kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۴۶۱۱
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۵

اخبار ویژه

 
 
کودک‌کشی نتانیاهو با اسارت چندصد صهیونیست برابر نیست
 
نماینده جنبش حماس در تهران گفت: نتانیاهو حاضر نبود با چهار اسیری که از اسرائیل داشتیم، مبادله اسرا را بپذیرد اما اکنون با صدها اسیری که از آنها داریم، مجبور است زندانیان فلسطینی را آزاد کند.
خالد قدومی در گفت‌و‌گو با عصر ایران اظهار کرد: ما به تهدیدات نتانیاهو و امثال او اصلا توجه نمی‌کنیم؛ اگر کسی تهدید می‌کند، باید در صحنه بیاید. شما دیدید که در صحنه مبارزه، مجاهدین ما دشمن را غافلگیر کردند. از ده روز قبل، مجاهدین ما مانور نظامی در مرز بین غزه و مناطق اشغالی انجام دادند. اما رژیم کودک‌کش صهیونیستی اصلا به آن توجه نکرد و این را جدی نگرفت که مجاهدین حماس و مقاومت فلسطینی جرأت وارد شدن در جنگ به این گستردگی را هم دارند. مجاهدین ما برعکس این توهم دشمن، به نتانیاهو، ابن‌غفیر و افراط‌گرایان در کابینه مرگ‌بار اسرائیلی ثابت کردند که نیروهای مقاومت ما می‌توانند در این صحنه‌ای بزرگ و مقطع حساس تاریخی، درس بزرگ و فراموش‌نشدنی به رژیم صهیونیستی بدهند.
وی افزود: قبلا 4 اسیر صهیونیستی در دست ما بود و اعلام کردیم که نتانیاهو برای آزادی و مبادله این چهار اسیر صهیونیست پیش بیاید، اما او گوش نکرد. با عملیاتی که مجاهدین ما انجام دادند، الان ما صدها اسرائیلی را اسیر کرده و در دست داریم که ان‌شاءالله و به امید خدا، کل اسرایمان را نیز از زندان‌های این رژیم غاصب، آزاد خواهیم کرد.
قدومی گفت: نتانیاهو تنها کار و هنری که دارد، شهید کردن کودکان ما و تخریب کردن عمارت‌های مسکونی است و چیز دیگری ندارد. مواجهه دلیرانه، فقط و فقط صفت و سلوک مؤمنین است. غاصب و مجرمی مانند نتانیاهو، اصلا جنگ دلیرانه را متوجه نمی‌شود. ان‌شاءالله تا تحقق کامل اهداف‌مان، در صحنه و میدان هستیم. وی درباره نگهداری اسرای صهیونیست هم گفت: ابوعبیده، سخنگوی گردان‌های عزالدین قسام اعلام کردند نیروهای مقاومت، سربازان و غیرنظامیان اسیر اسرائیلی را به تونل‌ها و جاهای امن و محفوظ در غزه منتقل کرده‌اند. همچنین، ایشان خبر خوشی را برای اسرای فلسطینی دربند رژیم صهیونیستی فرستادند که امروز برای آزادی آنها، دستان ما پر است. ان‌شاءالله در آینده نزدیک، خبرهای خوبی از رهایی اسرای‌مان از زندان‌های اسرائیلی خواهیم داد. 
