صدراعظم آلمان خطاب به اکونومیست: ما مرد بیمار اروپا نیستیم
صدراعظم آلمان در مصاحبهای از نشریه اکونومیست بهخاطر توصیف از کشورش تحت عنوان «مرد بیمار اروپا» انتقاد کرد.
«اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان در مصاحبهای به مطلب اخیر هفتهنامه انگلیسی اکونومیست در انتقاد از وضع اقتصادی برلین واکنش نشان داده و اکونومیست را یک «نشریه آنگلو-ساکسون» توصیف کرد. آنطور که ایسنا نوشته است، شولتس در مصاحبه با نشریه آلمانی ولتآم زونتاگ در واکنش به مطلب اکونومیست گفت، برخلاف توصیه این «نشریه آنگلو-ساکسون» برلین قرار نیست بدهیهای هنگفت به بار آورد و هرچند اقتصاد آلمان تضعیف میشود اما دادن لقب «مرد بیمار اروپا» به این کشور شایسته نیست.
گفتنی است، اکونومیست مطلبی را در نقد سیاستهای اقتصادی آلمان در ماه گذشته میلادی با تیتر «آیا آلمان بار دیگر مرد بیمار اروپا است؟» را کار کرد و در آن آلمان را متهم به «رشد اقتصادی کند، سهلانگاری و محافظهکاری بوروکراتیک» کرد و از برلین خواست دست به اصلاحات فوری و افزایش سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت و توسعه کسبوکار بزند.
شولتس همچنین گفت که «این مطلب اساساً توصیه به گرفتن ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیارد یورو بدهی مضاعف در هر سال کرده است. اما من میگویم خیر! رفتن به سراغ بدهی بیپایان مشکلات ما را حل نمیکند بلکه مشکلات جدید تولید میکند.» شولتس اذعان کرد که آلمان «رشد اقتصادی ضعیف را تجربه میکند» اما دچار شدن این کشور به بحران را رد کرده و مقصر این وضعیت را تضعیف بازارهای صادرات آلمان بهویژه در چین و ضربه سخت تورم بالا و افزایش قیمتهای انرژی بهدلیل جنگ در اوکراین دانست.
همچنین خالی از لطف نیست که بدانیم سابقه استفاده از لقب «مرد بیمار اروپا» به قرن نوزدهم خطاب به امپراتوری عثمانی که در آن زمان بهعنوان بازار اقتصادی و تکنولوژیکی از رونق افتاده این قاره تلقی میشد، برمیگردد. امپراتوری عثمانی بعد از شکست خوردن در جنگ جهانی اول فروپاشید.