kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۲۵۹۸
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۴
معاون وزیر بهداشت تشریح کرد

افزایش چشمگیر سن امید به زندگی ایرانیان پس از انقلاب اسلامی

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: امید به زندگی مردم ایران که در سال ۱۳۵۳ حدودا ۵۷ سال بوده، در سال ۱۴۰۱ در زنان به ۷۸.۵ سال و در مردان به ۷۶.۲ سال رسیده است.
 
 
به گزارش وبدا، حسین فرشیدی، در نشست خبری که به مناسبت بیان دستاوردهای حوزه سلامت همزمان با فرارسیدن دهه فجر، برگزار شد، با بیان اینکه شاخص مرگ نوازدان مهم‌ترین شاخص بهداشتی محسوب می‌شود، اظهار داشت: در سال ۱۳۵۳ میزان مرگ نوزادان ۳۲ به ازای هزار تولد زنده بود که این میزان در سال ۱۴۰۱، به ۸.۳ در هزار تولد زنده رسیده است. همچنین امید به زندگی که در سال ۱۳۵۳ حدودا ۵۷ سال بوده، در سال ۱۴۰۱ در زنان به ۷۸.۵ سال و در مردان ۷۶.۲ سال رسیده است. فرشیدی، برنامه جوانی جمعیت را یکی از مهم‌‌ترین برنامه‌های کشوری اعلام و بیان کرد: در این حوزه برنامه‌ها و طرح‌های زیادی پیش‌بینی شده و درحال اجراست؛ طرح ‌هادیان زندگی یکی از برنامه‌هایی است که اجرائی شد. در بحث جوانی جمعیت اقدامات بسیار مناسبی انجام شده و با توجه به وظایفی که قانون بر عهده وزارت بهداشت گذاشته، در تمام حوزه‌‌های بهداشت و درمان اقدامات بسیاری انجام شده است که مهم‌‌ترین بخش آموزش است. 
 غربالگری 46 میلیون نفر در پویش ملی سلامت
وی افزود: درمان‌‌های ناباروری در سطح یک، دو و سه بهبود یافته و طرح نفس نیز هم در وزارت بهداشت و هم در سازمان‌های مردم نهاد مورد اجرا و حمایت قرار گرفته است. همچنین پویش ملی سلامت از مهم‌ترین برنامه‌های حوزه بهداشت است و در پویش ملی فشارخون و دیابت، 46 میلیون نفر از جمعیت کشور غربالگری شدند؛ هدف وزارت بهداشت از راه‌اندازی پویش‌ها ارتقای سلامت جامعه است. فاز اصلی پویش ملی فشارخون و دیابت از حالا آغاز شده است، چرا که بیمارانی که در این پویش شناسایی شدند، اکنون به مرحله دارو و درمان و کنترل رسیده‌اند. 
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به برنامه واکسیناسیون واکسن‌‌های پنوموکوک و روتاویروس، گفت: واکسن‌‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد برنامه واکسیناسیون کشوری شده‌‌اند و به محض ورود این واکسن‌ها، وارد مرحله عملیاتی شده و از یکی از استان‌‌های جنوبی واکسیناسیون را آغاز می‌‌کنیم. این واکسیناسیون برای کودکان زیر دو سال به صورت کشوری انجام خواهد شد.
 195 شهر تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده
فرشیدی با بیان اینکه برنامه ریشه‌کنی هپاتیتC در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، از راه‌اندازی شبکه آزمایشگاهی در کشور نیز خبر داد. 
وی درخصوص آخرین وضعیت اجرای طرح پزشک خانواده در کشور، بیان داشت: ۱۹۵ شهر تحت پوشش برنامه پزشکی خانواده هستند و به زودی ارتباط الکترونیکی خانواده‌‌ها برقرار می‌‌شود.