او درباره احتمال حمایت آمریکا از نتانیاهو گفت: ما به بایدن می‌گوییم کمک کردن آمریکا نیز نمی‌تواند نتانیاهو و رژیم کودک‌کش صهیونیستی را نجات دهد؛ زیرا این رژیم الان هدف مستقیم، پرقدرت و گسترده‌ مقاومین و مجاهدین ما قرار گرفته است. امروز همه شاهد تحول جدی در عقیده و استراتژی نظامی مجاهدین ما در گردان‌های عزالدین قسام، مقاومت حماس و مقاومت فلسطینی بودند که چگونه، قدرت بالفعل و بالقوه برای واردشدن در مناطق اشغالی زیر سلطه اسرائیل را دارند. ان‌شاءالله کل فلسطین را آزاد و این رژیم کودک‌کش را نابود می‌کنیم.  
قدومی همچنین گفت: ما، ایران، حزب‌الله و دوستان عزیز در منطقه، یک محور کامل علیه رژیم کودک‌کش صهیونیستی هستیم. ما در محور مقاومت یکدست و یک محور محکم هستیم. شما دوستان و برادران عزیز دیدید که حزب‌الله لبنان چه جور واکنش نشان داد. الان زود است که ما نقش تک‌تک این عناصر محور مقاومت را مشخص کنیم که اگر جنگ گسترده شود، چه باید باشد. هم همحورهای مقاومت در هماهنگی لازم و دقیق هستند. الان که دشمنان حتی نتوانستند با حماس مواجهه کنند، چه رسد به حزب‌الله یا خود ایران! لذا فکر نکنم این اتفاق تعرض اسرائیل به ایران هرگز بیفتد. ولی اگر یک روزی، ایران یا هر جایی از جهان اسلام مورد تعرض قرار گیرد و در چنین نبرد و معرکه‌ای وارد شود، شما مطمئن باشید گردان‌های عزالدین قسام، حماس و مردم ما جزو اصلی آن نبرد هم می‌شوند. الان زمانه تنها بودن مقاومت سپری شده است؛ مجاهدین ما در ده روز قبل، مانور جدی نظامی را در مرز بین غزه و مناطق اشغالی انجام دادند که رژیم صهیونیستی متوجه آن نشد. این غافلگیری به این معنا بود که امروز ارتش اسرائیل واقعا روبه‌روی ارتش مقاوم و حرفه‌ای مقاومت فلسطین قرار گرفته است. ارتشی که توان ورود به شهرک‌های صهیونیستی، اسارت سربازان اسرائیلی به تعداد زیاد و وارد کردن خسارت به زیربناهای جامعه صهیونیستی را دارد و می‌تواند در یک روز، هزاران موشک از طرف غزه شلیک کرده و سیستم‌های پدافندی رژیم صهیونیستی را به‌گونه‌ای غافلگیر و ناکارآمد کند که نتوانستند راکت‌های مقاومت را رهگیری کنند.
 
