در نشست خبری چهاردهمین جشنواره عمار چه گذشت؟(اخبار ادبی و هنری)
نشست خبری چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با گرامیداشت یاد شهدای خبرنگار راه بیتالمقدس ظهر یکشنبه ۲۸ آبان در محل موزه هنرهای معاصر فلسطین با حضور «سهیل اسعد» دبیر جشنواره، «سعید خورشیدی» رئیس شورای سیاستگذاری عمار و همچنین حضور افتخاری «خالد القدومی» نمانده جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران برگزار شد.
در ابتدای نشست «علی خلیلی» دانشجوی فلسطینی در ایران گفت: این جنگ، جنگ رسانه است. وقتی حماس از رشادتهای رزمندگان خود نظیر آتش زدن بولدوزر اسرائیلی تصویر منتشر میکند، ترس و وحشت اسرائیل و آمریکا مثال زدنی است.
در ادامه علی محمد مؤدب شاعر و از داوران پیشین جشنواره عمار با اشاره به این جمله که «فلسطین کلید رمزآلود ظهور است»، عنوان کرد: از قدیم تاکنون اهالی فرهنگ و هنر بسیاری نظیر ناجی العلی، مصطفی عقاد و غسان کنفانی و... در راه آرمان فلسطین به شهادت رسیدهاند و خوب است جشنواره عمار توجه بیشتری در معرفی این اشخاص داشته باشد.
در ادامه «علی محمد مؤدب» شعری با موضوع فلسطین و اتفاقات غزه خواند.
خالد القدومی نمانده جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران گفت: اول از هر چیز ساخت روایت بسیار مهم و پس از آن بازاریابی روایت بسیار اهمیت دارد. امروزه روایت کودکان فلسطین نه به واسطه بازی رسانهای، بلکه به علت همدردی با قربانیها و بعد از آن رد شبههها است. ما تا امروز موتور جستوجوگر اسلامی نداشتیم و در صفحه جستوجوی گوگل تا قبل از عملیات طوفان الاقصی، ابتدا اسرائیل را بالا میآورد اما الان کشتار جمعی مردم غزه بالا میآید.
در بخش دیگری از این نشست رسانهای، صالحی با اشاره به اینکه تا الان ۲۰۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال و مهلت ارسال آثار تا دهم آذرماه تمدید شدهاست، گفت: محور اصلی جشنواره امسال به صورت ویژه «پویش سراسری فلسطینِ ما» است و از همه مردم به ویژه نوجوانان دعوت میکنیم با دوربین دستی یا تلفن همراه آثارشان را برای این بخش فیلمبرداری و به دبیرخانه ارسالکنند. تا الان نیز بیش از ۳۵۰ اثر در این بخش با تنوع خوبی از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شدهاست.
در ادامه نشست سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار گفت: به یک معنا جشنواره عمار، تریبون و رسانهای برای هنرمندان جریان مقاومت و کسانی که در برابر جریان رسانهای صاحبان قدرت و زر و زور ایستادهاند، محسوب میشود.
در ادامه صالحی دبیر اجرائی جشنواره پس از توضیح اینکه تصویر پشت سردبیر، تصاویر اکران مردمی عمار در غزه است به معرفی جوایز ویژه جشنواره پرداخت و گفت: جایزه ویژه «آباد ایران» با موضوع نوآوری برای آبادانی و پیشرفت فناورانه از سمت معاونت علمی ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است. جایزه مردمی «بابالرضا» با موضوع خاطرات خدمت به زائرین با مشارکت اهالی محله قلعه خیابان مشهد، جایزه ویژه «قدس» با موضوع طوفان الاقصی، جایزه «روایت جهاد» با موضوع حرکتهای خودجوش مردمی و ملت قهرمان، جوایز ویژه این دوره از جشنواره عمار هستند.
پس از این سهیل اسعد دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم مردمی عمار ضمن تاکید بر اینکه جشنواره عمار باید تجلی واقعی مردمی بودن باشد، عنوان کرد: مردم لبنان به بنده گفتند دوست داریم از ابعاد مختلف بافت جامعه ایران و اعماق فرهنگ ایران مطلع شویم و تنوع و متعددالابعاد بودن آثار و قالبها در عمار پاسخگوی این درخواست است.
وی در پایان صحبتهایش بیان کرد: عمار، سینمای بدون سانسور است و واسطههای بین تولید و مصرف را حذف کرده است. عمار، بستری برای گفتمان تفکر انتقادی باز کرده است، عمار مدرسهای سیار است، عمار یکنواخت بودن هنر و سینما را تغییر داده و صدای مستقیم مردم بدون ترجمه است، عمار سینما حیات است، عمار قالب مسالمتآمیز اعتراضات مردم است، عمار رساندن پیغام با مخاطبان حداکثری و قالب هنری جهاد تبیین است.
در پایان نشست از پوستر بخش فیلم ما با عنوان «فلسطین ما» با محوریت همبستگی با مردم مظلوم فلسطین رونمایی شد.