تحلیل کتابی از رهبر انقلاب در کتابخانه ملی (اخبار ادبی و هنری)
هفتمین کتاب از سلسله نشستهای «صد کتاب ماندگار قرن» به منظور پاسداشت نگاشتههای برتر ایرانیان در یک قرن اخیر، با تحلیل کتابِ «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» اثر آیتالله خامنهای با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا فلاح شیروانی، استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه، حجتالاسلام والمسلمین نجف لکزایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، علیاکبر اشعری رئیس اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، امین عارفنیا معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره)، صادق ملکی معاون فرهنگی مؤسسه حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد وکتابخانه ملّی ایران، معاونان و مدیران این سازمان و جمعی از پژوهشگران و علاقهمندان برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام والمسلمین لکزایی کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را اثری در زمره پژوهشهای گفتاری دانست و گفت: این کتاب مجموعه ۲۸ سخنرانی است که در ماه رمضان ۱۳۵۳ از سوی مقام معظم رهبری پس از نماز ظهر و عصر در جمعی مردمی ارائه شد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلام با اشاره به چند رشتهای بودن این کتاب که از جمله ویژگیهای آن محسوب میشود، گفت: اگر کسی به دنبال تدبر و تفسیر قرآن است، اگر کسی به دنبال مباحث جامعهشناسی و به طور خاص جامعهشناسی سیاسی در قرآن است و میخواهد روابط میان قدرت اجتماعی و قدرت سیاسی، روابط میان شهروندان و دولت را از منظر قرآن مورد بررسی قرار بدهد، اگر کسی به دنبال کشف رویکرد تربیتی اخلاقی و روانشناسی قرآن کریم است، اگر کسی به دنبال رویکرد تاریخی- اعم از فلسفه تاریخ و علم تاریخ- در قرآن کریم است، اگر کسی به دنبال کشف رویکرد راهبردی اسلام در قرآن کریم است، اگر کسی به دنبال رویکرد آسیبشناسی تبلیغ دینی و منبر است، تمام این مباحث بهصورت پژوهشی در این کتاب آمده است.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام فلاح شیروانی گفت: مسئله نوشته شدن کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» مصادف شد با جریان غربزدگی و تحمیل هویت بیگانه به ایرانیان؛ هرچند انقلاب ۵۷ نشان داد که مردم این را پس زدند.
وی اضافه کرد: تمام اینها برای متفکری معطوف به عینیت، همچون مقام معظم رهبری زمینهای را فراهم کرد. ایشان در این زمینه، این اثر را خلق میکنند. ایشان این صحبتها را در معرض ذهن عمومی مطرح میکند و منعی احساس نمیکنند و این موضوع جای مطالعه دارد. یعنی کسانی که آنجا نشستند مردم عمومی هستند. آرام آرام غلظت دانشجوها و جوانها زیاد میشود. ایشان یک اسلام باطراوت ارائه کردند که طعم راهبردی دارد و سوگیری راهبردی داشته است و همین نیز جزو جذابیت مطالعه آثار حضرت آقا است؛ برخی از اندیشمندان این ویژگی را ندارند.