 
نگرانی حزب اتحاد ملت از رو شدن پادویی شیرین عبادی برای اسرائیل
 
دفاع بی‌پرده شیرین عبادی از جنایات رژیم صهیونیستی و تخطئه اقدام دفاعی حماس، صدای هم‌طیفان عبادی در حزب اتحاد ملت را هم درآورد.
کانال امتداد وابسته به حزب اتحاد ملت در این‌باره توشت: «پیام خانم شیرین عبادی به‌عنوان یکی از برندگان جایزه نوبل صلح درباره وقایع اخیر غزه، متعجب و متأسفم کرد. همواره شناخت مرز بین سیاست و حقوق بشر، یکی از موضوعات مهم مطرح در هر دو این حوزه‌ها بوده است. یکی از کسانی که دیدگاهش درباره تمایز سفت و سخت بین دو حوزه سیاست و حقوق بشر همواره در ذهنم مانده، خانم عبادی است که در یکی از جلسات سال‌ها پیش در جبهه مشارکت حضور داشتند. اما پیام دیروز ایشان، به باور من مصداق نقض آن حرف‌ها و شاهدی بر غلبه تمایلات و اهداف سیاسی بر حقوق بشر است.
خانم عبادی در این پیام، تلویحا دو جنایت مجاز و غیرمجاز را مطرح کرده است. یکی رفتار واکنشی و البته آزاردهنده و غیرقابل دفاع حماس در دفاع از حق خود برابر اشغالگری اسرائیل که غیرمجاز و مجوزی بر «پایان» و درواقع کشتار وسیع آنها شمرده شده است. و دیگری، جنایات عنقریب اسرائیل است که چون به تعبیر خانم عبادی، ید طولایی در انتقام‌گیری دارد و تعهدی نسبت به موازین حقوق بشری ندارد، پس مجاز است و هیچ نصیحتی هم لازم ندارد! در ریشه‌یابی این جنایات مجاز و غیرمجاز هم به اندازه اشاره گذرایی به اشغالگری و جنایات و خشونت‌های بی‌حد و حصر و بلندمدت اسرائیل نکرده و برای نهادهای بین‌المللی و دولت‌های غربی هم در قبال آن مسئولیتی عنوان نکرده و تنها مسئله ریشه‌ای را مماشات بی‌انتهای دولت‌های غربی با جمهوری اسلامی به‌عنوان حامی حماس و حزب‌الله مطرح نموده است! این همه آن چیزی است که از پیام خانم عبادی دریافت می‌شود.
آیا این نمونه مناسبی از یک نگاه حقوق بشری و منصفانه است که از خانم عبادی دیدیم؟ همه می‌دانند که ایشان به گزینه براندازی نظام حاکم بر ایران رسیده و در این رابطه فعالیت هم دارد. حق ایشان و هرکس دیگری است که چنین تصمیمی بگیرد و برای آن در چارچوب قواعد حقوق بشری تلاش کند، اما آیا برای یک فعال سیاسی دموکرات هم چنین مواجهه‌ای با حقوق بشر و مستمسک قرار دادن آن برای اهداف سیاسی مجاز است که از برنده جایزه نوبل صلح می‌بینیم؟
ایرادی بر محکومیت برخی رفتار حماس در وقایع اخیر نیست و در کنار بیان ریشه‌های اصلی آن، حتما لازم است. می‌توان سیاست‌های جمهوری اسلامی در منطقه را هم به زیر نقد رادیکال کشید، اما کیست که نداند ریشه اصلی خشونت‌های اخیر و بسیاری از فجایع منطقه و یکی از بارزترین جلوه‌های آپارتاید در جهان، رژیم اشغالگر اسرائیل است که حتی قطعنامه‌های متعدد سازمان ملل علیه جنایات و کشتار و اشغال سرزمینی را به هیچ انگاشته و رادیکالیسم متقابل در منطقه را تشدید کرده است؟ و کیست که نداند اگر اراده غرب و مشخصا آمریکا بر توقف این جنایات بود، تاکنون حل شده بود؟ چرا از غرب چنین گام مهمی برای توقف خشونت در منطقه و گرفتن بهانه از دیگر نیروهای رادیکال مطالبه نمی‌شود؟ آیا این مواجهه یکسویه، اولویت منافع سیاسی بر حقوق بشر را متبادر نمی‌کند؟ اگر یک فعال عادی حقوق بشر چنین می‌کرد چندان مهم نبود، اما برنده جایزه نوبل صلح چرا!؟»
این نقد ملایم کانال حزب اتحاد ملت در حالی است که شیرین عبادی سال‌هاست به شکل علنی در خدمت سیاست‌های ضد انسانی آمریکا و رژیم صهیونیست قرار دارد و به‌عنوان ابزار دست آنها برای توجیه همین سیاست‌ها عمل کرده است. او همچنان که از تحریم‌ها علیه ایران حمایت کرده با گروهک‌های تجزیه‌طلب و تروریست هم همکاری دارد و بنابراین عجیب است که نویسنده کانال امتداد از رفتار متناقض شیرین عبادی تعجب کند. این در حالی است که عبادی به‌عنوان پادوی سلطنت‌طلبان در قبل از انقلاب فعالیت داشت و براساس انتخابی کاملا سیاسی و مورد حمایت آمریکا و صهیونیست‌ها، نامزد دریافت جایزه صلح نوبلی شد که قبلا به جنایتکارانی مانند کیسینجر و شیمون پرز و مناخیم بگین و اسحاق رابین و... داده بودند.
 
