تصویب طرح صیانت از فضای مجازی در انگلیس!
سرویس خارجی-
منابع خبری گزارش دادهاند پارلمان انگلیس طرحی برای مدیریت فضای مجازی به تصویب رسانده است تا به گفته خودش «ایمنی کاربران در فضای اینترنت» را تضمین کند.
هیچ کجای جهان آزادی مطلق نیست و قیودی که آن را محدود میکند نیز تنها مربوط آزادیهای نیسا که آزادی دیگران را سلب میکند، بلکه خیلی بیشتر از اینهاست. همه جای دنیا میتوان قوانینی را یافت که برای استفاده از اینترنت وضع شدهاند. اوایل همین سال بود که خبر آمد، از این به بعد کودکان و نوجوانان در ایالت یوتای آمریکا در صورتی که رضایت والدین نداشته باشند، دسترسی به برنامههای رسانههای اجتماعی مانند تیک تاک را از دست خواهند داد و با محدودیت مواجه خواهند شد.
حالا خبر میرسد که پارلمان انگلیس به تازگی طرحی جنجالی با هدف مدیریت فضای مجازی و مسئول کردن شرکتهای فضای مجازی در قبال آنچه «تضمین ایمنی کاربران در فضای اینترنت» خوانده شده به تصویب رساندهاند. این طرح که «لایحه ایمنی آنلاین» لقب گرفته از چند سال پیش میان نمایندگان پارلمان انگلیس مطرح بوده است. این طرح شرکتهای اینترنتی را به حذف آنچه «محتوای غیرقانونی» خوانده شده و یا حذف محتواهای آسیبزا برای کودکان مجبور میکند.
آنطور که فارس نوشته است، در این طرح که نزدیک به ۳۰۰ صفحه دارد وبسایتهای هرزهنگاری به عدم نمایش محتواهای جنسی برای کودکان و چک کردن سن کاربران ملزم شدهاند. با آنکه گفته میشد هدف از تصویب این قانون مهار شرکتهای بزرگ فعال در زمینه فناوری است اما مقامهای دولتی انگلیس گفتهاند که بیش از ۲۰ هزار کسب و کار کوچک نیز ملزم به اطاعت از مفاد این قانون خواهند بود.
پلتفورمهای مجازی بایستی نشان دهند به حذف محتواهای غیرقانونی اعم از سوءاستفاده جنسی از کودکان، رفتارهای زورگویانه یا کنترلگرایانه، خشونتهای مفرط جنسی، مهاجرت غیرقانونی و قاچاق انسان، ترویج یا تسهیل خودکشی، ترویج خودتخریبی، بیرحمی علیه حیوانات، فروش مواد یا سلاحهای غیرقانونی و تروریسم متعهد هستند. آنها علاوه بر این بایستی از دستیابی کودکان به محتوای آسیبزا و محتواهای نامتناسب با سن جلوگیری کنند. در صورتی که شرکتها از قوانین جدید تبعیت نکنند سازمان تنظیمکننده مقررات رسانهای بریتانیا قادر خواهد بود این شرکتها را نزدیک به ۱۸ میلیون پوند (۲۲.۳ میلیون دلار) یا حدود ۱۰ درصد از گردش مالی سالانه آنها جریمه کند.
بیبیسی نوشته است، آنچه موجب پیشبرد این قانون شده روایتهای کسانی است که به دلیل مطالب منتشرشده در فضای مجازی زیان دیده و متحمل آسیب شدهاند. «یان راسل»، یکی از همین افراد که بر اثر مطالب فضای مجازی آسیب دیده به بیسیسی گفته است که برای او آزمون این طرح جلوگیری از نمایش تصاویری است که دخترش قبل از خودکشی در فضای اینستاگرام و پینترست تماشا کرده بود. یکی از اعضای سازمانی به نام «مرکز مقابله با نفرت دیجیتال» از تصویب این طرح استقبال کرده و گفته که شکستهای اخلاقی شرکتهای فناوری باعث ایجاد تراژدیهای فراوانی برای آدمهای اطراف او شده است. همچنین شرکت غیرانتفاعی NSPCC که یک شرکت خیریه کودکان است، از تصویب این طرح استقبال کرده و گفته تبدیل شدن آن به قانون به معنای ایمنتر شدن فضای آنلاین برای کودکان است.
گفتنی است، غولهای فناوری مانند فیسبوک و گوگل بیش از یک دهه است که از رشد لجام گسیختهای برخوردار بودهاند و نگرانیها در مورد حریم خصوصی کاربران، سخنان نفرتانگیز، اطلاعات نادرست و اثرات مضر بر سلامت روان نوجوانان به وجود آوردهاند. شرکتهای رسانههای اجتماعی ممکن است مجبور شوند ویژگیهای جدیدی را طراحی کنند تا با بخشهایی از قوانینی که تبلیغات برای کودکان و نمایش آنها در نتایج جستوجو را ممنوع میکند، مطابقت داشته باشند. شرکتهای فناوری مانند تیک تاک، اسنپ چت و متا بیشترین درآمد خود را با هدف قرار دادن تبلیغات برای کاربران به دست میآورند. البته موج قانونگذاری و تمرکز آن بر تأیید سن، مخالفت شرکتهای فناوری و همچنین گروههای حفظ حریم خصوصی دیجیتالی را به دنبال داشته است.