرور کنند.
در ادامه سرهنگ «حمید حیدری» رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اظهار داشت: طبق آئیننامه اجرائی ابلاغی از اول مهرماه درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت به عنوان درس دو واحدی عمومی الزامی در جدول انتخاب واحد خواهد آمد.
سرهنگ حیدری با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی که جوانان دفاع مقدس را ندیدند و باید فرهنگ دفاع مقدس به نسل جوان منتقل شود، گفت: این درس بینشی است که میتواند در حل مسائل آینده به ما کمک کند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: از سال تحصیلی ۸۷- ۸۸ تاکنون قریب به سه میلیون دانشجو درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت را گذراندهاند.
وی با تاکید بر اینکه درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت از مهرماه در دانشگاههای سراسر کشور ارائه خواهد شد، گفت: تاکنون بیش از ۷۸ هزار کلاس درس علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت برگزار شده که از ترم ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ مهرماه این کلاسها به بیش از پنج برابر خواهد شد.
حیدری با تاکید بر اینکه از ابتدای تدریس این درس تاکنون در حوزههای مختلف آسیبشناسی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: با توجه به تحولات نسلی بازنگری در درس علوم و معارف دفاع مقدس صورت گرفته است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: در مقطع کارشناسی ارشد مباحث تخصصی دفاع مقدس جزو دروس تخصصی ارائه خواهد بود.
همچنین در این مراسم از کتاب تاریخ شفاهی «جرقههای آتش منحنی سپاه» نوشته عباس حیدریمقدم با حضور مقامات لشکری و کشوری رونمایی شد.
در پایان این مراسم از خانواده شهیدان سردار سرلشکر پاسدار «احمد سوداگر» و امیر سرتیپ ستاد «سید علیاکبر موسوی قویدل» قدردانی شد.