 
ایران حمایت می‌کند اما تصمیم حمله را خود حماس گرفت
 
سردبیر رادیو فارسی رژیم صهیونیستی تصریح کرد تصمیم حمله به اسرائیل را خود حماس گرفته، هرچند که از پشتیبانی گسترده ایران برخوردار است.
منوشه امیر در گفت‌و‌گو با رادیو فرانسه، ضمن سلب مسئولیت از نتانیاهو درباره عامل جنگ‌افروزی افزود: ما تجربه تلخی داریم. بیش از پانزده، شانزده سال پیش اسرائیل نوار غزه را تخلیه کرد و در اختیار فلسطینیان گذاشت. نتیجه چه شد؟ گروه‌های فلسطینی و جمهوری اسلامی ایران، غزه را به کانون تسلیحات و موشک و قتل و بمباران اسرائیل بدل ساختند. بنابراین آنچه در بخش فلسطینی می‌گذرد با سیاست‌های دولت‌های اسرائیل از جمله شخص نتانیاهو ارتباطی ندارد.
اقدام‌های تروریستی گروه‌های فلسطینی با سیاست‌های آقای نتانیاهو هر چقدر هم که او راستگرا باشد ارتباطی ندارد. با این حال، من معتقدم که آقای نتانیاهو و گروه‌های طرفدار ایشان بر این باور بودند که برای جلوگیری از تشکیل دولت مستقل فلسطینی که می‌توانست به یک پایگاه بسیار خطرناک ترور علیه اسرائیل بدل شود، باید به استقرار حماس در نوار غزه کمک کرد تا به این ترتیب از نفوذ آن در کرانه باختری رود اردن جلوگیری نمود. درست است که این سیاست آقای نتانیاهو بود ولی اصل قضیه این است که حماس و حکومت اسلامی ایران خواستار نابودی اسرائیل هستند و حکومت ایران تمام امکانات تسلیحاتی و مالی خود را برای رسیدن به این مقصود در اختیار حماس گذاشته و سازمان جهاد اسلامی را ایجاد کرده که هدفش نابودی اسرائیل است. بنابراین، هر سیاستی را که هر دولتی در اسرائیل در پیش بگیرد فایده‌ای ندارد و نمی‌تواند به تغییر جهت‌گیری سازمان حماس منجر شود.
وی افزود: به گمان من درباره نقش جمهوری اسلامی ایران در حمله هفتم اکتبر قدری مبالغه شده است. تصمیم این حمله را خود حماس گرفته، اما، حماس برای انجام این حمله از کمک‌های بسیار گسترده استراتژیکی و تاکتیکی حکومت ایران برخوردار بوده است. به غیر از بهره‌مندی از پول و تسلیحات ایران، سازمان حماس در حمله غافلگیرکننده خود به اسرائیل از شیوه‌های تهاجمی سپاه پاسداران در جنگ هشت‌ساله با عراق استفاده کرده است. با این همه، مبالغه است اگر بگوییم که حماس به دستور حکومت اسلامی ایران به اسرائیل حمله کرد. حماس اهداف خاص خود را دنبال کرده و می‌کند ولی در این راه از کمک‌های گسترده استراتژیکی و تاکتیکی حکومت ایران برخوردار بوده است.
به گمان من جمهوری اسلامی ایران وارد رویارویی مستقیم با اسرائیل نمی‌شود، چنان‌که طی چهل‌وچهار سال گذشته نشده و همواره سعی کرده از طریق گروه‌های نیابتی‌اش به اسرائیل آسیب برساند.
 
