توزیع ۱۴۲ میلیون بسته غذایی با رعایت کرامت مردم
با اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی ظرف مدت سه ماه، بیش از ۱۴۲ میلیون بسته غذایی بدون ایجاد صف، بدون حاشیه و بدون کمبود کالا میان مردم توزیع شد.
به گزارش ایرنا، ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ خبری در رسانهها منتشر شد که حکایت از مرگ دو نفر در صف دریافت توزیع سبد کالا داشت. در آن زمان دولت یازدهم، مرحله اول توزیع سبد کالا برای کمک به اقشار کمدرآمد جامعه را آغاز کرد. آن روز بیبرنامگی، ازدحام جمعیت، بینظمی، سردی هوا و توزیع در مراکز محدود، اتفاقات ناخوشایندی را رقم زد که عکسها و فیلمهایی که در آن زمان منتشر شد مورد توجه رسانههای ضدانقلاب قرار گرفت.
تمام این اتفاقات در حالی رخ داد که دولت یازدهم، آن زمان سبد کالایی تهیه شده را میان ۱۴ میلیون خانوار توزیع کرد؛ یعنی حدود ۱۰ درصد از سبدهای کالایی که دولت سیزدهم ظرف مدت سه ماه در قالب طرح فجرانه بین مردم توزیع کرد.
تدبیر دولت سیزدهم
دولت سیزدهم طرح راهبردی کالابرگ الکترونیکی برای توزیع سبدهای غذایی با ۱۱ قلم کالای اساسی را در سال ۱۴۰۲ در دستور کار خود قرار داد و هزاران واحد خردهفروشی در سراسر کشور، امکان عرضه سبد کالابرگ را داشتند.
بهمن ۱۴۰۲، طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی به مناسبت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از سوی دولت به مرحله اجرا درآمد تا به واسطه آن، بیش از ۶۰ میلیون نفری که مشمول دریافت کالابرگ الکترونیکی بودند بتوانند از یارانه مضاعف این طرح استفاده کنند.
در این طرح که از بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ به اتمام رسید حدود ۱۴۲ میلیون بسته میان مردم توزیع شد و به جز تشکیل چند مورد صف که در روزهای ابتدائی طرح فجرانه و به علت عدم اطلاعرسانی گسترده شکل گرفته بود دیگر شاهد تشکیل صف یا عدم وجود کالا نبودیم.
طبق آخرین آماری که «سیدرضا یحیوی»؛ مشاور معاون وزیر تعاون ارائه داد؛ در طرح فجرانه (تا روز ۱۳ اردیبهشت) ۱۴۲ میلیون بسته غذایی در میان مردم توزیع شد که ۱۱۱ همت را به سمت سفره مردم روانه کرد.
او افزود: نزدیک به ۹۰ درصد از افرادی که در دهکهای یک تا سه درآمدی جامعه هستند و بیش از ۸۰ درصد کل دهکهای یک تا هفت درآمدی، از طریق طرح فجرانه کالاهای موردنیاز خود را خریداری کردهاند. طبق آخرین آمار موجود منتهی به ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳، بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان آورده دولت و بیش از ۸۴ هزار میلیارد تومان آورده مردم بوده است.