kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۳۴۷۵
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۸
سازمان مالیاتی انجام داد

شناسایی 550 سلبریتی و فعال فضای مجازی با درآمدهای کلان

 

سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: بیش از 550 نفر از صاحبان درآمدهای کلان از پلتفرم‌های فضای مجازی و سلبریتی‌ها شناسایی شده و از آنها مالیات گرفته می‌شود.
مهدی موحدی بکنظر در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با تاکید بر لزوم اخذ مالیات از سلبریتی‌‌ها، فوتبالیست‌ها و هنرمندان، اظهار داشت: برای سازمان امور مالیاتی فرق نمی‌کند که چه کسی صاحب درآمد باشد و ما تأکید داریم با توجه به لزوم کاهش اتکای بودجه به نفت و همچنین افزایش درآمد مالیاتی، باید درآمدهای کلان از طرق مختلف شناسایی و مالیات واقعی گرفته شود.
وی افزود: البته در شناسایی صاحبان درآمدهای کلان ممکن است آسیب‌هایی هم وجود داشته باشد و برخی ملاحظات باید رعایت شود تا فشاری به دهک‌های پایین جامعه وارد نشود اما تأکید بر این است که به سمت وصول مالیات بر اساس داده‌های متقن از صاحبان درآمدهای بالا حرکت کنیم.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: در سال‌های گذشته تأکید بر اخذ مالیات از افراد صاحبان درآمد بالا بود اما آنها شناسایی نمی‌شدند و بنابراین مالیاتی هم وصول نمی‌شد اما از دو سال اخیر تأکید سازمان مالیاتی و دولت بر این است کسانی که درآمد بالایی دارند و تاکنون شناسایی نشده‌اند از محل اطلاعات حساب‌های بانکی آنها که مشکوک به حساب‌های تجاری هستند و افراد با درآمد بالا مانند بلاگرها، اینفلوئنسرها و کاربران فضای مجازی کاربرمحور مانند اینستاگرام که اگر درآمد بالایی داشته باشند، باید شناسایی و مالیات از آنها گرفته شود.
موحدی بکنظر تأکید کرد: برخی افراد درآمد نجومی دارند و باید تأکید کنیم که درآمد آنها شناسایی و از آنها مالیات واقعی گرفته شود و تاکنون بیش از 550 بلاگر و اینفلوئنسر و صاحب درآمد بالا شناسایی شده‌اند. برای برخی از آنها طبق اطلاعات قبلی برگه تشخیص مالیات صادر شده بود اما با اطلاعات جدیدتر برای برخی از این افراد حتی برگه متمم تشخیص مالیاتی هم صادر شد چون اطلاعات کامل از خرید و فروش‌‌ها و حساب‌های بانکی آنها و درآمد تبلیغاتی به دست آمد.
او در مورد مالیات فوتبالیست‌ها گفت: ادارات مالیاتی که اطلاعات قراردادهای بازیکنان فوتبال در آنها رسیدگی می‌شود و بازیکنان لیگ‌های برتر فوتبال باید بدهی مالیاتی نداشته باشند و برگه مفاصا حساب مالیاتی ارائه کنند تا کارت بازیگری برای آنها صادر شود.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی در مورد مالیات هنرمندان نیز گفت: طبق بند (ل) ماده 139 قانون مالیات‌های مستقیم فقط آن بخش از فعالیت‌های هنری که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است معاف از مالیات بوده اما بقیه هنرمندان اگر درآمدی دارند مشمول مالیات می‌شوند. در بودجه امسال، معافیتی برای مالیات هنرمندان وجود ندارد. درآمدهای هنری مانند سایر مشاغل مشمول مالیات می‌شوند.
مالیات 2300 میلیاردی فعالان فضای مجازی
گفتنی است، سید احسان خاندوزی؛ وزیر امور اقتصاد و ودارائی روز 27 تیر 1402 در نشست خبری خود درباره تاکید دولت برای افزایش درآمد مالیاتی و عدم پرداخت مالیات از سوی سلبریتی‌ها و برنامه دولت در این باره، گفت: تمرکز دولت بر مسئله شناسایی درآمدها بوده و ۵۵۰ کاربر رسانه‌های اجتماعی با درآمد تبلیغاتی بالا و ۱۲۳ نفر که حدود 2300 میلیارد تومان درآمد واریزی به حساب‌هایشان داشته‌اند شناسایی شدند. برای دولت درآمد چهره‌ها و سایر گروه‌های اجتماعی تفاوتی ندارد و براساس احکام ‌قانون عمل خواهد شد.
وزیر اقتصاد درباره اخذ مالیات از مالکان خانه‌ها در منطقه «باستی هیلز» لواسان هم گفت: براساس آخرین عدد برای حدود ۴۵ هزار خانه لوکس برگه مطالبه مالیاتی صادر شده است‌. همچنین در این زمینه وحید عزیزی؛ مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی گفت: بازیکنانی که قرارداد دارند ‌مالیات می‌پردازند.‌ همچنین بازیگران و هنرمندان تا سقف معافیت خود معاف و بالاتر از آن مشمول مالیات می‌شوند. وی در مورد سلبریتی‌هایی که با ایجاد صفحات مجازی، درآمد از آن دارند اظهارداشت: با شناسایی این افراد، مالیات از آنها نیز گرفته می‌شود و فرقی بین صاحبان درآمد از اقشار مختلف نیست. ‌کسانی که از حد معافیت قانونی درآمد بیشتری دارند،‌ مشمول مالیات می‌شوند.
لازم به یادآوری است که در تبصره ششم لایحه بودجه سال جاری هم آمده است که سلبریتی‌ها تا سقف درآمدی 320 میلیون معاف و بالاتر از آن باید تابع قانون باشند.