 
گزارش واعظی از ثبت‌نام برخی دولتمردان سابق در انتخابات مجلس
 
رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور روحانی در دوران ریاست جمهوری وی، از ثبت‌نام برخی مدیران دولت سابق در انتخابات مجلس خبر داد.
مجمود واعظی در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا تاکید کرد:‌ اصلاح‌طلب‌ها در حال حاضر یک جناح منسجم نیستند. در داخلشان اختلافات است، ما بیشتر با جناح معتدل اصلاح‌طلب مرتبط بودیم و هستیم. اصلاح‌طلب‌های معتدل از جمله معاون اول تا وزرا و معاون رئیس‌جمهور و استانداران در دولت ما حضور فعال داشتند و اما همان زمان هم برخی از افراد تندرو اصلاح‌طلب به آقای روحانی و دولت انتقاد می‌کردند.
وی گفت: اگر یک مقدار فضا باز شده، امید مردم بیشتر شود و گشایشی در معیشت و زندگی مردم به وجود بیاید. و در میان نامزد‌های نمایندگی دیدگاه‌های مختلف وجود داشته باشد. طبیعی است که احزاب و شخصیت‌های سیاسی فعال می‌شوند و آن وقت می‌توانیم بگوییم آرایشی به وجود می‌آید که ممکن است اصلاح‌طلبها، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل و گروه‌های مختلف حاضر شوند. بنابراین باید صبر کنیم و ببینیم روند پیش ثبت‌نام‌ها به چه سمتی پیش می‌رود.
واعظی در پاسخ این سؤال که از اعضای حزب اعتدال و توسعه و اعضای دولت قبل آیا کسانی در انتخابات مجلس ثبت‌نام کرده‌اند؟، اظهار کرد:، چون زمان خیلی کوتاه بود تعداد خیلی زیادی ثبت‌نام نکردند. سیاست ما بر این بود که افراد را تشویق به ثبت‌نام کنیم. چون نمی‌دانستیم تا ۶ ماه بعد چه اتفاقی می‌افتد. بنابراین در تهران و هم در استان‌ها ثبت‌نام کردند. ولی باید ببینیم نتیجه ثبت‌نام، نه در این مرحله که وزارت کشور اعلام می‌کند، بلکه در مرحله‌ای که شورای نگهبان اعلام می‌کند چیست. دبیرکل حزب، آقای نوبخت اسم نوشتند، تعدادی از دبیرهای استانی، تعدادی از اعضای شورای مرکزی و تعدادی از اعضای دفتر سیاسی در تهران ثبت‌نام کردند. در استانها هم طبق خبرهایی که به ما رسیده ثبت‌نام انجام شده ولی منتظر هستیم ببینیم نتیجه چه پیش می‌آید. از اعضای دولت قبل هم تعدادی مثل آقایان علوی، جمشید انصاری، نوبخت و چند نفر از استانداران ثبت‌نام کردند. وی افزود: من در جلسه‌ای که بودم از آقای روحانی مشورت خواستند و ایشان گفتند کسانی که علاقه‌مند و آماده هستند، نظرم مثبت است که ثبت‌نام کنند. به همین جهت نظر ایشان به استانداران هم گفته شده و تعدادی از آنها هم ثبت‌نام کردند.
با توجه به ائتلاف اعتدالیون با اصلاح‌طلبان در انتخابات‌های گذشته، آیا امکان چنین ائتلافی در انتخابات پیش‌رو وجود دارد؟ واعظی در پاسخ این سؤال هم گفت: اصلاح‌طلب‌ها در حال حاضر یک جناح منسجم نیستند. در داخلشان اختلافات است، ما بیشتر با جناح معتدل اصلاح‌طلب مرتبط بودیم و هستیم. اصلاح‌طلب‌های معتدل از جمله معاون اول تا وزرا و معاون رئیس‌جمهور و استانداران در دولت ما حضور فعال داشتند و اما همان زمان هم برخی از افراد تندرو اصلاح‌طلب به آقای روحانی و دولت انتقاد می‌کردند. به عنوان حزب اعتدال و توسعه همواره از گذشته هم با اصولگرایان معتدل از جمله آقایان لاریجانی، ناطق‌نوری، باهنر و... ارتباط خوبی داشتیم و هم با اصلاح‌طلبها از جمله حزب کارگزاران، حزب اسلامی کار، خانه کارگر و یک تعداد دیگر احزاب رابطه خوبی داشتیم.
در مجموع ما رابطه‌مان با اصلاح‌طلبان معتدل و هم اصولگرایان معتدل خوب بوده و همواره با هم در مشورت بودیم. اینکه الان ائتلاف می‌خواهیم داشته باشیم یا نه را نمی‌دانیم. زیرا الان نمی‌دانیم شرایط چه می‌شود؟ یعنی اگر شرایط مناسب شود، کاندیداهای‌مان تایید شوند و امید مردم بالا برود و گشایشی در زندگی مردم به وجود بیاید و مردم بخواهند مشارکت و حضور فعالی داشته باشند؛ وظیفه ما این است که در انتخابات شرکت کنیم. حتما هم صندوق رای باید مغتنم شمرده شود و روی این حساب نمی‌توانیم با صندوق رای قهر کنیم. عملکرد شورای نگهبان و وزارت کشور در مشارکت مردم موثر است.