دردسر تازه برای زلنسکی
آمریکا ادامه کمکهای نظامی به اوکراین را مشروط کرد
معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در امور اقتصاد بینالمللی در نامهای به «نهاد هماهنگی اهداکنندگان» شرایطی را اعلام کرد که اوکراین باید برای ادامه دریافت کمکها، آنها را رعایت کند.
حمایتهای بیحساب و کتاب آمریکا از اوکراین در جنگ کنونی به نظر میرسد که به روزهای پایانی خود نزدیک میشود کارشناسان انتخابات سال آینده آمریکا و شکست اوکراین در
ضد حمله اخیر را دلیل این موضوع میدانند. رسانههای اوکراینی هم اعلام کردند که دولت بایدن بعد از این،حمایتها از کیف را مشروط به انجام اقدامات مورد درخواست واشنگتن از سوی دولت زلنسکی کرده است. در همین راستا «مایکل پایل»، معاون دستیار رئیسجمهور آمریکا در امور امنیت ملی، نامهای به همراه فهرستی از اصلاحاتی که کیف برای ادامه دریافت کمکهای نظامی از واشنگتن باید انجام دهد، را برای رئیسجمهوری اوکراین ارسال کرده است. به گزارش تسنیم متن این سند تحت عنوان «فهرست اصلاحات اولویت دار مربوط به شروط ادامه کمک ایالات متحده» در یکی از رسانههای اوکراینی منتشر شد.مطابق با این درخواست، اوکراین باید قیمت گاز و برق را آزاد کند. چنین اقداماتی «ثبات مالی شرکتها و اپراتورها» را تضمین میکند. یکی دیگر از الزامات، گسترش هیئت نظارت بر عملکرد شرکتهای فعال در عرصه انرژی در اوکراین است. مشخص نشده که اعضای جدید شورا باید تابعیت کدام کشور را داشته باشند.
در این نامه همچنین واشنگتن خواستار اعطای حق شنود و تقویت اختیارات دفتر ملی مبارزه با فساد اوکراین شده است. همچنین پیشنهاد شده که سرویس امنیتی اوکراین، به عنوان یک سازمان مجری قانون که مسئول کارهای
ضد جاسوسی و مبارزه با تروریسم و جرایم سایبری است، اصلاح شود. از جمله دیگر پیشنهادهای کاخ سفید، انطباق «صنایع دفاعی اوکراین» و تدارکات تسلیحات ارتش با استانداردهای ناتو است که ظاهراً شفافیت، پاسخگویی و رقابت در تدارکات دفاعی را تضمین میکند. این نامه همچنین شامل لزوم اصلاحات گمرکی و خدمات مرزی اوکراین، پلیس ملی و وزارت دفاع، سازماندهی مجدد اداره امنیت اقتصادی، دادگاه عالی مبارزه با فساد و موارد دیگر است. مدت تعیین شده برای اجرای کلیه الزامات 18 ماه در نظر گرفته شده است. مقامات کیف هنوز به این درخواستها واکنشی نشان ندادهاند.
درخواست برای شفافسازی کمکها
از سوی دیگر چندین قانونگذار جمهوریخواه آمریکا در پی بروز ناهمخوانیهای متعدد در آمارهای تخمینی از کمکهای ارسالی به اوکراین، از دولت آمریکا خواستند تا میزان دقیق کمکهای ارسالی به کییف را اعلام کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی،
«جی. دی. ونس»، «چیپ روی» و «مت گیتس» از جمله قانونگذاران جمهوریخواهی هستند که در نامهای به «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا خواستار شفافسازی میزان کمکهای واشنگتن به اوکراین شد. این پس از آن اتفاق افتاد که این مقام گفت که دولت آمریکا تا امروز مجوز ارسال تقریباً ۸۰ میلیارد دلار کمک به اوکراین را امضا کرده است. در این نامه با اشاره به این آمار آمده است: دفتر مدیریت و بودجه مدعی است که کمکهای ارسالی آمریکا به اوکراین از زمان جنگ ۱۱۱ میلیارد دلار است؛ یعنی ۳۱.۱ میلیارد دلار بیشتر از بودجه اعلامی. دشوار میتوان توجیه خوشبینانهای برای این فقدان شفافیت در نظر گرفت. این سه عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه با اشاره به «نگرانی مداوم نسبت به میزان شفافیت دولت کنونی درباره آمار کلی کمکهای اوکراین» اظهار کردند که «تردیدهای بهحقی» درباره نظارت دولت بر این بودجه وجود دارد.
