kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۹۹۲
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۸
پائیز، دروغ‌های ابتکاری را فاش کرد

نفس تهران دوباره به شماره افتاد!

چندین سال است که وضعیت آلودگی هوای پایتخت و کلان‌شهرها به مرز بحرانی رسیده است.

سرویس اجتماعی-

 هر چند عوامل و فاکتورهای زیادی در آلودگی هوای تهران و چند شهر بزرگ کشور نقش دارند، اما دولت یازدهم به ویژه معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط‌زیست و بیژن زنگنه وزیر نفت دو سال است که انگشت اتهام خود را به سمت بنزین تولید پتروشیمی نشانه رفته‌اند و با این ادعا که بنزین داخلی غیر‌استاندارد، آلوده و سرطان‌زاست کمر به حذف بنزین پتروشیمی از سبد سوخت کشور بستند و واردات بنزین یورو 4 را کلید زدند. به این ترتیب در 6 ماه ابتدای سال 93 به طور میانگین 3 میلیارد و 900 میلیون لیتر بنزین وارد کشور شد که با توجه به این رقم واردات و قیمت بنزین وارداتی یک هزار و 357 میلیارد تومان هزینه اضافی به اقتصاد کشور تحمیل شد و البته در کنار آن جیب بعضی‌ها را هم پر کرد! اما جالب اینجاست که همان موقع هم آمارهای توزیع بنزین یورو 4 ضد و نقیض بود به طوری که یک تفاوت 5 تا 9 میلیون لیتری میان آمار و ارقام اعلام شده از سوی شرکت ملی پالایش و پخش با مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران احساس می‌شد!
با این وجود ابتکار و زنگنه در تمام این مدت بر این طبل کوبیدند که عده‌ای سعی دارند بنزین پتروشیمی را که دو سال نفس تهرانی‌ها را گرفته پاک جلوه دهند!
اما مجلس شورای اسلامی پس از تحقق و تفحص در سه کمیسیون تخصصی ادعای دروغین آنان را رد و اعلام کرد حتی یک قطره بنزین یورو 4 در تهران توزیع نشده است! و این بار ابتکار قدمی عقب گذاشت و پس از حضورش در کمیسیون اصل 90 گفت: آنچه برای سازمان محیط‌زیست اهمیت دارد این است که بنزین عرضه شده در جایگاه‌های سوخت باید استاندارد یورو 4 داشته باشد و اینکه این بنزین تولید داخل یا وارداتی باشد برای سازمان محیط‌زیست اهمیت ندارد!این روزها با وقوع پدیده وارونگی آلودگی هوای تهران تشدید شده و دروغ‌های ابتکار را رو کرده است به گفته رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، تعداد روزهای پاک هشت روز و  تعداد روزهای سالم به 156 روز رسیده است. این در حالی است که در مدت زمان مشابه در سال 92 تهران دو روز هوای پاک و 136 روز هوای سالم داشت. از همه این دعواها که بگذریم واقعیت انکارناپذیر را باید پذیرفت که شاخص آلودگی هوا در ایران که از سوی برنامه جهان شاخص توسعه اجتماعی اعلام شده است، رتبه 105 در میان 132 کشور جهان قرار دارد و آمار مستندی در مورد شمار قربانیان هوای آلوده در ایران موجود است.
بحران آلودگی هوا جدی است و تنها به پایتخت محدود نمی‌شود و هر سال باعث مرگ بسیاری از مردم در کلان‌شهرهایی مانند اصفهان، مشهد، شیراز، تبریز، اراک و زنجان شده است. اما وضعیت هوای آلوده در اهواز به مراتب بدتر از سایر شهرهای ایران است.
آلودگی تأسیسات نفتی، صنعتی، آتش زدن مزارع نیشکر، انباشت زباله، سکون هوا و رطوبت 95 درصدی مزید بر علت شده است تا خوزستانی‌ها در یکی دو سال اخیر باران‌های اسیدی را تجربه کنند.
شهرهای استان مرکزی نیز از آلوده‌ترین مناطق ایران هستند. تنها در اراک 600 واحد صنعتی فعال‌اند که دود آلودگی‌های آن به چشم ساکنانش فرو می‌رود و سزاوار است که هر چه زودتر نسبت به رفع این معضل بزرگ اقدام جهادی صورت بگیرد.