وعده سرخرمن آلمان به زلنسکی کمکهای تسلیحاتی باشد برای سال آینده!
در حالی که اوکراینیها به دریافت کمکهای فوری نظامی نیازمند هستند آلمان در وعدهای سرخرمن گفته است که میتواند سال آینده 200هزار واحد مهمات توپخانه به کییف تحویل دهد.
اروپا و آمریکا زنگ خطر را برای اوکراین مدتهاست به به صدا درآورداند. وعدههای کمک تسلیحاتی که پیش از این غرب برای حمایت نظامی از زلنسکی داده بودند هیچکدام محقق نشده و بسیاری از کارشناسان و حتی مقامات نظامی اروپایی و آمریکایی میگویند اگر کمکهای جدید نرسد اوکراین در مقابل روسیه دوام نخواهد آورد. هفته گذشته سنای آمریکا رسماً جلوی کمکهای جدید به اوکراین را گرفت برخی خبرها نیز از فشارها به زلنسکی برای مذاکره با روسیه در ازای رها کردن سرزمینهای اشغالشده حکایت دارد از سوی دیگر و در حالی که اوکراینیها به کمکهای فوری نظامی نیاز دارند. برخی کشورهای اروپایی وعده سرخرمن به اوکراین داده و اعلام کردهاند کمکهای جدید نظامی را سال آینده میلادی به کییف تحویل خواهند داد.
در همین راستا «کارستن بروئر» بازرس کل نیروهای مسلح آلمان (بوندسور) گفت که آلمان میتواند سال آینده حدود ۲۰۰هزار واحد مهمات توپخانه را به اوکراین عرضه کند. علاوهبر این، بازرس کل نیروهای مسلح آلمان تاکید کرد که آلمان به افزایش ظرفیت تولید برای افزایش تولید مهمات ادامه میدهد. اوایل نوامبر(آذر)، یک منبع ارشد اروپایی به خبرنگاران در بروکسل گفت که کشورهای اتحادیه اروپا تاکنون تنها ۳۰۰هزار مهمات از یک میلیون مهمات برنامهریزی شده را به اوکراین تحویل دادهاند. «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که اتحادیه اروپا نمیتواند به وعده خود مبنی بر تامین یک میلیون گلوله تا مارس ۲۰۲۴ (اسفند 1402) عمل کند.
زنگ خطر در قاره سبز
روزنامه والاستریتژورنال هم در گزارشی نوشته است که تضعیف نیروهای مسلح و تهکشیدن زرادخانه تسلیحاتی کشورهای اروپایی به همراه رویکرد انزواطلبانهای که آمریکا در قبال جنگ اوکراین در پیش گرفته و تمایلی برای تداوم هزینه برای کییف ندارد، باعث شده که زنگ خطر در کشورهای اروپایی به صدا درآید.
به نوشته این روزنامه، کشورهای غربی مادامی که جنگ در اوکراین ادامه پیدا کند «هیچ تهدید آنی از جانب روسیه علیه اروپا مشاهده نمیکنند اما اگر روسیه نهایتا پیروز شود، کمتر کسی درباره ظرفیت و توان مسکو به منظور تسلیح مجدد ظرف سه یا چهار سال و دردسرسازی در جایی دیگر، شک و تردید دارد.»
به گزارش مهر والاستریتژورنال برای توضیح وسعت معضل تسلیحاتی اروپا، به دادههایی اشاره کرده است که نشان میدهد زرادخانه تسلیحاتی انگلیس، به عنوان صدرنشین فهرست کشورهای پرهزینه اروپایی در حوزه صنایع دفاعی، در حال حاضر تنها ۱۵۰ دستگاه تانک و حدود ۱۲ ادوات توپخانهای دوربرد در اختیار دارد. فرانسه که در رتبه دوم این فهرست است، کمتر از ۹۰ توپخانه سنگین دارد؛ این رقم معادل آن چیزی است که روسیه بهطور ماهیانه در مناطق جنگی با اوکراین، از دست میدهد! به نوشته این رسانه آمریکایی، نیروهای مسلح آلمان نیز تنها برای دو روز جنگ مهمات در اختیار دارد.
تشویق زلنسکی به راهحل مسالمتآمیز
نماینده کنگره هم در این میان از بایدن خواست تا زلنسکی را به سمت راهحل مسالمتآمیز سوق دهد. به گزارش تسنیم «مت گاتز»، نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا، یکشنبهشب اعلام کرد که مقامات ایالات متحده باید ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین را در مورد نیاز به آغاز راهحل مسالمتآمیز مناقشه نظامی در این کشور متقاعد کنند. وی در شبکه اجتماعی ایکس(توئیتر سابق) نوشت: «آمریکا پول کافی به اوکراین ارسال کرده و دیگر کافی است و باید به فکر راهحل صلحجویانه بود.»
سناتور آمریکایی: اوکراین باید برخی از مناطق را به روسیه واگذار کند
«جیمز دیوید ونس»، سناتور آمریکایی از ایالت اوهایو نیز ابراز عقیده کرده است که اوکراین برای پایان دادن به درگیری نظامی مجبور خواهد شد بخشی از خاک این کشور را به روسیه واگذار کند.
وی در مصاحبه با شبکه سیانان گفت: «به نفع ایالات متحده است که بپذیرد اوکراین باید بخشی از خاک خود را به روسیه واگذار کند و ما [ایالات متحده] باید تلاش کنیم این درگیری هرچه زودتر به پایان برسد، نه آنکه به ادامه آن کمک کنیم». علاوهبر این، ونس یادآور شد که تداوم کمکهای کشورهای غربی به نیروهای مسلح اوکراین کمکی به غلبه آنها بر مواضع ارتش روسیه نخواهد کرد. در این راستا، جان مرشایمر، استاد دانشگاه شیکاگو نیز گفته است که ارتش روسیه به پیشروی در اوکراین ادامه میدهد و این بدان معناست که وضعیت در خطمقدم جبهه به بنبست نرسیده، بلکه توازن قدرت به نفع روسها تغییر کرده است. به گفته وی، گزارشهای رسیده از منطقه درگیری حاکی از وضعیت دشوار سربازان اوکراینی است که به سختی میتوانند مواضع خود را حفظ کنند.