kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۷۶۳۴
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۶
رئیس کل بانک مرکزی:

وضعیت ذخایر ارزی بسیار خوب است اما ارز مفت به کسی نمی‌دهیم

 
 
 
رئیس کل بانک مرکزی گفت: ما به لحاظ ارزی وضعیت بسیار خوبی داریم و هیچ مشکلی نداریم و تسلط ما بر ارز زیاد است؛ اما ارز را مفت هزینه نمی‌کنیم.
به گزارش خبرگزاری‌ها، محمدرضا فرزین در دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با اشاره به اینکه در برخی از حوزه‌ها وضعیت خوبی داریم، ادامه داد: ۹۷ درصد نظام پرداخت ما الکترونیک است و اقدامات ما در حوزه چک قابل قبول است و سامانه‌های پیچک و مه چک راه‌اندازی شد و ۹۰ درصد چک‌ها صیادی است. اعتماد به چک ارتقا یافته و زندانیان به یک نفر در سه روز رسیده است.
وی در ادامه گفت: تاکنون حدود ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار حساب تجاری و شخصی تفکیک شده که دو میلیون و ۳۰۰ هزار مورد آن حقوقی است.
 عقب‌ماندگی آمارهای اقتصاد کلان
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه تولید آمار و اطلاعات موضوع مهمی است گفت: داده‌های کلان اقتصادی را بانک مرکزی و مرکز آمار منتشر می‌کند که بر اساس آن سیاست لازم برای جلوگیری از بحران باید اتخاذ شود. اما این داده‌ها در حل موضوعات متغیر اقتصادی کمک نمی‌کند چون به روز نیست. برای مثال اطلاعات تورم مبتنی بر اطلاعات دو سال گذشته است و این کمکی در سیاستگذاری نمی‌کند و بیشتر ابزاری برای بحث‌های سیاسی است؛ در حالی که باید در تحلیل آمار، منافع ملی را در نظر بگیریم.
 ارز را مفت به کسی نمی‌دهیم
رئیس کل بانک مرکزی گفت: از نظر ارزی در شرایط بسیار خوبی هستیم، اما برخی اطلاعات را به دلایل امنیتی نمی‌توانیم ارائه کنیم. امروزه تسلط لازم را نیز در حوزه ارز داریم و هیچ مشکلی در تامین ارز و کنترل نرخ ارز نداریم. روز گذشته برای واردات خودرو‌های برقی توافقات بسیار خوبی انجام شد و در سایر حوزه‌ها نیز برای توسعه کشور گام‌های مهمی برداشته شده است. ارز را مفت به کسی نمی‌دهیم و تنها آن را به نفع مردم و برای رفاه جامعه و توسعه کشور مصرف می‌کنیم. چرا که ارز یک کالای عمومی و متعلق به همه است؛ بنابراین باید تمام ارز‌ها به داخل کشور برگردد.
 فنر‌های ارزی ساختگی
برای دامن زدن به انتظارات تورمی
فرزین اظهار کرد: هیچ‌کس حق ندارد برای ارز مستثنی قائل شود. ارز یک کالای عمومی است و باید در اختیار رفاه همه مردم جامعه قرار بگیرد و هیچ استثنائی در آن وجود ندارد. انتظارات خود را با سیاست تثبیت تعدیل کنید و به فنر‌هایی که برای انتظارات تورمی ایجاد می‌کنند، اصلا اعتماد نکنید.
وی با بیان اینکه انتظارات برای ما خیلی مهم است، تصریح کرد: انتظارات این‌گونه است که اگر مردم به ما اعتماد نکنند و به اعداد و ارقام نادرست اعتماد کنند، همان ارقام نادرست محقق می‌شود این یک جنگ روایتی است. روایتی از واقعیت‌های اقتصاد کشور و در مقابل روایتی بی‌اساس و نادرست برای ضربه زدن به اقتصاد کشور؛ بنابراین میزان اعتماد مردم و انتظارات آن‌ها می‌تواند در تورم کشورم مؤثر باشد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: در سال گذشته با همین فشار روانی و روایت‌های نادرست بازار ارز به هم ریختند و ارزش پول کاهش پیدا کرد. اما در ماه‌های اخیر با اعتماد مردم، با اینکه بار‌ها اعلام کردند جهش ایجاد می‌شود، اما هیچ اتفاقی نیفتاد؛ بنابراین انتظارات بسیار مهم است. نباید با وضعیتی که در فضای انتظاراتی به وجود می‌آورند، اقتصاد کشور متضرر شود. اعدادی که اعلام می‌کنند اصلا درست نیست. برای استدلال از وضعیت اقتصادی باید به آمار‌های اقتصادی و برای تورم به نقدینگی مراجعه کرد.
 کنترل نقدینگی برای مهار تورم
فرزین تاکید کرد: تورم ناشی از نقدینگی است و نقدینگی را کنترل کرده‌ایم؛ بنابراین تورم کاملا تحت کنترل است. افراد متخصص باید با هوشمندسازی اجازه ایجاد بی‌ثباتی در اقتصاد کشور را ندهند. وی یادآور شد: شاخص مهم در تورم رشد نقدینگی است که کاهش پیدا کرده و کنترل می‌شود، اما برخی سعی دارند با استدلال اضافه برداشت بانک‌ها و دیگر استدلال‌ها افزایش تورم را بیان کنند که نادرست است و مبتنی بر تئوری اقتصادی نیست. بر اساس تئوری اقتصادی تقدینگی شاخص مؤثر در تورم است.
تأمین ۲ میلیارد یورو 
برای واردات خودرو، اتوبوس و موتور‌ برقی
گفتنی است رئیس کل بانک مرکزی پیش از این در جلسه هیئت دولت از تامین دو میلیارد یورو ارز برای واردات خودرو‌های برقی خبر داده بود.
فرزین گفت: یک میلیارد یورو ارز برای واردات خودرو‌های برقی و همچنین یک میلیارد یورو برای نیاز‌های شهرداری پایتخت تامین می‌شود. رئیس کل بانک مرکزی همچنین افزود: شهرداری تهران بسته یک میلیارد و 40 میلیون یورویی درخصوص خودروهای برقی (اتوبوس، تاکسی، ون و موتورسیکلت) را ارائه کرده که پذیرفتیم تا ارز آن را تامین کنیم. ضمن اینکه توافقی با وزیر صمت درخصوص تامین یک میلیارد دلار برای واردات خودرو برقی انجام داده‌ایم.