کد خبر: ۲۸۹۵۱۵
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱

پیروزی شکننده «مودی» در انتخابات هند دولت بعدی ائتلافی خواهد بود

 
 
سرویس خارجی-
درحالی‌که «نارندرا مودی»، نخست‌وزیر هند، پس از انتشار نتایج انتخابات سراسری، اعلام پیروزی کرده بود اما نتوانست به «پیروزی قاطع» که انتظار آن را داشت، دست یابد و حالا باید برای تشکیل دولت با متحدان خود ائتلاف کند.
انتخابات هند که نزدیک به یک میلیارد نفر یعنی بیش از ۱۰ درصد جمعیت دنیا برای رأی دادن در آن نام‌نویسی کرده بودند، در تاریخ ۱۹‌آوریل (31 فروردین) و در ۷ مرحله آغاز شد. بر اساس گزارش‌ها در این انتخابات ۶۴۲ میلیون نفر یعنی بیش از ۶۶ درصد از رأی‌دهندگان ثبت‌نام شده، شرکت کرده‌اند. حالا «نارندرا مودی»، نخست‌وزیر ۷۳ ساله هند، با پیروزی در این انتخابات، دومین رهبر هند پس از «جواهر لعل نهرو» خواهد بود که برای سومین بار بر مسند قدرت تکیه می‌زند؛ اما این بار پیروزی او متفاوت بود و کمابیش شکننده! عصر سه‌شنبه پرسر و صدای هند و همزمان با اعلام نتایج انتخابات سراسری در این کشور، حزب «بهاراتیا جاناتا» به رهبری نارندرا مؤدی در کسب یک پیروزی قاطع ناکام ماند و برای تشکیل دولت باید با متحدان خود ائتلاف کند. قبل از آغاز شمارش آرا، مؤدی و حزبش امید داشتند اکثریت ۴۰۰ کرسی از ۵۴۳ کرسی مجلس سفلای این کشور را از آن خود کنند اما با آغاز شمارش آرا مشخص شد که ائتلاف مخالفان نتیجه‌ای بهتر از انتظارات را کسب می‌کنند. ائتلاف مؤدی با کسب حدود ۲۹۵ کرسی در صدر قرار دارد اما ائتلاف «حزب کنگره» به رهبری «راهول گاندی» موفق به کسب ۲۲۶ کرسی شده‌اند. حزب یا ائتلافی که بتواند بیش از ۲۷۲ کرسی را در پارلمان به دست بیاورد، می‌تواند دولت تشکیل دهد. مودی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) اعلام پیروزی کرد و افزود: «پیروزی امروز، پیروزی بزرگ‌ترین دموکراسی جهان است.... اما مقام‌های انتخاباتی هند هنوز در حال شمارش آرا هستند و نتایج نهائی در ساعات آینده اعلام می‌شود.» آن‌طور که ایسنا به نقل از سی‌ان‌ان گزارش داده است، راهول گاندی هم با بیان اینکه رأی‌دهندگان، حزب مودی را «تنبیه» کردند، گفت این انتخابات نه تنها مبارزه‌ای علیه نخست‌وزیر بلکه «برای نجات قانون اساسی» است.
گفتنی است که حزب ملی‌گرای بهاراتیا جاناتا (BJP) به رهبری نارندرا مودی که از سال ۲۰۱۴ در قدرت است، در انتخابات سال ۲۰۱۹ توانسته بود ۳۰۳ کرسی پارلمان هند را به دست آورد. باید توجه داشت که هند مدعی است که بزرگ‌ترین دموکراسی در جهان محسوب می‌شود و حزب حاکم یعنی بهاراتیا جاناتا (BJP) ادعا می‌کند که بزرگ‌ترین سازمان سیاسی در جهان حتی بیش از تعداد اعضای حزب کمونیست چین است. برخی از منتقدین و تحلیلگران معتقدند که از ماه مه ۲۰۱۴ میلادی (اردیبهشت 1393) که این «بزرگ‌ترین حزب سیاسی جهان» به پیروزی رسید، بهاراتیا جاناتا و دولت هند هر دو از خواسته‌های یک فرد، یعنی نارندرا مودی، پیروی می‌کنند. برای اینکه بدانیم مودی و اطرافیانش چگونه عمل می‌کنند، جالب است که بدانیم در سال ۲۰۲۱ میلادی مودی به صف کسانی چون «استالین»، «هیتلر»، «مائو»، «قذافی» و... ملحق شد و در حالی که زنده و در سمت ریاست جمهوری است یک استادیوم ورزشی به نام‌ وی ساخته شد. در اواخر همان سال زمانی که شهروندان هندی اولین دوز واکسن کووید -۱۹ را دریافت می‌کردند گواهی‌های واکسیناسیون با عکس مودی به آنان ارائه شد. بر روی گواهی‌های دوز دوم و تقویتی واکسن نیز بار دیگر تصویر مؤدی دیده می‌شد.