رئیس کل بانک مرکزی:
بریکس باید FATF و سوئیفت خودش را داشته باشد
رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: باید اعضای بریکس برای خود سازکاری مثل FATF و سوئیفت داشته باشند.
به گزارش ایبنا، «محمدرضا فرزین»؛ در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان حکمرانی ارزی، ثبات و رونق اقتصادی، اظهار کرد: ارز و ریال دو روی یک سکه هستند و زمانی که درباره ارز صحبت میکنیم در واقع در رابطه با پول صحبت میکنیم؛ بنابراین وقتی درباره حکمرانی ارزی صحبت میکنیم، باید حکمرانی ریال را نیز مد نظر قرار دهیم. حکمرانی ریال باید تقویت شود و تا جایی که میشود سهم ریال حتی در تجارت کشور نیز افزایش یابد.
وی با بیان اینکه قصد داریم حضور خودمان را در کشورهایی که سهم تجارت ندارند، کمتر کنیم و به سمت کشورهای شرقی و همسایه حرکت کنیم، گفت: در چشمانداز آتی نیز به نظر نمیرسد بتوانیم حجم تجارت آنچنانی با این کشورهایی که در آنها حضور داریم، داشته باشیم؛ اما سهم کشورهایی مثل چین و هند از تجارت جهانی افزایش پیدا کرده و هماکنون که عضو بریکس نیز شدهایم باید بتوانیم با نهادسازی حضور در این کشورها را تقویت کنیم.
فرزین افزود: در حوزه بریکس پیشنهادات مشخصی برای رشد تجارت با کشورهایی مثل روسیه، هند و چین دادهایم، تا به سمت یک پول مشترک و یک سازوکار نقل و انتقال مالی جایگزین برویم.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، چه اشکالی دارد که اعضای بریکس برای خود سازکاری مثل FATF و سوئیفت داشته باشند. این پیشنهادات را مطرح کردهایم و به دنبال آن هستیم.
فرزین اظهار داشت: باید با کشورهای همسایه و شرق تعامل کنیم و مراودات مالی و تجاری را افزایش دهیم. بستر سیاسی زمینهساز تجارت است و از طرفی حتی خود تجارت نیز روابط سیاسی را تقویت میکند، نگاه ما در بانک مرکزی توسعه این روابط است. دولت سیزدهم نیز از ابتدا اعلام کرده که تعامل با کشورهای منطقه افزایش پیدا میکند.
وی بیان کرد: تمام کشورهای دنیا حجم بالایی از تجارت را با همسایگان خود دارند و باید با کشورهای همسایه روابط تجاری و مالی خود را افزایش دهیم و این روابط را تقویت کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی، تاکید کرد: تقویت روابط تجاری و مالی با همسایگان، یکی از ملزومات تقویت حکمرانی ارزی در کشور است. از طرف دیگر برای قیمت ارز، دائما کانالهایی نرخ سازی میکنند و هر چه زمان میگذرد تعداد آنها افزایش پیدا میکند که در جاهایی مرجعیت پیدا کردند.