دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم مطرح کرد
مدیریت تحولآفرین شهید رئیسی، الگویی برای مسئولان
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم گفت: در قضایای آبان 1398 و گرانی بنزین، شهید رئیسی زمانی که به صورت غیرمستقیم از اجرای طرح مطلع شده بود که دو سه روز قبل از اجرا بود، به صورت مکتوب به آقای روحانی نوشت که مقدمات اجرای این طرح که مهمترین آن گفتوگو با مردم و اقناع عمومی است انجام نشده است، بنابراین اجرای طرح به این شکل به صلاح نیست.
احسان صالحی، دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم در گفتوگو با تسنیم به مناسبت فرارسیدن روزهای پایانی اردیبهشت و نخستین سالگرد شهدای خدمت، خاطرنشان کرد: شهید رئیسی با سن 27 سالگی چندین حکم ویژه از حضرت امام برای سروسامان دادن غائله لرستان و همچنین موارد مربوط به تروریستهای منافق در سال 67 دارد.
وی اظهار داشت: طبق اطلاع من، در قوه قضائیه از دوران حضور ایشان در سازمان بازرسی به عنوان دوره تحول آن نهاد یاد میشود و از نظر وظایف، مأموریتها و زیرساختها تحول اساسی رخ میدهد. بعد از آن بود که آقای رئیسی به معاونت اول قوه قضائیه رفت و 10 سال نیز در آن سمت حضور داشت.
نگاه زیبای شهید رئیسی در راستای محرومیتزدایی
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم همچنین گفت: شهید رئیسی در دوران تولیت آستان قدس میگفت باید ببینیم اگر خود حضرت رضا(ع) که ملقّب به معینالضعفا هستند بین ما بودند، چگونه با مردم، با مراجعان، با فقرا برخورد میکردند، رفتار آستان قدس منسوب به آن حضرت هم باید همانگونه باشد و جلوۀ لقب معینالضعفا حضرت رضا(ع) باید در محرومیتزدایی و رسیدگی به مستضعفان به نمایش در بیاید.
صالحی با اشاره به اینکه در حکم انتصاب آقای رئیسی هم مسئلۀ محرومان و مستضعفان مورد تأکید رهبری قرار گرفته بود، گفت: اقدامات ماندگاری در این زمینه از ایشان شاهد بودیم؛ از ساخت زائرشهر و زائرسرا و توجه به روستاها و مناطق حاشیهای مشهد تا رسیدگی به محرومان و نیازهای فوری آنها. از دیگر ویژگیهای مدیریتی شهید رئیسی تأکید بر شفافیت بود؛ در دوران تولیت به گفتۀ خود شهید، آستان را در یک اتاق شیشهای قرار داد و با رسانهها ارتباط گرفت و اقدامات و امکانات آستان را به اطلاع مردم رساند.
با حقالتولیۀ شهید رئیسی و کمک خیّرین
چند دارالشفا و درمانگاه در مشهد و حاشیه آن تأسیس شد
وی گفت: قبل از دوران تولیت ایشان قرار بود مجتمع تجاری بزرگی در گرانترین منطقۀ مشهد ساخته شود؛ آقای رئیسی اعتقاد داشت که کار آستان قدس مجتمعسازی و مالسازی نیست. شأن آستان در حوزه اجتماعی، خدمترسانی و محرومیتزدایی است. ایشان آن پروژه را واگذار کرد و درآمد حاصل از واگذاری را برای یک بانک قرضالحسنه تخصیص دادند که از آن، تسهیلات برای پرداخت به محرومان داده شود. آقای مروی تولیت فعلی آستان قدس بعد از شهادت آقای رئیسی اعلام کرد که رئیسجمهور شهید حقالتولیۀ خود را استفاده نکرده و وقف محرومان کرده بودند و با آن پول و کمک خیّرین چند دارالشفا و درمانگاه در مشهد و حاشیۀ آن تأسیس شد.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر مدیریتی آیتالله رئیسی، اهتمام به مسائل اصلی کشور و دستور کار رهبر معظم انقلاب بود. نهتنها در قوه قضائیه برای مورد به مورد دستورها و راهبردهای رهبری، برنامهریزی و پیگیری میکرد، حتی در اموری که مسئول مستقیم آن قوه قضائیه نبود اما احساس میکرد قوه میتواند بهعنوان همکار یا مکمّل باری از دوش کشور بردارد، مضایقه نمیکرد، مثلاً در زمینه شعار سال که حول مسئله تولید بود و دولت مخاطب اصلی این شعار بود، معتقد بود باید همۀ ظرفیتهای کشور برای تحقق شعار سال بهکار گرفته شود، با این عزم و تشخیص ایشان بود که قوه قضائیه و دادگستریها عملاً تبدیل به یکی از مؤثرترین ارکان رفع موانع تولید شده بودند.
صالحی با بیان اینکه حضور رئیس قوه در مراکز تولیدی دچار مشکل و دستورها و پیگیریهای ایشان یک قاب ایجابی و در خدمت پیشرفت کشور از قوه قضائیه ساخت، بیان داشت: در اواخر دولت دوازدهم که همزمان با همهگیری کرونا، بسیاری از واحدهای تولیدی و کارخانهها تعطیل شده و وضعیت سرمایه اجتماعی نظام مناسب نبود، بر اساس وظیفۀ خود وارد عرصۀ احیای واحدهای تولیدی شد. نمونههای بسیاری از راهاندازی واحدهای تولیدی وجود دارد که در دوران ریاست آقای رئیسی بر قوه قضائیه رخ داد.
