kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۸۷۳
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹
طبق برآوردها

رژیم صهیونیستی با تحریم از سوی مسلمانان میلیاردها دلار زیان می‌بیند

 
 
 
رسانه‌های عربی برآورد کردند حتی اگر دولت‌های عربی هم با پویش تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی از سوی ملت‌های خود همراه نشوند، این رژیم و حامیان آن میلیاردها دلار از خزانه خود را از دست می‌دهند.
به گزارش فارس، توده‌های مردم در کشورهای عربی و اسلامی برای اعلام حمایت از ملت فلسطین به خیابان‌ها آمده و ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه خواستار تحریم اقتصادی این رژیم شدند.
طی روزهای اخیر هم پویش‌های متعددی در شبکه‌های اجتماعی کشورهای عربی برای تحریم اقتصادی رژیم صهیونیستی راه‌اندازی شده است.
آمارهای اخیر حاکی از آن است که واردات کشورهای عربی از رژیم ‌اشغالگر صهیونیستی سالانه میلیاردها دلار تخمین زده می‌شود و در سال‌های اخیر با به راه افتادن قطار عادی‌‌سازی کشورهای عربی از جمله امارات، بحرین مراکش و سودان با رژیم صهیونیستی این اعداد با جهش بی‌سابقه همراه شده است.
در این‌جا کافی است به دو عدد ‌اشاره کنیم: اولی مربوط به واردات تسلیحات اسرائیلی توسط کشورهای عربی است که ارزش آن در سال گذشته حدود سه میلیارد دلار برآورد شده است که در مقایسه با مجموع صادرات نظامی رژیم ‌اشغالگر در سال 2022 که به بالاترین سطح خود با ارزش 12 میلیارد و 500 میلیون دلار رسید.
واقعیت این است که 25 درصد از کل واردات نظامی از رژیم صهیونیستی با بودجه و پول کشورهای عربی، به ویژه کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس که توافقنامه موسوم به ابراهیم (توافق سازش) را امضا کرده‌اند، تسویه شده که در قالب معاملات خرید تسلیحات، سامانه‌های پهپادی، سامانه‌های راداری، جنگ الکترونیک، موشک‌ها و سامانه‌های پدافندی هوایی و اویونیک بوده است.
رقم دوم مربوط به ارزش واردات گاز رژیم صهیونیستی توسط کشورهای عربی اعم از مصر، اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین است که اگر به ارزش قرارداد امضا شده نگاه کنیم، این رقم به بیش از یک و نیم میلیارد دلار در سال می‌رسد. ارزش این معامله بین قاهره و رژیم ‌اشغالگر بیش از 20 میلیارد دلار است. همچنین اردن و رژیم ‌اشغالگر توافقنامه‌ای به ارزش 15 میلیارد دلار برای مدت 15 سال منعقد کردند. علاوه‌بر گستردگی این معاملات واردات گاز، برخی از دولت‌های عربی، غارت گاز فلسطین توسط رژیم‌ اشغالگر در نزدیکی سواحل غزه را مشروعیت بخشیده‌اند و کشورهای جهان را به واردات گاز دزدیده شده توسط اسرائیل از میادین واقع در آب‌های سرزمینی فلسطین (واقع در شرق دریای مدیترانه) و شکستن تحریم بین‌المللی تحمیل شده بر کالاها و شهرک‌های ‌اشغالی ترغیب می‌کنند.
این معاملات فوق‌الذکر کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در سطح رسمی است و در سطح مردمی، آمار رسمی در مورد حجم صادرات کالا و خدمات اسرائیل به بازارهای عربی در دسترس نیست، اما می‌توان این حضور را در برخی از بازارهای خلیج‌فارس و چندین بازار عربی از جمله مغرب، اردن، سودان، مصر و غیره حس کرد. این کالاها مستقیماً یا از طریق کشور ثالث از جمله قبرس و برخی کشورهای اروپایی و آسیایی به کشورهای عربی وارد می‌شوند.
ملت‌های عربی می‌توانند رژیم ‌اشغالگر را تحت فشار قرار دهند و با محروم کردن سالانه میلیاردها دلار از خزانه اسرائیل و تحریم کالاها و محصولات صهیونیستی به ملت فلسطین که در معرض یک جنگ وحشیانه بی‌سابقه قرار گرفته است حمایت کنند.