اوکراین در وسط دعوای بودجه آمریکا
همزمان رسانههای آمریکایی اعلام کردند که بحث کمکها به اوکراین به دعوای تصویب بودجه بین دولت بایدن و جمهوریخواهان در کنگره کشیده شده است. «جان کربی»، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که بودجه آمریکا برای تدارکات نظامی به اوکراین برای چند هفته دیگر ادامه خواهد داشت. او بامداد دیروز در مصاحبه با شبکه CNN گفت: «ما هنوز مقداری بودجه در اختیار داریم که فکر میکنم برای چند هفته دیگر کافی باشد»
کربی تاکید کرد که در صورت عدم تخصیص اعتبارات اضافی از سوی کنگره، کمکهای بیشتر به اوکراین ممکن است آسیب ببیند و بنابراین او خواستار تصویب 24 میلیارد دلار بودجه مضاعف شد. او معتقد است که آزادسازی سریع وجوه به اوکراین کمک خواهد کرد، زیرا شرایط مساعد برای ادامه ضد حمله در آنجا باقی است.این مقام کاخ سفید هشدار داد: «فقدان بودجه اضافی که ما درخواست کردهایم، کاملاً بر توانایی ما برای حمایت از اوکراین در ماههای پاییز و زمستان تأثیر خواهد گذاشت.» نشریه «فارن پالسی» نیز با اشاره به اینکه حمایت از اوکراین به دعوای تصویب بودجه بین دولت و مجلس نمایندگان آمریکا وارد شده است، به مشکلات ناشی از شرایط حاکم بر تصویب بودجه در ایالات متحده پرداخت و نوشت: ناکارآمدی بودجه هزینههای ژئوپلیتیکی برای آمریکا در پی دارد. این گزارش میافزاید: این مسئله انرژی کنگره و کاخ سفید را میگیرد؛ درحالیکه همزمان آمریکا با یک جنگ بزرگ در اروپا، تنشها با چین، خطرات مرتبط با پیشرفتهای قابل توجه هوش مصنوعی و تلاشهای مداوم برای مقابله با مشکلات اقتصادی جهان روبهرو است. زمانیکه قانونگذاران یک بازی سیاسی غیرضروری انجام میدهند، آنها و کاخ سفید از رسیدگی به مسائل بینالمللی و ملی منحرف میشوند.
اذعان برلین به ارائه تجهیزات قدیمی و معیوب به اوکراین
خبر دیگر این که بعد از انتشار اخبار و گزارشهای متعددی درباره ارسال تجهیزات و تسلیحات قدیمی و معیوب توسط کشورهای غربی به اوکراین، آلمان رسماً این موضوع را تایید کرد.
به گزارش فارس «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان شامگاه دوشنبه اذعان کرد که بخشی از کمکهای نظامی این کشور به اوکراین برای جنگ با روسیه، بسیار قدیمی یا تجهیزاتی هستند که تقریبا در میدان عمل نمیکنند. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، بائربوک در اینباره توضیح داد: «اگر فقط قول کمک نظامی بدهید و نتوانید آن را انجام دهید یا چیزی را تحویل دهید که کار نمیکند، کمکی نکردهاید. برخی از کمکهای ما بسیار قدیمی بودند، ما میدانستیم و در همان ابتدا گفتیم که اینها چیزهایی هستند که واقعاً کار نمیکند». وی با بیان اینکه اسلحهها باید همراه با مهمات به اوکراین ارسال شود، گفت که دلیل تاخیر در تحویل کمکها به کیف، نیاز به اخذ تاییدیههای متعدد و زیاد است. طبق این گزارش، دیپلمات ارشد آلمانی تایید کرد که برخی از تسلیحات ارسال شده توسط برلین به نیروهای مسلح اوکراین ممکن است به دلیل عدم ارائه گلولههای مناسب، در میدان جنگ کارایی نداشته باشند.«بائربوک» همچنین افزود که هنوز نمیتواند بگوید که آیا برلین موشکهای دوربرد تاروس را به اوکراین ارائه میکند یا خیر، زیرا لازم است تمام جزئیات روشن و مشخص شود دقیقاً چه کسی میتواند آنها را کنترل کند؛ که خود امری زمانبر است.
به نوشته اسپوتنیک، وی در بخش دیگری از اظهاراتش خواستار تغییر ساختار و اصلاح در سازمان ملل شد تا با واقعیتهای جهان امروز مطابقت پیدا کند. وزیر خارجه آلمان در اینباره تصریح کرد: «کل مجمع عمومی نشان میدهد که جهان در دهه گذشته تغییر کرده، که این یک امر عادی است. اما نهادهای سازمان ملل تغییر نکردهاند، بنابراین ما نیاز به نوسازی کامل داریم از جمله در شورای امنیت داریم».«بائربوک» اضافه کرد که شورای امنیت سازمان ملل حتی قبل از وقوع جنگ اوکراین هم عملکرد مناسبی نداشت.