این بار به خیر گذشت
آتشسوزی بیمارستان گاندی؛ زنگ خطر برای بیتوجهی به اخطارهای ایمنی
در پی بیتوجهی بیمارستان گاندی تهران به اخطارهای ایمنی سازمان آتشنشانی، این مرکز درمانی روز پنجشنبه دچار حریق شد، اما با تلاش نیروهای امداد، اطفاء حریق انجام و این حادثه سوختگی و فوتی نداشت.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در توضیح حادثه پنجشنبه گذشته در بیمارستان گاندی به ایسنا گفت: از ساعت ۱۸:۲۰ عصر روز پنجشنبه که وقوع حریق در بیمارستان گاندی به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد، دهها تن از آتشنشانان در محل حاضر شده و اقدامات خود برای اطفاء حریق، تخلیه بیمارستان و نجات را در دستورکار خود قرار دادند. آتشنشانان در شرایط دشوار خود را به طبقات رسانده و در شرایطی که همه در حال گریز از خطر بودند، با ورود به میانه آتش عملیات جستوجو و اطفاء حریق را اجرا کردند.
بیمارستان گاندی
5 بار اخطار ایمنی دریافت کرده بود
سید جلال ملکی با بیان اینکه این حادثه مورد فوتی و مصدوم نداشت، افزود: حوالی ساعت ۲۲ اطفاء شعلههای آتش بهطور کامل در بیمارستان گاندی انجام و با پایان عملیات لکهگیری، عملیات تخلیه دود هم انجام شد.
ملکی ادامه داد: پیش از این بیمارستان گاندی، پنج مرتبه از آتشنشانی اخطار ایمنی دریافت کرده بود و آخرین اخطار مربوط به آبان ماه امسال است؛ اما متاسفانه به این اخطارها توجهی نشده بود. ببینید بیمارستان محلی است که افراد توانیاب در آن حاضر میشوند. بنابراین باید اصول ایمنی در آن کاملا و حتی بیشتر از اماکن دیگر مورد توجه باشد، نه اینکه به اخطارهای ایمنی بیتوجهی کنند.
نمای کامپوزیتی
علت بزرگی آتشسوزی بیمارستان گاندی
حسین نظری، معاون خدمات شهری شهرداری تهران نیز درباره این حادثه، با بیان اینکه اطفای حریق به صورت کامل انجام شد و تلاش آتشنشانان مانع شد که به ساختمانهای مجاور سرایت کند، گفت: تصاویری که پخش میشد به علت نمای کامپوزیت ساختمان آتشسوزی را بزرگ جلوه میداد. با این حال این آتشسوزی یک حریق عادی بود.
حریق بیمارستان سوختگی و فوتی نداشت
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز درباره این حادثه گفت: ۹۳ نفر بیمار در بیمارستان گاندی تهران هنگام وقوع حادثه حضور داشتند که ۹۱ نفر از آنها به سایر مراکز درمانی منتقل شدند. دو نفر دیگر هم به دلیل آن که به تازگی از اتاق عمل بیرون آمده بودند در محل امنی اسکان داده شدند تا وضعیت آنها به ثبات برسد و به بیمارستان دیگری منتقل شوند.
محل حریق مربوط به بخش هتل بیمارستان است
وزیر کشور در حاشیه حضور در محل آتشسوزی در بیمارستان گاندی گفت: براساس گزارشها، آتشسوزی از نمای ساختمان آغاز شده است. البته این موضوع باید دقیق بررسی شود و آنچه که مطرح شده بر اساس گزارشهای اولیه است. با عکسالعمل سریع عوامل آتشنشانی بیمارستان تخلیه شد و عوامل آتشنشانی همیشه در این حوادث نفر اول هستند. به گفته احمد وحیدی، آنچه که در مورد این آتشسوزی وجود دارد این است که محل حریق مربوط به بخش هتل بیمارستان بوده است. اما اینکه چرا آتش از اینجا شروع شده باید با دقت بررسی و سپس اعلام شود.
تشکیل پرونده قضائی در ارتباط با علت حادثه
در پی وقوع آتشسوزی در بیمارستان گاندی تهران، با دستور علی صالحی، دادستان تهران، یکی از معاونین وی و بازپرس ویژه در محل حادثه حاضر شدند. همچنین در ارتباط با این حادثه و بررسی علت آن نیز پرونده قضائی تشکیل شده است.
ناایمن بودن ساختمانهای امدادی پذیرفتنی نیست
در همین زمینه، رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران خواستار دستور عاجل رئیسجمهور مبنی بر ایمنسازی ساختمانهای ناایمن و پرخطر شد.
به گزارش پایگاه خبری شهر، مهدی پیرهادی گفت: امیدوارم اخطارهای چندباره سازمان آتشنشانی مبنی بر ایمنسازی ساختمانهای ناایمن جدی گرفته شود و دستگاههای مسئول درخصوص اخطارهای سازمان آتشنشانی، اقدام سریع، قاطع و قانونی خود را صورت دهند تا پس از این شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
پیرهادی افزود: ساختمان این بیمارستان در رسته ساختمانهای پرخطر بوده و پنجبار اخطار دریافت کرده است؛ سهبار در کمیته رفع خطر منطقه طرح موضوع ناایمنی بیمارستان در دستور بوده و دستورالعمل ایمنی به مالکین ابلاغ شده است اما متأسفانه موضوع با پیگیری مناسب روبهرو نشده است.
وی ادامه داد: در صدر توجهات باید ساختمانهای امدادی، خدمترسان و دولتی، ایمنسازی شوند و وجود ساختمان ناایمن در این مجموعهها بههیچوجه قابل قبول نیست. در این راستا از رئیس محترم جمهور و وزیر محترم کشور میخواهم دستور رسیدگی عاجل صادر فرمایند.
این بار به خیر گذشت
گفتنی است، خوشبختانه این آتشسوزی که انتشار تصاویر هولناک آن احتمال بروز تلفات بالایی را در ذهنها ایجاد کرده بود به لطف خدا و حضور بموقع و تدبیر نیروهای آتشنشانی بدون تلفات و مصدومی به پایان رسید؛ اما میتوانست باعث یک اتفاق غیرقابل جبران شود.
حال که مشخص شده است این ساختمان مانند بسیاری از ساختمانها پس از دریافت چندین باره اخطارهای ایمنی نسبت به آن بیتوجهی کردهاند باید ضمن برخورد سخت با مسئولان و مالکان این ساختمان و ساختمانهای مشابه؛ ضمانت اجرائی تذکرات و اخطارهای ایمنی را نیز به طور جدی مورد توجه قرار داد.
تا زمانی که اخطارها از ضمانت اجرائی کافی و بازدارندگی لازم برخوردار نباشند باید شاهد حوادث هولناک این چنینی باشیم که ممکن است مثل حادثه این بار بدون تلفات مهار نشود. این حادثه زنگ خطری بود برای بیتوجهی به اخطارهای ایمنی.