kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۰۹۷۰
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۵
وزیر صمت خبر داد

تخصیص ۴۳ میلیارد دلار ارز به بخش صنعت در ۱۴۰۲

 
 
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ارز تخصیصی برای بخش صنعت در سال گذشته 29 میلیارد و 500 میلیون دلار تعیین شده بود اما تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۴۳ میلیارد دلار افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، عباس علی‌آبادی روز گذشته در حاشیه همایش روز ملی صنعت و معدن در سالن سران اجلاس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دولت سیزدهم به حل مسئله صنعت اهتمام ویژه‌ای داشت و در وزارت صمت، مسائل صنعت را فهرست کرده و به موضوعات و رفع موانع پرداختیم.
وی افزود: مشکلاتی که در صنعت وجود دارد مربوط به دوره خاصی نیست؛ بلکه هر دوره مشکلات خود را دارد که باید در همان زمان مورد رسیدگی قرار گیرند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ابر چالش تنوع نرخ ارز است، گفت: این امر منجر به تعهدات ارزی است و باید در یک برنامه کلی، نظام تک نرخی را در ارز مشخص کنیم.
وی بیان داشت: شرکت‌ها از جمله فولادی‌ها در صورتی که محصولات رقابت‌پذیر داشته باشند می‌توانند اقدام با صادرات کنند.
علی‌آبادی با بیان اینکه صنایع ما اغلب صادرات محور نیستند، گفت: صنایع ما وابسته به دریافت کمک و حمایت هستند. ما به‌اندازه کافی آموزش در اختیار صنایع قرار نمی‌دهیم بایستی آموزش‌های حقوقی و تخصصی صورت بگیرد.
وزیر صمت با اشاره به برنامه‌ریزی درخصوص خودروی ارزان قیمت، گفت: برای افزایش بهره‌وری خودروسازان داخلی باید خودروهایی در مقیاس ارزان‌تر وارداتی در اختیار مردم قرار گیرد. پیش از این واردات برای خودروهایی که قیمت آنها بالاتر از ۱۰ هزار دلار بوده است صورت می‌گرفت، اکنون در تلاش هستیم تا زمینه واردات خودروهای قیمت مناسب و با کیفیت را فراهم کنیم.
وی ادامه داد: خودروهای با کیفیت و ارزان قیمت وارداتی، رقابت‌پذیری را افزایش می‌دهد. ضمن اینکه برای ارتقا و کیفیت خودروها، یکی از مؤلفه‌ها رقابت‌پذیری است.مؤلفه‌های دیگری هم تاثیرگذار است تا تولید منطقی‌تر شود نه‌تنها خودروی ارزان قیمت، بلکه باید در همه محصولات و کالاها فاکتور قیمت و کیفیت را در نظر بگیریم.
علی‌آبادی از ابلاغ آیین‌نامه واردات خودروهای جانبازان خبر داد و گفت: واردات خودرو برای جانبازانی که در گذشته ثبت‌نام کرده بودند، فراهم شده است تا به‌زودی انجام شود هرچند این امر زمان بر است. در حال حاضر اولویت برای جانبازان بالای ۷۰ درصد است.
 15/5 میلیارد دلار در بهار ۱۴۰۳ تامین ارز شد
به گزارش مدیریت ارتباطات مرکز مبادله ایران، «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی هم ششم تیرماه در نشستی خبری با اعلام اینکه تحولات بازرگانی خارجی نشان می‌دهد که در 
سه ماهه نخست 1403 درآمدهای ارزی کشور به 25 میلیارد و 500 میلیون دلار رسید، گفت: در حوزه تأمین ارز در سال ۱۴۰۰ معادل ۵۶ میلیارد و ۸۱۸ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۹ میلیارد و ۴۰۹ میلیون دلار ارز تامین شده و در سه ماه امسال نیز ۱۵ میلیارد و ۵۷۳ میلیون دلار ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران تامین کرده‌ایم که نسبت به دوره مشابه سال قبل دو درصد افزایش یافته است.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: با شروع سیاست‌های ارزی جدید، عده‌ای انتقاد کردند که این سیاست به صادرات ضربه می‌زند و در همان منجر به افزایش واردات می‌شود. اما طبق آمار‌های اعلام شده توسط گمرک، صادرات نفتی و غیرنفتی در سه ماهه سال ۱۴۰۳ رشد 18 و شش دهم درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته و صادرات غیرنفتی نیز هفت و یک دهم درصدی و صادرات نفتی نیز رشد 34 و هشت دهم درصدی رشد داشته است. 
وی افزود: تراز تجاری کشور نیز در سه ماهه امسال اول سال ۱۴۰۳ به 11 میلیارد و 200 میلیون دلار رسیده است و اگر تراز تجاری غیرنفتی را نیز محاسبه کنیم تنها ۸۰۰ میلیون دلار منفی بوده است که نشان از رشد 51 و سه دهم درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
فرزین ادامه داد: تراز تجاری کشور در سه ماهه اول سال گذشته هفت میلیارد و 400 میلیون دلار بود. لذا مجموعه این اعداد حاکی از آن است که سیاست ارزی موفق بوده است و توانسته رشدی در صادرات و کنترل لازم را بر واردات اعمال کند. 
رئیس کل بانک مرکزی گفت: ترکیب واردات گمرکی نشان می‌دهد که هر چه پیش رفته‌ایم، سهم ماشین آلات از تامین ارز افزایش یافته است و همین امر دلیل اصلی است که نرخ رشد تشکیل سرمایه بسیار بالا و مطلوب بوده است.