وی با اشاره به اینکه سال 1400 نظرسنجیهای مختلفی درباره انتخابات وجود داشت و آقای رئیسی وضعیت بسیار خوبی در سنجشها داشت، گفت: با وجود آنکه کشور در وضعیت بسیار سختی قرار داشت و اعتماد عمومی کاهش، ناترازیها افزایش، مشکلات بیش از پیش و همچنین فوتیهای کرونا به 700 نفر رسیده بود، شهید رئیسی برای خدمتگزاری به مردم و خروج کشور از آن وضعیت وارد عرصه انتخابات شد. با اینکه برخی افراد به وی توصیه میکردند که وارد صحنه نشود تا آبروی ایشان به خاطر درگیر شدن با مشکلاتی که از قبل ایجاد شده در معرض خطر قرار نگیرد، او تکلیف خود را حضور در صحنه و به جان خریدن مشکلات تشخیص داد. حل مشکلات مردم و آبروی نظام اسلامی را بر عافیتطلبی ترجیح میداد.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی در انتخابات و استقرار در دولت هم ابر پروژه دولت را احیای امید و اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی قرار داد. در جلسه تنفیذ حکم ریاستجمهوری در محضر رهبر معظم انقلاب اعلام کرد مهمترین پروژه دولت احیاء امید و اعتماد است.
صالحی گفت: شهید رئیسی معتقد بود در صورتی که مردم در صحنۀ کار کشور حضور یابند، کار کشور جلو میرود و تهدیدی هم اثر نخواهد کرد. شرایط ابتدائی دولت در سال 1400 سخت بود، فوتیهای روزانۀ 700نفری کرونا، تعطیلی اجتماعات و بسته شدن فضاهای اجتماعی، رکود کسبوکارها، قطعیهای برق، تنشهای آبی بهنحوی بود که ناامیدی در جامعه پمپاژ میشد.
وی خاطرنشان کرد: واکنش دولت دوازدهم به دغدغههای مردم هم واکنش متناسب و خوبی نبود، مثلاً دربارۀ مسئلۀ واکسن که حق مردم بود میگفتند؛ «باید تحریم و FATF حل شود تا بتوان کاری کرد.»، ولی آقای رئیسی مسئله را فراتر برد و با سرعت بالا بهسمت حل مسئله رفت، با تماس تلفنی با رئیسجمهور چین، سد و مانع واردات واکسن را شکست و واکسیناسیون عمومی و سراسری بهشکل سریع آغاز شد، بهیاد داریم آمار کرونا نزولی و در سالگرد دولت، آمار کرونا صفر شد.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم گفت: همزمان سفرهای استانی و حضور در اطراف و مناطق مختلف کشور را کلید زده و در مدت کوتاه یکساله به همه استانهای کشور سفر کرد؛ این سفرها و ارتباط بیواسطه با مردم بارها مورد تحسین رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و مایه افزایش امید در جامعه شد.
صالحی خاطرنشان کرد: شهید رئیسی معتقد بود مانند دوران دفاع مقدس که وقتی مردم پایکار آمده و در کار کشور مشارکت داده شدند و به پیروزی دست یافتیم، با همان شیوه یعنی دخالت مردم در امور و اقتصاد میتوان مشکلات را حل کرد.
وی تصریح کرد: در دورۀ مسئولیتی ایشان در قوه قضائیه، ارتباط خوبی بین این قوه و رسانهها شکل گرفت.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم افزون بر اینها بیان داشت: آقای رئیسی بر مسئله سرمایه اجتماعی حساسیت زیادی داشت. چون مردم برایش حائز اهمیت بودند، نگاه مردم و احساس آنها نیز برایش مهم بود. مثلاً در قضایای آبان 1398 و گرانی بنزین، ایشان زمانی که به صورت غیرمستقیم از اجرای طرح مطلع شده بود که دو سه روز قبل از اجرا بود، به صورت مکتوب به آقای روحانی نوشت که مقدمات اجرای این طرح که مهمترین آن گفتوگو با مردم و اقناع عمومی است انجام نشده است، بنابراین اجرای طرح به این شکل به صلاح نیست.
صالحی همچنین خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در تأیید مسیر حرکت دولت فرمودند؛ «اگر این دولت ادامه مییافت، بهاحتمال زیاد بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور حل میشد.»، در سخنرانی دیگری نیز دورۀ کوتاه دولت شهید رئیسی را با دورۀ کوتاه صدارت امیرکبیر از جنبه انجام کارهای بزرگ و تحولی تشبیه کردند.
وی با اشاره به اینکه یک ویژگی برجسته و درسآموز در شهید رئیسی، اهتمام او به خودسازی، مراقبه، تهذیب نفس و کار و تلاش بیوقفه در سالیان متمادی مسئولیت بود، بیان داشت: آقای رئیسی ضمن اینکه مدیری کارآمد و کارآزموده بود، هر جا که مسئولیت گرفت منشأ تحول و کارهای اساسی شد، به جوانان میدان میداد، مردم در منظومۀ فکری او محوریت داشتند و از عمق جان به مردم عشق میورزید، کنار همه این خصوصیات برجسته، یک انسان خودساخته بود، بهروی نفس خود تسلط ویژهای داشت.
دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم اظهار داشت: کسانی که با او برخورد داشتند میتوانند شهادت دهند که هرچه در مسئولیتهای اجتماعی اوج بیشتری میگرفت، به فروتنی و تسلط بر نفس او افزوده میشد، رمز آن اقبال عظیم مردمی به شهید رئیسی هم در همین صدق و اخلاص او نهفته است، امثال شهید رئیسی، حجتهای الهی برای همه بهخصوص مسئولان و مدیران کشور هستند که میتوان در قلۀ مسئولیت سیاسی و اجتماعی قرار داشت و در عین حال در قلۀ سلامت و طهارت نفس.