باقری در نشست «به یاد مردان میدان»:
حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه بر اساس ایدئولوژی این کشور است
معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه که هزینه زیادی برایشان دارد بر اساس ایدئولوژی این کشور است. آمریکا در این مسئله با یک انزوای بینالمللی مواجه است ولی بازهم ادامه میدهد.
علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه بعدازظهر دوشنبه در نشست «به یاد مردان میدان» که به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در این دانشکده برگزار شد، اظهار داشت: ما در مناسبات خارجی خود با سه مفهوم مهم مواجه هستیم که نقشی جدی در کارآمدی رفتار ما در مناسبات بینالمللی دارد. یکی مفهوم سیاست خارجی، یکی روابط خارجی و دیگری مفهوم دیپلماسی است.
وی گفت: سیاست خارجی میدان اندیشه، اصول و مبانی است. زیرساخت سیاست خارجی ایدئولوژی است و برخی تلاش میکنند میان این دو تعارض ایجاد کنند و میگویند ما سیاست خارجی ایدئولوژیک داریم یا به دنبال منافع ملی هستیم ولی غافل از اینکه زیرساخت سیاست خارجی ایدئولوژی است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه تصریح کرد: برخی کشورها از جمله آمریکا، روسیه چین و برخی کشورهای اروپایی که در اندازه قدرتهای جهانی هستند نیازمند سیاست خارجی هستند و ما هم جزو این دسته هستیم و جزو الزامات تامین منافع ملی ما هست.
باقری افزود: سیاست خارجی آمریکا هم ایدئولوژیک است ولی با ایدئولوژی ما که مبتنی بر وحی و مؤلفات دینی است متفاوت هست. حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه که هزینه زیادی دارد برایشان بر اساس همین ایدئولوژی آنهاست. آمریکا در این مسئله با یک انزوای بینالمللی مواجه است ولی بازهم ادامه میدهد چرا که حمایت از اسرائیل جزو اصول سیاست خارجی آمریکا است.
وی ادامه داد: اما آیا ارزشها منافی منافع ملی است؟ منافع ملی ما به معنای صیانت از هویت ملت ایران است و تجربه سالهای پس از انقلاب نشان داده که هرچند دشمنان تلاش کردند بین سه هویت ملت ایران اختلاف بیندازند، اما مسیر ما به سمت اتحاد میان این سه هویت پیش رفته است. آنچه موتور محرک در دفاع از خاک کشور در جنگ تحمیلی بود روحیه انقلابی بود و این شد که اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک ایران اشغال شود و این اتفاق در موضوعات مبارزه با داعش و جریانات تروریستی منطقه هم رخ داد.
باقری گفت: فکر انقلاب اسلامی پدیده مبارکی به نام مقاومت را ایجاد کرده است. پایههای فکری جریان مقاومت منطقه برخاسته از ملتهاست ولی در عین حال تامینکننده منافع کشورهایشان هم هست. اینکه مسئولین ما به درستی میگویند که گروههای مقاومت مستقل هستند بر همین مبناست.
دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: روابط خارجی یعنی سامانه تنظیم مناسبات ما با جهان خارجی، ما در این یکی دو سال اخیر وارد سازوکارهای بینالمللی شدیم که میتواند منافع ما را در بلندمدت تامین کند. ما به عنوان یک بازیگر فعال در عرصه سیاست خارجی که حرفی برای گفتن داریم، اگر بخواهیم این حرف در عرصه بینالمللی جایگاهی پیدا کند باید وارد مناسبات و سازوکارهای جهانی شویم و آن وقت است که میتوانیم سیاست خود را پیش ببریم. ورود ما به بریکس و شانگهای یک زیرساخت و بستری را در اختیار دیپلماسی کشور قرار میدهد که بتوانیم رویکرد و دیدگاههای خود را در آن سازوکارها هم پیگیری کنیم. ما باید تلاش کنیم که از این زیرساختها در جهت منافع همه کسورهای عضو و خودمان سازماندهی کنیم.
به گزارش ایرنا، معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: مناسبات دوجانبه ما در دو سال اخیر با یک جهش مواجه است که بر اساس مبانی و اصول سیاست خارجی ما بوده است. هیچ جا ما از اصول و مبانی خود عدول نکردیم.