kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۸۳۹
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۵
اعترافات خواندنی رئیس رژیم صهیونیستی

هرتزوگ: دچار وضعیت وحشتناکی شده‌ایم با خودمان درگیریم

 
 
 
سرويس خارجي-
رئیس ‌رژیم صهیونیستی در واكنش به درگيري معترضان چپ‌گرا با صهیونیست‌های دینی و حریدی در تل‌آویو در مراسم «عید یهودی» موسوم به «یوم کیپور» اذعان کرد که این رژیم دچار یک وضعیت بحرانی و وحشتناک شده است و ما در حال درگيري با خودمان هستيم.
جامعه صهيونيستي مدت‌هاست كه در بحران داخلي خود فرو رفته است. اختلافات شديد ميان موافقان و مخالفان نتانياهو باعث حدود 9 ماه اعتراضات خياباني شده و اين اعتراضات هر هفته به‌ويژه در روزهاي شنبه ادامه دارد. معترضان خواستار بركناري نتانياهو و توقف طرح او براي تغيير قوانين قضايي هستند، اما گوش شنوايي نيست كه به خواسته معترضان توجه كند. در هر اعتراض و درگیری كه هر هفته در خيابان‌هاي تل‌آويو بین معترضان و پلیس رخ می‌دهد، ترس از گسترش خشونت موج مي‌زند. هنوز هيچ‌کس در اين اعتراضات کشته نشده، اما به گفته وب‌سايت «وي بور» همه چیز به‌شدت در معرض خطر است و معلوم نيست ادامه اعتراضات به كجا كشيده خواهد شد؟ در واقع وقوع يك جنگ تمام‌عيار داخلي در خيابان‌هاي مناطق ‌اشغالي فلسطين ميان سكولارها و افراطي‌ها چندان دور از ذهن نيست. 
«ناداو تامیر»، دیپلمات سابق صهيونيستي که در سه دوره كابينه‌هاي مختلف مشغول به‌كار بوده و امروز بازنشسته است، به‌هاآرتص مي‌گويد كه هر هفته بیش از 20 درصد از اسرائیلی‌ها در تظاهرات شرکت مي‌كنند و اين آمار معترضان نشان‌دهنده يك وضعيت بحراني است. همزمان روز گذشته «اسحاق هرتزوگ»، رئیس ‌رژیم صهیونیستی در واكنش به درگيري معترضان چپ‌گرا با صهیونیست‌های دینی و حریدی در تل‌آویو در مراسم «عید یهودی» موسوم به «یوم کیپور» اذعان کرد که این رژیم دچار یک وضعیت بحرانی و وحشتناک شده است. هرتزوگ گفت: «من از طرف اکثریت مطلق اسرائیلی‌ها صحبت می‌کنم و از دیدن اسرائیلی‌ها در حالت جنگ با یکدیگر در روزی که همیشه نماد وحدت اسرائیل و یهودیت بوده است، ابراز تعجب می‌کنم، چرا که با دیدن این صحنه‌ها شوکه شدم، چون ما در حال درگيري با خودمان هستيم.» هرتزوگ همچنین افزود: «تفرقه، دوقطبی‌‌سازی و اختلاف بی‌پایان خطری واقعی برای اسرائیل و امنیت آن است. دشمنان اسرائیل بارها و بارها این را بیان کرده و از بحران داخلی ما به عنوان مرحله مقدماتی در مسیر فروپاشی اسرائیل تعبیر می‌کنند.»
ماجراي زد و خورد صهيونيست‌ها در روز عيد
اعلام خطر و وحشت از زد و خورد صهيونيست‌ها در روز عيد كيپور به موضوعي برمي‌گردد كه سه روز پيش  ائتلاف حاکم به سركردگي نتانياهو و مخالفان درباره نحوه برگزاری مراسم «عید یهودی» با هم درگیر شدند. اين درگيري هنگام برگزاري مراسم «عید یهودی» موسوم به «یوم کیپور» در تل‌آویو رخ داد و معترضان چپ‌گرا به نحوه برگزاری مراسم «یوم کیپور» در میدان «دیزنگوف» اعتراض داشتند.
بازداشت یکی از معترضان چپ‌گرا توسط پلیس منجر به درگیری پلیس و معترضان و تجمع چپ‌گراها مقابل مقر پلیس شد. «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نيز در واکنش به این موضوع اعلام کرد: «شورش معترضان چپ‌گرا در چنین روز مقدسی، حیرت‌آور و محکوم است.» اين در حالي است كه مراسم عید یهودی از جمله مراسم‌هایی بود که صهیونیست‌ها از آن به عنوان نماد وحدت یاد می‌کردند، اما اکنون به مظهر اختلاف بین آنها تبدیل شده است.
 تل‌آويو چگونه در آتش اختلاف درگير شد؟
تل‌آويو و ديگر شهرهاي ‌اشغالي فلسطين در بیش از هشت‌ماه گذشته و از زمان روی کار آمدن کابینه نتانیاهو، صحنه ناآرامی بوده است. تمام موضوعاتی که صهیونیست‌ها از آن برای ایجاد اتحاد بین گروه‌های مختلف قومی، مذهبی و نژادی در سرزمین‌های ‌اشغالی استفاده می‌کرد، اکنون به موضوعی برای اختلاف بين خودشان تبدیل شده است. طرح نتانياهو براي تغيير قوانين قضايي نه‌تنها باعث ايجاد اختلاف ميان شهروندان شده، بلكه حتي دستگاه‌هاي حاكميتي نيز با هم درگير هستند. وقتي که دادگاه عالی یک تصمیم بگیرد، و كابينه نتانياهو نخواهد از آن تبعیت نکند یا راه دیگری را طی کند، پلیس، ارتش، شین بت، موساد و همه نهادهاي حاكميتي باید تصمیم بگیرند که در کدام طرف قرار دارند، در كنار دولت يا در كنار سيستم قضايي؟ اين وضعيت جز به معناي هرج و مرج و به‌هم‌ريختگي داخلي نيست. در حال حاضر بسیاری از ساكنان رژيم صهيونيستي درباره تهدیدات امنیتی صحبت می‌کنند و بسیاری در یگان‌های مهم از جمله نيروی هوايي، خلبانان و دیگر افسران نظامي می‌گویند که در یک نظام دیکتاتوری(كابينه نتانياهو) خدمت نمی‌کنند. این وضعيت یا حزب لیکود متعلق به نتانياهو را از درون متلاشي مي‌كند، یا روابط بین نتانیاهو و شرکای تندرو در كابينه را بسیار متشنج خواهد کرد و كابينه را ساقط خواهد كرد. در هر دو حالت چيزي جز هرج و مرج نصيب رژيم صهيونيستي نخواهد شد. براساس گزارش تايمز اسرائيل، از هر پنج اسرائیلی یک نفر گفته است که سال گذشته دست به اعتراض زده است. این وضعيت به این معنی است که مخالفت با وضع موجود در رژيم صهيونيستي بسیار گسترده است.